Plazma Panasonic vs. Samsung a velikost úhlopříčky

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino18 14. 4. 2008 19:10

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s výběrem plazmové TV. Líbí se mi dva modely Panasonic TH-42PX80E a Samsung PS-42Q97HD. U Samsungu se mi zdá lepší černá, ale barvy jsou přebuzené. V obchodech jsem měl možnost obě televize srovnat, ale při plném osvětlení zářivkami a nastavením televizí na plno to dost dobře nejde. Měl jste někdo možnost obě tyto televize sledovat v domácím prostředí?

Dále bych potřeboval poradit s úhlopříčkou. Televizi budeme sledovat ze vzdálenosti cca 5,5 m a nevím, jestli není 42 palců málo. Od větších modelů (50 palců) mě odrazuje horší kontrast, spotřeba a samozřejmě taky cena. Máte někdo osobní zkušenost?

Jenom dodávám, že budeme sledovat hlavně DVD a filmy přes notebook. Na tv vysílání se skoro nedíváme.

Díky za rady.

PS: Údajně má Samsung v dubnu představit nové modely, jsou už někde k dispozici bližší informace?
zino18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mamut 14. 4. 2008 22:43

Zdravím.
Asi bych poradil Panasonic. Mám 42 palců starší model a absolutní spokojenost. Vzdálenost asi 3,5 metru a nevadila by větší úhlopříčka. Tak spíš 50 palců.
mamut
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _ja_ 15. 4. 2008 13:02

Tohle nebude jednoduche. Samsung ma celkem slusny obraz, ale vadily mi na nem jine vlastnosti. Kdyz se priklonite k (podle me lepsimu) Panasoniku, tak pri 5.5 m vzdalenosti by se urcite hodila 50" uhlopricka, ktera se ovsem v serii PX80 nedela - delaji jenom okousanejsi 50PX8 (neni drahy, ale ma horsi kontrast a par funkci chybi, spotreba neni ale nijak extremni) nebo pak uz rel. drahou full hd 50PZ80 (jenze full hd je pri tehle uhlopricce a vzdalenosti na nic).
_ja_
Junior

Odeslat příspěvekod zino18 15. 4. 2008 19:14

V čem je 50PX8E "osekanější" než 42PX80E? A nezdá se Vám, že má Samsung díky filtru opravdu brilantnější obraz?
zino18
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _ja_ 16. 4. 2008 18:01

Z hlavy si vse nepamatuji, ale modely PX8 nemaji antireflexni filtr, nemaji automaticke vyrovnani kontrastu podle okolniho osvetleni (to vadi jen pri sledovani ve dne), maji "jen 3000" stupnu sedi a nizsi kontrast, maji jen 2 HDMI vstupy, mensi pamet na teletext atp.
_ja_
Junior

Odeslat příspěvekod luek 12. 6. 2008 22:15

Ted resim stejnou vec, tak nejak sem zatim zvolil favorita Panasonic TH-42PX80E a jako oponent (a to vaznej) se ukazuje Samsung PS42A457, vickrat sem cetl ze Samsungy plazmy maji nejlepsi obraz, tak nevim
luek
Junior

Odeslat příspěvekod wert_ 13. 6. 2008 07:05

Mám 2 dny Pana TH-46PZ80, koukám na něj ze 4m a je to akorát. Na sledování z 5m bych já osobně ještě přidal na rozměru úhlopříčky...
wert_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod luek 13. 6. 2008 07:09

no ja na to budu koukat ze 2,60tak premejslim jestli 42 nebo 37, spis asi 42 ale bojim se aby mne z ni neboleli oci, z tyhle blizky
luek
Junior

Odeslat příspěvekod necum42 13. 6. 2008 15:12

lol 2 a pul metru a boji se ja na to koukam z metru a pul a prijde mi to uz maly
urcite jdi do panny a 42 palcu
necum42
Junior

Odeslat příspěvekod luek 16. 6. 2008 10:51

no to si nejsem uplne jistej tou 42, tabulka rika

37" analog 420 - 3m; blue ray 780 - 2,1m; full hd - 1,5m
42" analog 420 - 3,4m; blue ray 780 - 2,4m; full hd - 1,7m

to by mely bejt asi doporucene vzdalenosti pri kterych je vysledny obraz optimalni, my muzeme pocitat (pokud chapu spravne) ze to co chodi z TV anteny nebo sataku je tech 420 (analog/digitalni vysilani), kolonka blue ray, cili 780 rozliseni je v soucasnosti pozemnima vysilacema nedostupna a satelit ma par jen programu na HD, ani soucasny DVD nemusi teto kvality HD dosahovat, asi jen ty originalni dvoustopy co maji 8 GB nebo uz blue ray, klasicky paleny DVD nebo pocitacovy ripy jsou porad nekde mezi tim 420 - 780, a full HD je jen kvalitnejsi zobrazeni (jemnenejsi) blue ray, jinak to nemuzes vyuzit, z toho plyne ze budes porad koukat na kvalitu signalu mezi 420 a 780, takze bych spis rekl, ze na tuhle vzdalenost ta 37 je akorat, nebo ne?
luek
Junior

Odeslat příspěvekod kubo56 16. 6. 2008 15:09

Po precitani nazorov, aku uhlopriecku do 3m, som kupil panasonica 42PX80E. Pozeram na to max s 3m a nemozem povedat, ze by som bol nejak zvlast spokojny. Kvalita signalu je s dig. satelitu, provider UPC. Teraz trosku banujem, ze som nezobral mensiu 37", myslim, ze by to stacilo a obraz by bol o cosi pozeratelnejsi (nie, ze by sa na to zas nedalo pozerat) a usporil by som aj nejake 3 tisicky, kedze terajsie telky aj tak nie su to prave orechove a neskor aj tak budem menit za nejaku OLED telku. Ja by som teraz znamym do 3m odporucal radcej 37".
TV PANASONIC VIERA TH-42PX80E, DVD Ferguson D-880HX
kubo56
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pethol 19. 6. 2008 11:14

premyslim nad TH-37PX80E... budu se divat ze 3-4 m. Vetsi uhlopricku asi nechci... Ale chtel sem zeptat teda na zkusenosti s touto tv a jak ste spokojeni? Jak dlouho odhadujete zivotnost? nechci za rok nebo dva kupovat novou tv... tak chci aby vydrzela trochu dyl. A hlvavne jestli nejaka alternativa u jinych znacek a nebo v LCD kategorii? (Cena a uhlopricka by mely byt stejne)
diky.
Život je hořký, bohudík !!!
Umění žít spočívá v tom, umět se včas
rozhodnout, na co se vys...t !!!
S vodkou sem se seznámil již v dětství a na svou první lásku nikdy nezapomenu !!!
Kdo si nenakrad, musí to brát jako že nevyhrál !!!
pethol
Junior

Odeslat příspěvekod cumel30 19. 6. 2008 11:27

Ten TH-37PX80E je dobrá voľba,mal by mať kvalitný display,životnosť min 60 000 hodín,ale dosť to klesne už pri 10 000 hodinách,LCD sú na tom o trošku lepšie.Tebe by sa hodila 42" na 3-4 m.Aký signál budeš pozerať analóg,digitál?
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pethol 19. 6. 2008 11:31

Tv analog... ale to neni casto (jen tak zpravy a sport), hlavne sleduju DVD filmy a DivX serialy (tv ripy, bud poustene z pc nebo prehravace dvd). Tu 42 bych asi nechtel.. ta vzdalenost se meni... nekdy sem bliz, nekdy dal.. max to je 4, min tak 2...

tak kdyz budu pocitat zivotnost 10000 hodin pri prumernem sledovani max 5 hodin dene, tak by to melo "chvilku" vydrzet :-)
Život je hořký, bohudík !!!
Umění žít spočívá v tom, umět se včas
rozhodnout, na co se vys...t !!!
S vodkou sem se seznámil již v dětství a na svou první lásku nikdy nezapomenu !!!
Kdo si nenakrad, musí to brát jako že nevyhrál !!!
pethol
Junior

Odeslat příspěvekod cumel30 19. 6. 2008 11:34

Tak si kúp tu TH-37PX80E je to nový model.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Další stránka