Naměřené hodnoty spotřeby u plazem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ficmen8 15. 3. 2009 07:29

Zdravím.Vidím,že tu už není žadný nový příspěvek,ale mám ještě jeden.Psal jsem přímo do LG v praze a jeden inženýr z LG mi odepsal,že to stmavování obrazu není žádná závada,díky šetřícímu mídu a teplotě v místnosti se panel může rozehřívat 2-8minut,samozřejmně když je tv dlouho vypnutá.Když tv na hodinku vypnete a pak znovu zapnete tak žádné tmavení už není.Doufám,že vám to bude k užitku,aby jste se nemuseli zbytečně táhat po reklamačkách.ČAU
ficmen8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gringo63 15. 3. 2009 13:52

Dobré odpoledne.Tak nějak mi to jede.Chladnější ráno - jakoby se déle zahřívala,teplota v pokoji 19-20stupňů ztmavení asi po 3 minutách,přes den asi po dvou minutách(pokud nebyla ráno zapnutá resp. od večera). No akdyž ji vypnu a třeba za tu hodinu zapnu,tzn.,že nevychladne, obraz je jak má být.
Takže co popsal ten inženýr je přsně to, co mi dělá ta moje(plazmička) :o)
Zatím mi to nevadí,reklamovat nebudu,aspoň ne zatím,uvidím časem.
V létě třeba naskočí hned. Vyšší teplota,samozřejmě :o)
Mějte se, a ať nám dobře slouží.
gringo63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gringo63 15. 3. 2009 13:55

Jo a jinak děkuju za reakce a info,jistě to bude k užitku.
gringo63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marcelino 6. 9. 2009 15:19

ondratr píše:Nic originálního co by se dalo koupit neexistuje, musíš si tam ty kondíky umístit sám. A proč nepomohlo když jsi odpojil koax jen od TV, protože jsi měl koax v receivery, ten je propojen s něčím cichy, je zapojen do 220V stejně jako TV a tudy se to přenášelo, jediná pomoc vyfiltrovat rušení ze společného rozvodu, to bejvá problém skoro všude.

ale existuje - ako uz bolo napisane na strane 5 ... 8-)
vpodstate sa ani nejedna o "rušenie", ale o zlé zemnenie - ci presnejsie o vytvorenie tzv. "zemnej slučky", ktorá následne spôsobí počutelný brum v audio zosilovačoch a dokáže narušiť aj obraz. Najlepšie je "galvanické oddelenie" - ale vpodstate jediné, čo je potrebné, je oddeliť zem, čím sa preruší jednosmerná slučka - a keďže je na TV anténe treba zachovať iba prenos vf signálu a jj signál nie je potrebný , tak sa to dá najlacnejšie poriešiť oddelovacím kondenzátorom... 8-)
Marcelino
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 28. 3. 2010 17:56

Spotřeba u plazmy LG, typ 42PJ350 rozmezí 120W - 160W, nastaven standartní režim - zdroj signálu DVB-T, program ČT24. Max. sem z televize dostal 240W. LG uvádí na televizi max. 263W
dejv
dejvidek
Junior

Odeslat příspěvekod FrantaL 29. 3. 2010 13:51

Spotreba v klidu u 50G20, meril jsem to a dela to 0,1W a 20VA. Za provozu prumer 168W.
LG OLED55C8, VU+ Zero 4k, Logitech Harmony 950, Pioneer SC-LX59, OPPO 203 CFW a Magnat Quantum 675 5.1 sub 6725a
FrantaL
Junior

Odeslat příspěvekod hironakamura 29. 5. 2010 11:34

Sice pekne cisla....ale ako casto a dlho pozerate TV...? Ja som kupil k PC namiesto 24"LCD 50" Plazmu LG50PK550...mam ju len par týždnov... Nakolko za pc trávim hodne casu.... tak je TV zapnuta... v priemere 7-10hodin denne...po celý rok... Na stránkach LG písu ze max spotreba...190W... Mne len výmenou TV(monitora) stupli náklady na elektrinu o tretinu... Inak namerane za 2týždne...co mam merac spotreby....cca 180W...co je na 50" dost malo... :D
hironakamura
Junior

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 29. 5. 2010 12:08

To se nediv 24" má tak 80W a 50" plazma při zobrazování velké světlé plochy má cca 280W např Panasonic 50"též full má max spotřebu 340W těch 190W co uvádí LG je průměrná pro film atd tam je většinou jas na cca 50%
proto 280-80=200W/h a 8h /den je 1,6kW jestli si budeš myslet že s LCD je to lepší tak máš smůlu jen 47" bere 240W -- http://www.lg.com/cz/tv-audio-video/tel ... SL8000.jsp jen pokud bude mít LCD regulaci podsvícení pak můžeš dostat spotřebu na 1/2 ale trochu a úkor obrazu u LED LCD je úspora sporadická nebot stojí cca o 12000,- to by musela jet 12h 5let
pak začne šetřet.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hironakamura 29. 5. 2010 21:52

ako mna to nestve ze platim...viacej..tak isto to bolo aj ked som mal doma 3PC a 2Notebooky...prakticky nonstop zapnute...ja len tolko ze co dokaze taka vymena TV...ked sa použiva aj na ine nez sledovanie filmov...
hironakamura
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 29. 5. 2010 22:29

Nic v zlom a neber to osobne, ale pouzivat 50" TV ako monitor mi pride ako zly vtip ;)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 29. 5. 2010 22:58

Tož je trochu větší :hm :hm :hm :hm :-)
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hironakamura 30. 5. 2010 10:36

Vlastne to je to iste ako ked hras hry na PS3 alebo Xboxe....ked niekto hra hry na projektore...je to iné?.... s tým že ja si komfortne sadnem do kresla ...a robim si pracu...chatujem...a zahram....vobec...cokolvek..len vo vacsom a kvalitnejsom...nez LCD... a aby som aj nieco k teme...samozrejme na ukor zvýšenej spotreby...
hironakamura
Junior

Odeslat příspěvekod potkan74 15. 8. 2010 16:24

Plazma Panasonic TX-P37X20E, uz som to spominal, zo zvedavostou pozorujem jej spotrebu.
cez den 90-140 W a vecer 60-90 W,tak si urobte priemer ale nebude to viacej ako 100W takze super. nie celkom ale skoro podobne ako bola spotreba u starej dobrej 55uhl. CRT od OTF - ky.
potkan74
Junior

Odeslat příspěvekod Krayzie 17. 8. 2010 14:12

hironakamura píše:...Ja som kupil k PC namiesto 24"LCD 50" Plazmu LG50PK550...

Len taka otazocka, ako si na tom s image retention (IR) alebo vypalovanim obrazu? Zaujima ma to preto, lebo v Datarte som obzeral LG 42PJ550 a v strede bolo vidiet ramcek, ktory sa opakoval cca kazdych 30s.
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Předchozí stránka