Nuze, v prvom rade vdaka za nejaku odpoved. Nechal som tomu cas a pozeram ze aj tak zbytocne, pretoze toto evidentne nie je prilis odborne forum.. Skoda, mam dojem ze ziadne nieje dostatocne odborne

Nu ale v druhom rade, tvoja odpoved je uplne mimo. Tak za prve, judder vznika pri telecine (3:2 pulldown), to co spominas ty nema ziaden "oficialny" nazov. Mnoho ludi to naziva flicker, lenze flicker vznikal len na CRT (trhanie koli stmavovaniu obrazovky), preto vznikli na CRT 100Hz obrazovky. 100Hz na LCD/Plazme defacto neexistuje, len sa to tak nazvalo, aby laicka verejnost vedela ze je to to co zlepsuje obraz.
No ale k veci - ja som sa nepytal ci na HTPC pri pustani windows vyuzijem dopocitavanie snimkov. Ja som sa pytal, ci vobec moze dopocitavat snimky, kedze to uz z HTPC ide 60Hz (t.j. 60fps). Nikde sa o tom neda nic najst, ale zacinam byt 100% presvedceny, ze pri VGA pripojeni jednoducho tieto dopocitavania ani nejdu zapnut. Dopocitava sa totiz len z 25 na 50, pripadne z 23.976 ci 29.97 na 60.
Takze, pokial by dakto chcel taketo dopocitavanie na HTPC cez VGA, potrebuje na to spravny filter. Nasiel som ich niekolko, su ale prilis narocne na vypocet, kedze to prepocitava pre kazdy medzi snimok pohybove vektory vzad aj vpred. Tak som si pokusne spravil par minut filmu takto prepocitanych (do 50fps) a prilis ma to vo filme nechytilo

V prvom rade film zrazu vyzeral ako HD document pre discovery channel (stratila sa dynamika) a v druhom rade vznikaly zvlastne artefakty na polopriehladnom pisme v titulkoch zo zaciatku filmu (pismenka obcas uskakovali vedla)

Anyway, zrejme som si odpovedal sam - dopocitavanie snimkov ala Pixel Perfect je neaktivne pri full framerate signale, takze bude zrejme neaktivne aj pri VGA pripojeni, a kto by chcel taketo nieco, musi si nainstalovat adekvatny filter (napriklad Crystal Player ma nejaky zabudovany, ale dost nedokonaly, lepsie su prilis vykonovo narocne).
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)