LCD tv, při zapojení antény vypadné fíčko

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod skorapky 11. 1. 2009 12:43

Dobrý den, mám problém, při zapojení antény (kabelovka) do zdířky v LCD tv, dojde k výpadku fíčka v rozvaděči. Problém tv to nebude, jinde funguje (jiný anténí přívod), na starém tv se podobná závada neprojevuje .... jaký je problém? Vyřešil by galvanický oddělovač? nebo je špatně zapojená elektroinstalace?.
skorapky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 11. 1. 2009 15:10

Zajímavý problém.Nejde ten okruh,z kterého jede TV zapojit před chránič?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod skorapky 11. 1. 2009 15:18

teoreticky ano ... ale do rozvaděče se mi montovat nechce ...
skorapky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod suvel 11. 1. 2009 19:28

No, v KAŽDÉM případě bych nechal odborníkem zkontrolovat elektroinstalaci - něco takového by to dělat nemělo.
suvel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bado 11. 1. 2009 20:24

Tohle by určitě zajímalo fundované odborníky zde: http://diskuse.elektrika.cz/index.php
bado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 1. 2009 22:08

Záleží také na tom, jak citlivé "fíčko" je namontované. Běžné bytové se dává 30mA, do koupelen patří 10mA. Pokud máš byt hlídaný celý chráničem s aktivačním proudem 10mA, není se čemu divit. Ten rozdílový proud totiž může k Tobě zatahovat kabelovka - pokud má někde prošvihnutou izolaci. Vlož galvanický oddělovač mezi zásuvku a svou účastnickou šňůru a budeš mít pokoj. Každopádně si ale v nejbližší době nech překontrolovat izolační stav instalace v bytě revizním technikem nebo aspoň odborným elektrikářem s patřičným přístrojovým vybavením - ten galvanický oddělovač v anténním přívodu můžeš nechat, bude Ti blokovat i nežádoucí zemní smyčky, na které "fíčko" nereaguje.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JendaLinda 12. 1. 2009 16:42

Ikdyž má zem kabelovky jiný potenciál než zem v bytě, poteče vyrovnávací proud jenom po PE vodiči, takže by na to neměl chránič reagovat. Každopádně galvanické oddělení přívodu kabelovky je prakticky nutnost pro správné fungování AV techniky.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý