plazma nebo lcd k xbox 360

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sevao 4. 5. 2008 09:20

ok, díky moc za pomoc :-)
sevao

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 4. 5. 2008 09:44

ja by som mu radil volit LCD, ak chce vela hrat... pretoze snad kazda hra ma na obrazovke nejake staticke informacie*, pri ktorych hrozi, ze si ich plazma vypali... :roll: A este som doteraz zil v tom, ze LCD je vhodnejsie na pozeranie v svetlejsich miestnostiach, zatial co plazma skor do tmavsich miestnosti, a tu hore cumel30 pisal, ze (v podstate narozdiel od LCD) je pozeratelna aj pri dennom svetle...

Mam LCD Samsung LE32R86BDX aj XBox360, a nie je s tym najmensi problem, vyborne pozeratelne a hratelne cez den i v noci, obraz je ostry ako pri DVD (nemam moznost porovnat s plazmou)...

*staticke informacie, ktore sa na rozdiel od loga televiznej stanice nemusia pohnut cele hodiny...
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sevao 6. 5. 2008 19:11

ještě mám dotaz, vybíram mezi 2mi shodnými televizemi samsung, ale jedna je 40 palcová s rozlišením 1333x768 a druhá je 32 palcová s full HD. Která je vhodnější na hraní her?
sevao

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 6. 5. 2008 19:40

velkost uhlopriecky a rozlisenie uzko suvisia so vzdialenostou divaka od obrazovky... ak si pustis do 32palcoveho LCD obraz v 1080p (teda FullHD), budes musiet sediet tak na meter, aby si videl vsetky detaily, ktore sa v nom nachadzaju (plati to aj pre filmy vo vysokom rozliseni). Ak chces od TV sediet dalej nez jeden meter, asi vhodnejsia je ta vacsia uhlopriecka (hoci "len" s HDready), pri hrach si nejaky zasadny rozdiel v rozliseni nevsimnes... (tolko moj nazor)

Stav sa trosku meni, ak by si to LCD chcel vyuzivat aj ako monitor k pocitacu/notebooku, tu uz 1080p pride vhod (ale opat by si musel sediet blizko, tak na meter maximalne, ak dalej, tak zasa skor ta 40tka, podla mojho nazoru).
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sevao 6. 5. 2008 19:43

ok, taky se mi více líbí ta 40ka.

PS: jaký internetový obchod je dobrý pro nákup lcd tv :-) chtěl bych ověřený a levný. Díky
sevao

Odeslat příspěvekod fales 6. 5. 2008 22:20

Tak jestli ti muzu poradit, tak co se tyce takovyhle drazsi elektroniky, tak tam bych rozhodne doporucoval kamenny obchod, precejenom muze se s tim cokoliv stat a s eshopem je pak problem, ze to musis posilat atd.
fales
Junior

Odeslat příspěvekod sevao 7. 5. 2008 05:45

no tak pokud s tím bude problém technický tak to snad pošlu do autorizovaného servisu, který je v ostravě takže to by nebyl problém. Proto by mi ani tak nevadilo že to budu kupovat přes internet. A navíc co je na internetu za 20000 v kamenném obchodě je 1,5x tolik.
sevao

Odeslat příspěvekod Žulda 7. 5. 2008 12:13

Tak zkus tento kamenný obchod ;)
http://kamennyobchod.cz/

Já u nich nakupoval TV a pár dalších kousků elektroniky a spokojenost.
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod wuf. 25. 6. 2008 09:09

Mam podobny problem, vyhlid sem si LG 37LF65 s tim ze ji chci k PS3 (proto to FHD - hry, blue ray), pres den pobezi na CT24 / PC (proto nechci plazmu), pozorovaci vzdalenost by byla tak do 3 metru. Je to dobra volba (cena/vykon) nebo by se nasel nekdo kdo mi doporuci lepsi alternativu... (podobna cenova hladina, nemusi byt FHD ale i kdyz no vite :D )
wuf.
Kolemjdoucí

Předchozí stránka