Toshiba 46ZV555D z technikdirekt.de?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Caderom 3. 6. 2009 14:57

Přemýšlím o koupi 46" LCD Toshiba 46ZV555D
http://www.trustedreviews.com/tvs/revie ... -LCD-TV/p1

Vzhledem k tomu, že tato televize je v ČR prakticky nedostupná a když už, tak za cenu začínající na 44300Kč mě napadla koupě na technikdirekt.de, kde lze tuto televizi objednat za 1254Eur+22Eur poštovné, celkově v přepočtu za zhruba 34300Kč.
http://www.technikdirekt.de/main/en/fer ... 117cm.html

Akorát mám obavy, jak by to bylo s případnou reklamací, v ČR má totiž své zastoupení pouze divize notebooků, o distribuci a servis zobrazovací techniky se stará společnost Schuss. Další malý problém může být v tom, že v ČR se tato televize prodává pod označením 46ZV555DG, což by mohlo značit jiný firmware (čeština, podpora českých znaků), ovšem to by nebyl takový problém protože stejně používám externí DVB-S/DVB-T příjímač. Co myslíte?
Caderom
Junior

Odeslat příspěvekod AVStage.cz 3. 6. 2009 21:27

ono to poštovný bude u "lagre items" někde jinde, tady konkrétně 80 eur. ale i tak bych do toho šel, ta úspora se vyplatí. v dnešní době myslím nebude se znaky problém, určitě bude jazyková sada v tv pro evropu obsažena. a reklamaci bych řešil až v případě nutnosti :) nicméně ze zákona by ti ji měli uznat všude v eu.
AVStage.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 4. 6. 2009 02:08

Už se rozhoduju hodně dlouho, měsíc jsem nebyl na stránkách německé Toshiby a teď jsem zjistil, že vydali nové ZV635D modely. Kupodivu už jsem je našel zařazené v českých obchodech (zatím nedostupné), 47ZV635D s cenou lehce pod 40000Kč. Ve výsledku tedy o 1 palec větší úhlopříčka, MPEG4 a 200Hz technologie za cenu o zhruba 5000Kč nižší. Pár dní počkám na recenzi a pokud bude alespoň stejně dobrá jako ZV555D, tak ji asi vezmu a v Čechách, pokud bude dostupná.

viz. http://www.ribbon.cz/47zv635dg

Jinak díky
Caderom
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 4. 6. 2009 05:34

Pozor na to, aby novější 47ZV635D nebyl model z "nižší" řady a neměl horší panel než 46ZV555D - toto si ověř. Novější neznamená vždy lepší, přestože to do nás marketing tlačí horem dolem. Nejlepší by samozřejmě byla možnost srovnat oba panely vedle sebe.

Z LCD panelů jsou nejlepší panely S-IPS a jeho deriváty (AS-IPS atd) od konglomerátu LG-Philips. Nejlepší LCD TV prý vyrábí SHARP.

Pokud TV nechceš používat jako monitor pro PC nebo herní konzoli, tak obrazově bude lepší za podobné peníze plasma, ale to jistě víš: viewtopic.php?p=6210461#p6210461
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Caderom 4. 6. 2009 16:16

Stupeň řady by měl být zachován, akorát teď vydali ještě vyšší model SV635D s LED podsvícením. Vzhledem k jiné úhlopříčce je mi jasné, že panel bude mít asi trochu jiné vlastnosti, proto si pár dní počkám, jestli nevyjde nějaká recenze.

Je mi jasné, že plazma poskytne o něco lepší obraz co se týče nočního sledování, tzv. v atmosféře domácího kina, ovšem já vybírám TV, která bude dobře sledovatelná i ve dne či při rozsvícených světlech, což u plazmy s lesklou obrazovkou moc dobré není. Navíc k ní bude připojen i HTPC, takže LCD je pro mě lepší volba.

EDIT: Se na to ... ZV635 je na rozdíl od ZV555 už s lesklým povrchem. Ale zdá se, že její americké provedení je na tom dobře - http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1137494 . Asi ji objednám, ovšem pokud se bude moc lesknout, tak holt poputuje zpátky do obchodu ...
Caderom
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 4. 6. 2009 16:39

Caderom píše:... já vybírám TV, která bude dobře sledovatelná i ve dne či při rozsvícených světlech, což u plazmy s lesklou obrazovkou moc dobré není.

Skutečný jas mívají plasmy vyšší než LCD. SD modely plasem mají ještě vyšší jas než Full-HD plasmy.
Lesklá obrazovka je problém pouze při nevhodném umístění světel nebo oken přímo proti obrazovce. Ale pokud plánuješ koupit LCD s lesklou obrazovkou, tak padá i tato předposlední výhoda LCD.
Pokud budeš na TV často hrát tu hru, kterou nemůžeš nikdy vyhrát (Windows :D ), tak je LCD i při horším obrazu lepší volba.

LED podsvícení nemá žádné praktické výhody.
Kozousch
Mírně pokročilý