od remark3d 15. 5. 2010 15:08
Televizor Sony Bravia KDL-40Z5500, ktery vyuzivam a pokud vim i ostatni Sony vyrobky s certifikaci DLNA podporuji audio + video + fotky. Jinak by to preci nebyla certifikace. je ovsem zapotrebi dobre fungujici server pro konverzi medii do certifikovynych formatu. Vyzkousel jsem jich celou radu - free i komercni. Nejrozsirenejsi a cenove prizniva volba, je vyse zminovany Wild Media Server (freeware). Mival jsem ovsem casto problemy, ze byl na serveru/PC spusteny, ale televizor ho ne vzdy korektne "videl". Nakonec jsem tedy zakotvil u komercniho PlayOn (cena kolem 900kc (nyni je dokonce akce o polovinu levnejsi)), jeho nabidka scriptu a pluginu je pestra pro sledovani internetovych televizi a nebo videopodcastu. Nejvetsim duvodem, proc jsem si ho vsak zakoupil, byla rychla a bezproblemova detekce prave mym televizorem, kdykoli byl server zapnut, nebo resetovan, Sony Bravia, ho ihned detekovala. Na 14 dni muze plne funkcni trial verzi vyzkouset kazdy a overit si tak dostatecne, zda mu vyhovuje. V mem rozhodovani sehral roli i system Windows Vista (PC vyuzivam tedy jako server i pro dalsi vyuziti), ijsem si vsak vedom, ze LINUX nabizi v tomto ohledu mnohem vetsi a lepsi mmoznosti reseni distribuce DLNA medii. Samozrejme klasicke sdileni souboru pres windows media centrum umoznuje DLNA televizor take, avsak soubory museji byt ve spravnem formatu (viz certifikace DLNA). DLNA vyuzivam takrka denne a vidim v nem budoucnost reseni domaci site, a vpravde se dnes uz pri vyberu novych vyrobku soustredim prave na jejich DLNA certifikaci.