CI karta pro dekodovani MPEG4 (pro TV)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jannk 27. 7. 2008 21:28

Videli jste nekdo prodavat nejakou kartu do CI slotu (pro LCD/plazmove tv), ktera by umela dekodovat mpeg4? Tusim v Praze nejake mpeg4 zkusebne vysila (nebo casem skoro jiste bude) - rad bych to vyzkousel.

diky.
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.II 28. 7. 2008 10:27

http://www.czechnetcom.cz/ci-modul-viac ... ni-mpeg-4/
Jak to s těma modulama je a bude do budoucna je tam taky popsaný. Ne každej modul bude možný použít v jakémkoli zařízení, pokud ho nebude podporovat firmware.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 28. 7. 2008 10:39

dik, to jsem nasel, ale moc nechapu: "nikoliv však HDTV!" (viz ta stranka). To skoro vypada jako kdyby nemelo cenu kupovat HD televizi, protoze
- mpeg2 asi ve full HD vysilat nebude
- mpeg4 sice jo, ale podobne karty ho downsampluji
(uvazuji jenom TV, ne satelit nebo BR prehravace)

Je nejaky duvod, proc by CI karta nemohla dekodovat mpeg4 ve full HD??
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 28. 7. 2008 14:02

Důvod je jednoduchý, CI karta dekóduje signál tak, že ho převádí z MPEG4 na MPEG2, aby jej interní přijímač DVB-T v TV zpracoval, a tento pracuje pouze s SD signálem.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 28. 7. 2008 14:37

hm. to me zase privadi k tomu, proc by si clovek mel dneska kupovat HD televizi, kdyz neni zadny realny zdroj signalu .... (snad leda satelit) na druhou stranu rozdil v cene uz vetsinou moc nestoji za rec.
(jedina vyhoda je, ze mpeg2 signal z CI karty muze mit daleko vetsi datovy tok, protoze nebude omezovan kapacitou digitalniho vysilani - bude jako kvalitni DVD.)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 28. 7. 2008 20:56

IMHO je ta CI karta pouze nouzové řešení. Pro HDTV vysílání bude výhodnější použít externí STB s HDMI výstupem pro přenos HDTV signálu do TV.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 29. 7. 2008 12:51

nouzove reseni to byt nemusi - dela se to jinak: z CI karty (mpeg4 dekoder) je vyvedeny HDMI kabel - tj zustava HD signal. Fakt, ze to je skoro uz je STB - ale zustava hlavni vyhoda jednoho dalkoveho ovladani.
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 29. 7. 2008 13:09

Tady mi akorát připadá zvláštní, jaký vstup by se aktivoval pro sledování HDTV přes takovou CI kartu. Aby byla aktivní karta, musí být zvolen příjem z DVB-T tuneru, ale přitom signál by šel přes HDMI, čili by musel pro sledování být zvolen patřičný HDMI vstup. :hm :hm
Nějak si to nedovedu reálně představit.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 29. 7. 2008 13:58

Vim to ze showroomu Sony (bez dalsich detailu) - rekl bych, ze to bude proprietarni reseni kazdeho vyrobce, ktery si uvnitr zapne co potrebuje. Mozna :-)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 29. 7. 2008 14:11

Jedině tak, ale stejně se mi externí STB zdá logičtější. A principiálně stačí taky jeden DO, vždyť TV se většinou umí zapnout signálem přes HDMI nebo i scart, takže stačí DO od STB.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 29. 7. 2008 14:20

Jednodussi zapojeni a pouzivani pri zapojeni do zesilovace? S externim STB musim sloziteji prepinat zvukovou cestu (ale to je individualni)

Takze ted premyslim jestli ma cenu koupit TV rovnou s mpeg4 dekoderem jenom kvuli zkusebnimu vysilani CT1 a Novy (nic jineho myslim HD nevysila), externi CI karty jen tak pry nebudou ...
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 30. 7. 2008 19:27

Proč externí příjímač HD?Nové modely Sony mají HD tuner.Signál v DVB-T HD je v testovacím vysílání v Praze.Zatím.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod ahx11 30. 7. 2008 20:55

Obávám se, že pro HD rozlišení se bude používat nový protokol DVB-T2, který ještě není oficiálně vyhlášen, a staré TV pouze s přijímačem DVB-T upravit nepůjdou. Ledaže by i na to v budoucnu existovala CI karta, ale jsem skeptik.
ahx11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukke 28. 4. 2009 12:26

Mám stejný dotaz... Při hledání na netu jsem nalezl pouze CI karty, které převádejí MPEG4 HD vysílání do běžného MPEG2, které umí zpracovat tuner... Čili dle mého názoru z bláta do louže. Když jsem si kupoval před půl rokem novou televizi LG 47LG5000 (která má pouze MPEG2 tuner), bylo mi ujištěno, že postačí zakoupit pouze CI kartu, která bude umět MPEG4-HD vysílání na televizi zobrazit. A jak tak čtu po netu, tak to nepůjde. V té době kupovat televizi s integrovaným HD tunerem byl pro mě z finančního hlediska nesmyslem. Zatím to řeším propojením s PC přes DVI-HDMI, kde mám DVB-T kartu... Obraz je perfektní (u pořadů, které HD vysílají), ale je to dost nepraktické. O obsahové stránce TV vysílání se stejně nemá smysl bavit. :-D
autorevue.cz: BMW 330i E90, 190 kW + BMW 525d F11, 150 kW
zive.cz: Intel Core i9-7980XE, 2x Radeon RX 480, 64 GB RAM, SSD Intel 720, Samsung MD230X6
mobilmania: Galaxy S9+
Lukke
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannk 28. 4. 2009 12:29

Pokud vim, tak mpeg4 CI karty se jeste moc nevyrabeji (myslim velke firmy), protoze mpeg4 nema obecny standard pro DVB-T, stale je ve schvalovacim rizeni. Takze vsichni cekaji (a regulerne v nem ani moc statu nevysila - nejcasteji zminovane Polsko o tom jenom mluvi :-) )
jannk
Mírně pokročilý

Další stránka