Nová TV (od metru nahoru, DVB-T vč. MPEG 4 a HD)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod George_Couser 15. 10. 2008 18:13

Tak MPEG4 by měla jít TV naučit přes kartu v CI slotu ne?
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 15. 10. 2008 18:16

mpeg4 karty do CI slotu budou az bude tohle vysilani standardizovane - coz minimalne v CR jeste dlouho nebude ... presto, ze CT i Nova v nem vysilaji ...
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 15. 10. 2008 18:28

jo, ten znam, ale to je jen konvertor na SD a mpeg2 - jen takova nouzovka. Spravne reseni je treba napojeni na HDMI, tj zachovani HD a zadne prekodovavani
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_Couser 15. 10. 2008 18:34

Jasně, jen ukazuji, že to možné je. (Leč v tomto případě ještě ne moc dokonalé.)
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 10. 2008 19:28

George_Couser píše:Tak MPEG4 by měla jít TV naučit přes kartu v CI slotu ne?

To sice možné je, ale aspoň ty karty, které jsem zatím viděl uměly jen SD MPEG4 a ne HD. Navíc proč kupovat TV a zároveň dekódovací kartu (HD vysílání již v Praze je), když můžu rovnou koupit TV která to umí, ne?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_Couser 15. 10. 2008 19:36

PatrikChrz píše:
George_Couser píše:Navíc proč kupovat TV a zároveň dekódovací kartu (HD vysílání již v Praze je), když můžu rovnou koupit TV která to umí, ne?

Protože výběr TV s MPEG4 je momentálně velmi omezený. Tímto se okruh možných výrobků značně rozšíří. Navíc že zatím jsou karty jen pro SD neznamená, že se (v pravý čas) objeví i karty pro HD...
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 10. 2008 19:45

George_Couser píše: Navíc že zatím jsou karty jen pro SD neznamená, že se (v pravý čas) objeví i karty pro HD...

Jenže ten pravý čas už nastal :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.II 15. 10. 2008 20:00

George_Couser píše:
PatrikChrz píše:
George_Couser píše:Navíc proč kupovat TV a zároveň dekódovací kartu (HD vysílání již v Praze je), když můžu rovnou koupit TV která to umí, ne?

Protože výběr TV s MPEG4 je momentálně velmi omezený. Tímto se okruh možných výrobků značně rozšíří. Navíc že zatím jsou karty jen pro SD neznamená, že se (v pravý čas) objeví i karty pro HD...

Konkrétně tahle karta funguje pouze v přijímačích Technisat. A žádná jiná, univerzální zatím není.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod George_Couser 15. 10. 2008 20:19

PatrikChrz píše:Jenže ten pravý čas už nastal :D

Myslíš to pokusné vysílání na jednom místě, kdy se ještě ani neví, jaká bude přesná specifikace toho vysílání? :D
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod George_Couser 15. 10. 2008 20:19

Jouda.II píše:Konkrétně tahle karta funguje pouze v přijímačích Technisat. A žádná jiná, univerzální zatím není.

Však já nic takového netvrdím. Jen říkám že budou (a brzo, něco o tom vím ;-) )...
Naposledy upravil George_Couser dne 15. 10. 2008 21:25, celkově upraveno 1
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 10. 2008 20:30

George_Couser píše:
PatrikChrz píše:Jenže ten pravý čas už nastal :D

Myslíš to pokusné vysílání na jednom místě, kdy se ještě ani neví, jaká bude přesná specifikace toho vysílání? :D

Každopádně vysílání to je a v rodičů bytě (hned vedle mě) ho chytíme (jen ho TV neumí zpracovat, tak ho nezobrazí), tak není nic divného na tom, že bych ho chtěl sledovat.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suvel 16. 10. 2008 14:03

PatrikChrz píše:
George_Couser píše:Tak MPEG4 by měla jít TV naučit přes kartu v CI slotu ne?

To sice možné je, ale aspoň ty karty, které jsem zatím viděl uměly jen SD MPEG4 a ne HD. Navíc proč kupovat TV a zároveň dekódovací kartu (HD vysílání již v Praze je), když můžu rovnou koupit TV která to umí, ne?

... a jiná možnost ani není. Karta totiž není tuner, dokáže jen dekódovat MPEG4 tak, aby si s tím poradil stávající SD(!) MPEG2 tuner v TV. Takže když budu chtít za každou cenu sledovat program, distribuovaný v MPEG4, ve standardním rozlišení, určitě to využiju 8-D
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_Couser 16. 10. 2008 22:09

1. Jste si jistí, že ty TV výše s MPEG4 to v HD umí? ;-) :D
2. Jste si jistí, že všechny TV s MPEG2 to umí jen v SD? :D Já jen, že by si to chtělo třeba najít spec. těch čipsetů co v těch TV jsou... ;-) :D
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 17. 10. 2008 16:52

George_Couser píše:1. Jste si jistí, že ty TV výše s MPEG4 to v HD umí? ;-) :D
2. Jste si jistí, že všechny TV s MPEG2 to umí jen v SD? :D Já jen, že by si to chtělo třeba najít spec. těch čipsetů co v těch TV jsou... ;-) :D

Mám dojem, že specifikace MPEG2 nedokáže pracovat s bitrate HD.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka