Anynet+

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod koderluk 30. 12. 2008 12:31

mate nekdo zkusenosti s timto zlepsovakem? mam doma od vanoc dom. kino a lcd samsung propojeni hdmi a nevim jestli jde nak nastavit aby se mi pri kazdem zapnuti dk zapla i tv je to docela nedomysleny diky.
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod Tkaloun 2. 1. 2009 18:26

hoj,taky mám tv samsung a kvůli němu sem si koupil dvd přehrávač samsung,aby to spolu pěkně fungovalo.Coš o to,to vono to fungovalo,ale je to celkem na prt,nic extra to není,to sem si mohl radši koupit něco vymakanějšího..... a teď,co sem k tv připojil přez hdmi ještě další přístroj(co neumí Anynet)tak se ztratila funkce anynetu i u dvd přehrávače.... 8-S
Tkaloun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 2. 1. 2009 18:36

Koderluk-nedomyšlený to není.Ty to jen máš špatně nastavené.Nastav podle návodu TV i DVD a musí to chodit.Já vím,že návod se do ruky bere až v posledním zoufalém pokusu,pokud ho uživatel už dávno nevyhodil.Proč by ho schovával. :shock:
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod koderluk 2. 1. 2009 22:50

ne neboj knihu mam uz sem aj studoval ale moc sem se nedozvedel este mi je divny ze se da ovladacem od divka ovladat kino a telka a od telky jenom tv a dvd ne.
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 20. 4. 2009 09:09

je anynet+ zalezitosti jenom Samsungu nebo to je nejaka obecne platna norma pouzivana i jinymi znackami?
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod koderluk 20. 4. 2009 20:46

jenom samsungu jako jiny znacky maj nejspis neco podobnyho ale pod jinym nazvem.
koderluk
Junior

Odeslat příspěvekod jannk 20. 4. 2009 21:02

dik - jinymi slovy: pokud mam tv jedne znacky a koupim si dvd jine znacky - budou si rozumet ve smyslu Anynet+ ? (tj napr pujde pres jedno zarizeni ovladat i jine?)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paprucha 21. 4. 2009 09:47

Anynet+ je jen u Samsungu , ale ostatní firmy mají podobný systém propojení jen se jinak jmenuje , ale vždy to funguje v rámci té značky !!! není to univerzální a samozřejmě ani ne 100% dokonalé jen to trochu pomůže .. 100% funkčnost mají nová universální DO ta mají i dotykovy displej a přes usb a pc se učí nová zařízení a tam funguje to propojení zapnu např. TV a automaticke se zapne kino i DVD atd dá se to prostě naprogramovat ...ale je to jen co jsem četl a mluvil s odborníky myslím že stojí okolo 8-10 000,- ale vlastní zkušenost nemám, tak během měsíce budu mít až to vše v novém bytě zapojím zkušenost s Anynet+ :-)
paprucha
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 21. 4. 2009 10:49

Univerzální programovatelný dálkový ovladač podporující makro funkce lze koupit i za 249,- Kč:
viewtopic.php?p=6302916#p6302916
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paprucha 21. 4. 2009 11:43

to asi máš pravdu ale já měl na mysli plně inteligentní současné řešení s možností trvale se učit nová zařízení přes PC .... aty opravdu nestojí stovky ...ale i toto je řešení to nepopírám ...
paprucha
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 4. 2009 13:40

koderluk píše:jenom samsungu jako jiny znacky maj nejspis neco podobnyho ale pod jinym nazvem.

Presne tak, podobnú funkciu ako Anynet+ majú aj iné značky pod iným názvom ako napr.:
Sony - Bravia Sync, Panasonic - Viera Link, Philips - Easy Link, LG - Simplink atď... 8-)
anonymni

Odeslat příspěvekod jannk 21. 4. 2009 14:16

coz podle me znamena, ze clovek si musi vybrat jednu znacku a od te kupovat vsechny AV spotrebice ...
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paprucha 21. 4. 2009 14:39

No pokud chceš využívat jejich firemní ovládání přes HDMI pomocí jednoho ovladače. každá značka má svůj systém( obecně je to v podstatě to samé) ale nejde kombinovat mezi sebou .... jinak to jde to pouze pokud máš universální ovladač jinak ne
paprucha
Junior

Odeslat příspěvekod jpupik 26. 5. 2011 13:33

jannk píše:je anynet+ zalezitosti jenom Samsungu nebo to je nejaka obecne platna norma pouzivana i jinymi znackami?

Standard se jmenuje HDMI CEC a vygumovaný obchoďáci tomu vymejšlej šmrncovní jména, viz níže.

Cool Název / Značka
Anynet / Samsung
BRAVIA Sync / Sony
KURO Link / Pioneer
NetCommand / Mitsubishi
REGZA-LINK / Toshiba
SimpLink / LG
jpupik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannk 26. 5. 2011 15:03

dik, uz jsem na to experimentalne taky prisel :-)
jannk
Mírně pokročilý