Nová TV (od metru nahoru, DVB-T vč. MPEG 4 a HD)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 10. 2008 09:41

tak nám postupně vypínají analog a já mám konečně záminku vyhodit mojí starou TV a koupit si novou s integrovaným DVB-T, tak bych si rád nechal doporučit. Bude sloužit výhradně k příjmu klasického DVB-T a nejspíš i jako externí monitor k notebooku (hlavně proto chci full HD). DVD nemám a neplánuji, dtto pro satelit.
Nemusí to být úplně to nejlepší na trhu, ale zase žádnej šmejd; když se tak dívám po televizích co mají kde vystavené, tak si říkám, že ta moje stará CRT za pár tisíc je proti nim milionová :-o, hlavně barvy mi přijdou dost "ulítlý"

Na TV se budu dívat ze vzdálenosti 3,2 metru, uvažuji o uhlopříčce od 106 cm nahoru (opět hlavně kvůli počítači, nechci to na hry, ale na normální surfování, tedy čtení textu).

Televize by měla zvládat i MPEG4 a HD vysílání - to co teď v Praze zkušebně běží v síti O2. Co se tak dívám po cenách, pohybují se do 30 000 Kč, takže asi tak něco (může být i víc, pokud to bude mít rozumné opodstatnění; např. s integrovaným HDD, tady bych dal přednost, pokud ty programy z něj půjdou nějak "vysát", třeba přes USB). Nebo by pro moje účely byl lepší nějaký velký LCD monitor + set-top box?

Jak je to teď s vypalováním plasmy? Předpokládám, že na statický obraz (surfování) se asi moc nehodí, že? Takže asi LCD.

Samozřejmě přijmu i tip kde koupit, nebo kde (v Praze) prohlédnout.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 10. 2008 12:39

tak na 3 metre je ta 42 v HD ready akurat, ak ide o full HD, a je aj slusny rozpocet, tak pripadne moz no 46, alebo dokonca 50 Full HD

Vypalovanie plazmy- v praxi by to uz nemalo byt, ale kazdy kto ma plazmu to radsej ani neskusa, ten strach je tam stale, to bude este asi chvilku trvat, kym sa nieco na tom zmeni
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 13. 10. 2008 12:43

nevim, jestli 30000 je extra slusny rozpocet - viz treba Sony 40w4500
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 10. 2008 12:58

trosku si priplat http://www.videoexpert.cz/sirokouhle-lc ... g-le46a656
Ma to uz ntakmer vsetko(100 Hz a pod)
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 13. 10. 2008 13:05

ta asi nema mpeg4 ne?
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.II 13. 10. 2008 13:14

Pokud plazmu, tak Pioneer nebo Panasonic. Pokud LCD, tak Sony nebo Sharp. Pincek nedělá 42", i u toho Panasonika je 30k na MPEG4 málo, ale moje volba by byla TH-42PZ800E. V německejch e-shopech se dá sehnat od 1500 éček.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 10. 2008 13:52

BigFoot007: a umí to příjem HD vysílání v MPEG4? Zkoušel jsem tam vložit dotaz, ale nezobrazil se.

Jinak těch třicet tisíc není nějaký nepřekročitelný limit, pokud to bude mít opodstatnění, tak to může být i víc.

Jak to je vůbec momentálně s výrobci panelů? Kdo je doopravdy dělá a kdo jen nakupuje (a od koho)? Pro mé účely bude asi lepší LCD, což?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 10. 2008 16:21

To uz je podla vsetkeho velmi tazka otazka, viem ti povedat len veci co sa tyka samsungu, pripadne sharpu, o zvysku neviem. Samsung ma vyrobu na slovensku, ze vraj aj Sony, ale uz som pocul aj to ze spolu panely uz nerobia....

No ak to chces ako prehliadac, a nechces to riskovat, tak asi fakt skor to LCD? i ked hovorim, este 2-3 generacie, a nebude to platit...Uz sa utlmi ten vseobecnyx nazor na vypalovanie plazmy, ale to uz tu nebude proti plazme klasicke prvotne LCD? ale asi LED LCD, alebo OLED? or QLED
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cumel30 13. 10. 2008 16:41

Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janoff 13. 10. 2008 18:48

Ak LCD tak SAMSUNG 40a756 alebo SONY 40W4500. (su to velmi podobne TV, len SONY ma naviac DVB-C tuner a SAMSUNG dokaže naviac prehravat cez USB aj DIVX VIDEA (Sony prehraje len MP3 a JPEG). Ja osobne by som zobral SAMSUNG.
NEW Mazda 6 - 2.0 MZR / HB / TE PLUS / EBEN METALIC
janoff
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 13. 10. 2008 18:57

nevim, jestli ten Samsung ma i DNLA, mp4 tuner a 10bitovy panel ...
(edit: mpeg4 snad ma, v nekterych spec jsem ho videl)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kodym 13. 10. 2008 19:39

Po vzhliadnuti Sony ,som presvedčený,že akékoľvek LCD je lepšie,ako Sony v cenách do 30 000 Sk.Sony majú totálne nedetailný a neostrý obraz.Neviem,či za to môže software,ktorý "vygumuje"akekoľvek detaily,alebo obraz spracuvajúce obvody,ale Sony obraz je pre mňa sklamaním.
kodym
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 10. 2008 20:07

nie. to je proste sony, a tiez nevidim velmi dovod si este za to priplacat, ze to v ramiku ma naúpoisane sony, skoda ze v tomto smere isli dolu vodou, stale z laskou spominam na dobu trinitronov, kedy ich nikto nevedel prekonat
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.II 13. 10. 2008 20:17

Sony svoji nejvyšší řadu neprodává v běžných obchodech ani v e-shopech, ale pouze ve svých speciálkách. Běžte se kouknout třeba na Karlák ať vidíte, jak vypadá špička LCD od Sony.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 13. 10. 2008 21:11

hej, ale ta spicka je este drahsia ako ta konkurencia co sa tyka najvyssich radov. a Aj po roku si dovolim tvrdit ze Philips a 9. rad s ambilightom je bomba.

Mam taky pocit, ze vobec co sa tyka elektroniky trosku sony ustupilo z poprednych pozic, hlavne na ukor panasonicu(Matsushita)
BigFoot007
Mírně pokročilý

Další stránka