Proc LCD kdyz Plazma

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Szkvor 25. 8. 2009 10:47

Čaute všichni, poslední týden hledám informace ohledně televizí, jelikož budu kupovat novou tak nechci prohloupit.

Jak se dívám na názvy 90% příspěvků, všude samé LCD. Proč všichni kupují LCD, když mi po většinou byla doporučena Plazma, jakožto kvalitnější obraz, daleko rychlejší odezva a lepší barvy...? Je mi jasné, že LCD je novější technologie, ale tak stejně tomu nerozumím. Možná mám špatné informace.

No tím se chci dostat k jádru věci. Chtěl bych koupit minimálně metrovou uhlopříčku maximálně do 30 000,-, nejlépe tak 25 000,-. Bylo mi doporučeno u plazmy nejlépe Panasonic a LCD Samsung (a ještě další, nějak jsem si zapamatoval jen tyhle, určitě tam bylo ještě LG...). samozřejmě Full HD. Dívat se na to budu cca z 3-3,5 metrů. Nějaké vstupy a výstupy si myslím, že už většinou všechny televize mají určitý standard, který v průměru vyhovuje. Líbí se mi u LCD USB vstup, u plazmy je to většinou slot na sd kartu.

No nevím pro co se rozhodnout, když jsem byl v prodejně, i LCD (některé) měli hodně kvalitní obraz, nevím jak ty ostatní, možná špatně vyladěné.

Co byste mi poradili, když ne model, na co se dívat, jaké technické údaje jsou ty stěžejní. Ale je mi jasné, že nejlepší je se jít mrknout na obraz přímo k prodejci.

PS: Včera jsem s kamarádem dával do kupy Samsung LE37B652 a po 20 minutovém listování v menu se najednou tv začala vypínat a hned zapínat a pořád dokola, když jsme ji na chvíli vypli a poté zapli, tak chvilku jela, ale po chvíli zase pořád dokola zapnutí a vypnutí, Nevím čím to je, zřejmě půjde do servisu. Nejsou Samsungy více kazové? Nebo to byla smůla na špatný kus? děkuji za vše.
Szkvor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 8. 2009 12:31

"Proč LCD když plazma?"
No, pretože každa technologia ma svoje pre a proti (nebudem sa rozpisovať, na nete je toho kopa). Na niečo sa viac hodi LCD, na niečo ine plazma. Je pravda, že ak plazmu tak Panasonic, na tom sa zhodne asi mnoho znas. Ale Samsung ako najlepšie LCD? Pochybujem. Každopadne, pokiaľ nebudeš k tv pripajať PC, šiel by som do plazmy.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Szkvor 25. 8. 2009 13:08

No ten Samsung mi byl doporučen, ale i v prodejně měl lepší obraz než mnoho ostatních LCD. S tím propojením tv k pc, to asi nevyužiju. Můžeš mi tedy doporučit kvalitní značku pro LCD, ať mám s čím srovnávat? děkuju
Szkvor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 25. 8. 2009 19:05

Nejsou Samsungy více kazové?
Je to spotřebka a tak to podle toho vypadá, ani SONY není co bývalo. čím víc se prodá tím víc reklamací, ale je fakt , že poslední dobou tech Sam. okolo mě dost odešlo.
Dle mě obraz na redy plasmě je přirozenější a klalitnější mnohdy i ve srovnání s LCD za cca 26000,- pro toho kdo se bude dívat z dostatečné vzdálenosti zajistí velmi dobrý obraz a to i z velkých úhlů !!!
(to že se něco hodně prodává, neznavená hned že je to kvalitní)
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 25. 8. 2009 20:53

Ryan Giggs píše:"Proč LCD když plazma?"
na nete je toho kopa

Já jen doplním, že nejen na internetu, ale i zde na fóru již několikráte proběhla v různých vláknech diskuze na toto, či obdobné téma. Stačí hledat :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod cumel30 25. 8. 2009 21:08

Určite Ti ponúkne lepší obraz plazma, ale len čo sa týka káblovky, u lepších a HD obrazov vyhráva LCD.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 26. 8. 2009 06:20

Pro mne je přednější mít na plasměo 40až 60% lepší SD signál než mít o 5-10% lepší HD na LCD
po dobu následujícich 5let nepředpokládám že se bude víc jak 50% vysílat v HD
PS: může mi někdo vysvetlit proč LCD 32" cca 12000,- má na PS3 super ostrý obraz ( černá je mizerná ale při hře se to dá zkousnout ) a při připojení na HD satelit (ty tři reklamní kanály ) je to takový nekontrastní prostě není to ono i když je to lepší než DVB-T vždy to bylo připojeno přes HDMI
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Harl 26. 8. 2009 08:21

Porovnavanie kvality obrazu v predajni je uplne neobjektivne, pretoze rozne telky mozu byt rozne nastavene a okrem toho je tam vela svetla, takze vsetko vyzera fajn. Mozes byt ale nemilo prekvapeny, ked si telku donesies domov a budes sa na nu pozerat v tmavom prostredi.

Dalsie kriterium, v mojom pripade dost dolezite, je system prepinania vstupov. Mam viac zariadeni, ktore casto prepinam a toto napr. samsungy nemali dobre vyriesene - bolo treba prechadzat vstup za vstupom. Panasonic to ma o dost lepsie - ponukne zoznam vstupov a len si zvolis. Ale zasa nie kazdy potrebuje komfort v tejto oblasti.
Harl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Szkvor 26. 8. 2009 13:21

Chápu dobře, že na "anténu" bude plazmovka mít lepší obraz, kdežto na nějaké filmky v HD či Full HD je lepší LCD? Sakra a pak se má člověk rozhodnout, zatím jsem spíše nakloněn pro plazmu, ale proč to ani já sám nevím :-D.
Szkvor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 26. 8. 2009 15:11

Ver mi (nam), nie si jediny, kto rieši/l takuto dilemu. Navyše, pri LCD je vyber o to ťažši, že existuje viacero kvalitativne porovnateľnych možnosti (imho Sony, Philips, Sharp), kdežto u plazmy v podstate 1 (Panasonic).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 26. 8. 2009 21:19

Souhlas s Ryan Giggs :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod cumel30 26. 8. 2009 22:24

Nesouhlas s Ryan Giggs
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 26. 8. 2009 23:07

i v Plazmách je pár možností vybrat podle vlastních požadavků a možností
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cumel30 26. 8. 2009 23:17

Souhlas s PAVEL.2 :hmm: 8-P :-P :-!
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bandiit 27. 8. 2009 06:34

cumel30 píše:Určite Ti ponúkne lepší obraz plazma, ale len čo sa týka káblovky, u lepších a HD obrazov vyhráva LCD.

Můžu se zeptat alespoň na jeden parametr, ve kterém je lepší LCD než plazma při HD zdroji?
3D Projektor Epson EH-TW5910, TV Panasonic TH-46PZ85, 3D BD Sony BDP-S490, Xtreamer Prodigy+2TB HDD, PS3 80GB, HD PVR KAON KCF-B3000, Onkyo TX-NR 616, 5.0 Magnat Quantum 605
bandiit
Kolemjdoucí

Další stránka