Všiml jsem si zajímavé věci ale je to vidět jen občas.
Konkrétně jsem to zpozoroval při přehrávání DVD ResidentEvil kerý je připojený přes SCART Kabel.
Hned na začátku kdy se Alice (Milla Jovovich) probudí ve sprše se kamera posouvá ze strany do strany a nahoru/dolů.Okolí je bílé a uprostřed je obličej alice.Zhruba v polovině obrazovky je vidět takový vodorovný prouh cca. 5cm prostředek světlejší okraje tmavší.Nevím jak to přesně popsat je to vidět opravdu jen při důkladném pozorování a z dálky zblízka si toho nevšimnu.
U TV přes vestavěný DVB-T Tuner je to občas taky patrné.Když pouštím film na videokazetě VHS je to vidět víc a k tomu se mi zdá že pruhy tak trochu běží zespoda nahoru.(spíš ale jezdí dál přes ně....video je připojené ne moc kvalitní redukcí SCART-Cinch-žlutý obraz a červený/bílý zvuk)
Nevím kolika CFL trubicemi je panel podsvícen nemohly by to být právě ony? (Kolik jich 37" panely vlastně mají?)
Jinak podsvícení panelu je výborné po celé ploše rovnoměrné,okraje taky o.k nejsou přesvícené žádné fleky apod.
Je to vidět v světlých scénách kdy se kamera hýbe resp. u béžové/šedé barvy či bledě modré (typicky v IceAge).Když je zobrazena jednolitá bílá/černá plocha přes celou obrazovku tak to vidět není,to samé když přepnu EXT vstup který není zapojený a obrazovka zčerná.
Díval jsem se na to při přepnutém vstupu na EXT který není zapojen takže je obrazovka černá a asi to bude mírně prosvítající trubice.Při přímém pohledu to vidět není jen zespoda a zestrany při téměř max. odklonu to světlejší místo/pruh je patrný.
Je pravda že podsvícení pomocí několika trubic nemůže být stoprocentně rovnoměrné ideální se bere okolo 80procent podle různých srovnání v recenzích,na LED to asi nemá a v téhle třídě to bude taky běžné.
Zkuste to schválně taky a napište jak jste na tom.Je to vidět opravdu jen ve výše popsaných scénách a při pečlivém pozorování jedné části obrazu a z normální poz. vzdálenosti.