Problém s blikáním obrazu na LCD při připojení antény

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod steweirving 2. 12. 2008 14:29

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého Tv monitoru LG http://cz.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=030103&categoryId=030103&parentId=0301&modelCodeDisplay=M228WA-BZ&model=15

Zvolil jsem model jen s analogem, protože u nás to je s digitálem ještě na dlouho a do té doby to s tímto vydržím. A tady je můj problém. Při zapojení přes pc přes vga, komponentní vstup i dvi je obraz krásně klidný, i po připojení přenosné antény byl obraz stabilizovaný, ale teď když jsem lcd připojil na anténu společnou pro celý vchod, hned jak jsem zasunul samce do lcd, obraz se začal chvět a jakoby problikávat. nevíte někdo co s tím může být? Za jakýkoli nápad budu vděčnej. :hm
we live in the era of smartphones and stupid people
steweirving
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 12. 2008 14:38

Rušení, způsobené cizím signálem (může to být i rušení od špatně odrušeného síťového spotřebiče s polovodičovým regulátorem) proniklým do STA.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod steweirving 2. 12. 2008 14:43

děkuju, to mi fakt pomohlo. Mohl bys to prosím říct jen kapánek víc laicky, pochopil jsem to po to rušení :-] jen fór.. je možný že se to rušení má na svědomí, že jsem na jednom místě kabel rozdvojil tou av rozdvojkou.. ale na druhé televizi v obýváku tenhle problém není
steweirving
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 12. 2008 14:50

Ta druhá TV je taky LCD? A ten kabel je dobře napojený? Může to dělat nějaký jiskřící elektromotor, nebo nějaký regulátor výkonu lampy, vysavače...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod steweirving 2. 12. 2008 15:00

ta druhá je klasické crt 55 cm.. nevím o žádném takovém, jediný elektromotor je zdroj počítače..mám desktop od dellu a to lcd mám postavené na tom..ale když připojím tu mobilní malou anténu tak se nechvěje a nebliká..
steweirving
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 2. 12. 2008 16:46

To je ono - signál i s tím rušením přichází z STA - ne ze tvé pokojovky. Tím pádem na vině ASI není nic, co se nachází ve tvém bytě - ale klidně to může být nějaký spínaný zdroj na střeše u buňky mobilního operátora nebo na spojovém bodu nějakého poskytovatele internetu. Když jsi napsal společná anténa, tak předpokládám činžovní nebo družstevní objekt - a Ty si přeber, co všechno se nachází na jeho střeše a v blízkém (do 50-100m) okolí. Na vině klidně může být i stará elektronika v konverzní sadě STA, která už svou odolností proti zvenčí pronikajícímu rušení nesplňuje požadavky. Na Tvém místě bych tu Tvou LCD zkusil u jiného obyvatele domu připojit na jeho zásuvku STA - pokud to bude to samé, pak kontaktovat správce domu, aby zařídil nápravu u firmy, servisující STA. Sám se do toho raději nepouštěj, je to hodně složitá elektronika.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hanni 10. 12. 2008 11:32

Uz som o tomto cital a sam som mal rovnaky problem kedysi,ked som mal prepojeny pocitac s TV. Ja som to vtedy vyriesil tym,ze som vytahoval antenu z TV,ale ako som sa docital na nete,pomoze galvanicky oddelovac zeme, ktory odfiltruje rusive prudy. Vyzera to nejako takto:

:arrow: http://www.ansat-tn.sk/shop/index.php?m ... Path=21_49

a pripojis to pred koncovku anteny zo spolocneho antenneho zvodu.
hanni
Mírně pokročilý