Čaute všichni, poslední týden hledám informace ohledně televizí, jelikož budu kupovat novou tak nechci prohloupit.
Jak se dívám na názvy 90% příspěvků, všude samé LCD. Proč všichni kupují LCD, když mi po většinou byla doporučena Plazma, jakožto kvalitnější obraz, daleko rychlejší odezva a lepší barvy...? Je mi jasné, že LCD je novější technologie, ale tak stejně tomu nerozumím. Možná mám špatné informace.
No tím se chci dostat k jádru věci. Chtěl bych koupit minimálně metrovou uhlopříčku maximálně do 30 000,-, nejlépe tak 25 000,-. Bylo mi doporučeno u plazmy nejlépe Panasonic a LCD Samsung (a ještě další, nějak jsem si zapamatoval jen tyhle, určitě tam bylo ještě LG...). samozřejmě Full HD. Dívat se na to budu cca z 3-3,5 metrů. Nějaké vstupy a výstupy si myslím, že už většinou všechny televize mají určitý standard, který v průměru vyhovuje. Líbí se mi u LCD USB vstup, u plazmy je to většinou slot na sd kartu.
No nevím pro co se rozhodnout, když jsem byl v prodejně, i LCD (některé) měli hodně kvalitní obraz, nevím jak ty ostatní, možná špatně vyladěné.
Co byste mi poradili, když ne model, na co se dívat, jaké technické údaje jsou ty stěžejní. Ale je mi jasné, že nejlepší je se jít mrknout na obraz přímo k prodejci.
PS: Včera jsem s kamarádem dával do kupy Samsung LE37B652 a po 20 minutovém listování v menu se najednou tv začala vypínat a hned zapínat a pořád dokola, když jsme ji na chvíli vypli a poté zapli, tak chvilku jela, ale po chvíli zase pořád dokola zapnutí a vypnutí, Nevím čím to je, zřejmě půjde do servisu. Nejsou Samsungy více kazové? Nebo to byla smůla na špatný kus? děkuji za vše.