Sharp AQUOS-Diskuze o této řadě

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Cheetah007 11. 10. 2009 10:49

Všiml jsem si zajímavé věci ale je to vidět jen občas.
Konkrétně jsem to zpozoroval při přehrávání DVD ResidentEvil kerý je připojený přes SCART Kabel.
Hned na začátku kdy se Alice (Milla Jovovich) probudí ve sprše se kamera posouvá ze strany do strany a nahoru/dolů.Okolí je bílé a uprostřed je obličej alice.Zhruba v polovině obrazovky je vidět takový vodorovný prouh cca. 5cm prostředek světlejší okraje tmavší.Nevím jak to přesně popsat je to vidět opravdu jen při důkladném pozorování a z dálky zblízka si toho nevšimnu.
U TV přes vestavěný DVB-T Tuner je to občas taky patrné.Když pouštím film na videokazetě VHS je to vidět víc a k tomu se mi zdá že pruhy tak trochu běží zespoda nahoru.(spíš ale jezdí dál přes ně....video je připojené ne moc kvalitní redukcí SCART-Cinch-žlutý obraz a červený/bílý zvuk)
Nevím kolika CFL trubicemi je panel podsvícen nemohly by to být právě ony? (Kolik jich 37" panely vlastně mají?)
Jinak podsvícení panelu je výborné po celé ploše rovnoměrné,okraje taky o.k nejsou přesvícené žádné fleky apod.
Je to vidět v světlých scénách kdy se kamera hýbe resp. u béžové/šedé barvy či bledě modré (typicky v IceAge).Když je zobrazena jednolitá bílá/černá plocha přes celou obrazovku tak to vidět není,to samé když přepnu EXT vstup který není zapojený a obrazovka zčerná.
Díval jsem se na to při přepnutém vstupu na EXT který není zapojen takže je obrazovka černá a asi to bude mírně prosvítající trubice.Při přímém pohledu to vidět není jen zespoda a zestrany při téměř max. odklonu to světlejší místo/pruh je patrný.
Je pravda že podsvícení pomocí několika trubic nemůže být stoprocentně rovnoměrné ideální se bere okolo 80procent podle různých srovnání v recenzích,na LED to asi nemá a v téhle třídě to bude taky běžné.

Zkuste to schválně taky a napište jak jste na tom.Je to vidět opravdu jen ve výše popsaných scénách a při pečlivém pozorování jedné části obrazu a z normální poz. vzdálenosti.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Trubiroh 16. 10. 2009 21:39

A o tomto type Sharpu mi vie niekto napísať niečo? Na internete je o nom velmi malo info, rozmyslam nad jeho kupou, vie niekto poradit nieco blizsie o tomto type http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... DH66E.html
T+ Toyota Positive
Trubiroh
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 10. 2009 22:35

Často se tu probírá model 65 rozdíl bude snad minimální.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Trubiroh 17. 10. 2009 06:59

Takže je taký istý? Alebo len možno taky isty? A nevie niekto, či tieto sharp LCD prehravaju z usb aj divx. Potrebujem TV na denné pozeranie, u nás beží TV niekedy aj 5-6 hod denne. Casto deti rozpravky pozeraju, Tv sa pozera vacsinou cez den, tak premyslam nad tymto Sharpom. Len nemá DVB-C tuner, tak neviem že či neskor, ked budem mat nahodou kablovku /teraz nemam, mam cez MMDS antenu prijem/ to nebude nejaky handicap. Aky je vas nazor na volbu tohto TV http://www.datart.sk/katalog/LCD-televizor-SHARP-LC32DH66E.html
T+ Toyota Positive
Trubiroh
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 10. 2009 10:58

Z USB tušim zvladne len fotky.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Trubiroh 17. 10. 2009 16:12

Skoda ze nikto nema konkretne skusenosti, asi ho kupim a vyskusam. Dufam že to nie je nejaky stary model .
T+ Toyota Positive
Trubiroh
Junior

Odeslat příspěvekod Trubiroh 18. 10. 2009 07:50

A ešte jedna otázka: Pri priamom porovnaní s Philips 32PFL5404 ktorý radsej kupit? Philips ma aj DVB-C tuner a prehrava divx z usb a Sharp je zas FullHD. Ktory televízor bude mat asi kvalitnejsie zobrazenie ? Ktora pouziva kvalitnejsi panel ?
T+ Toyota Positive
Trubiroh
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 18. 10. 2009 09:08

Ten Sharp je relativne starši model. Nie je zly, ale pokiaľ by som si mal vybrať tak radšej ten Philips. Predsa je to novši a vybavenejši model.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod xtonda 18. 10. 2009 17:32

Pokud jde o původní téma vlákna, loni koncem listopadu sem kupoval 32D44E za necelých 11 kKč, tehdy to byla nejlevnější značková 81 cm televize, ohlasy na ní byly veskrze kladné. Oproti předchozí 7 let staré 55 cm CRT Thomson je to fakt rozdíl, při 16:9 pořadech skoro dvojnásobná úhlopříčka obrazu.

A jsem celkem spokojen, možná je to jen tím, že prostě nemám srovnání s modelem z vyšší kategorie, ale dvacku nebo dokonce třicku bych za to stejně nedal, prostě nelituju.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 28. 12. 2009 18:05

Ryan Giggs
Zdravím.Poprosím tě o menší radu,podle příspěvků zde máš bohaté zkušenosti.Na začátku této stránky jsem psal že mi na sharpu trochu prosvítá v horní části trubice,je tzo vidět jen někdy (šedé a tmavěmodré odstíny atd.) a nejvíc je to patrné když se obraz pohybuje odspod nahoru,zkrátka akční scény,přelety kamery atp.
Udělal jsem mobilem fotku a místo zvýraznil.Je to vidět když fotku zobrazíš přes celý monitor a podíváš se z větší vzdálenosti.
Je tohle tedy vlastnost levnějších modelů nebo to může být vada?

Obrázek
Dělá to jak u DVD přes scart tak při vestavěném DVB-T takže v kabelech to není.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Brain32 10. 11. 2011 11:18

Naposledy upravil MgX dne 10. 11. 2011 21:32, celkově upraveno 2
Důvod: Upraven odkaz-reklama na web. Po úpravě -> link přímo na informaci od výrobce.
Brain32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gman 18. 4. 2013 14:39

Nevíte kde se dá stáhnout firmware na tuto starší řadu Sharp AQUOS-37D44E. Na českých stránkách jsem nic nenašel. Díky
gman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Valdes13 14. 11. 2013 20:21

Dobrý den,vlastním TV Sharp LC-40LE700E a chci rozšířit jeho možnosti s přehraványm filmu z USB.Je to množe,v případě který soft tam mám nahrát.Děkuj!
Valdes13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ony 14. 11. 2013 21:40

není tak těžké vyhledat - sharp.cz, ne? :idea:

http://www.sharp.cz/cps/rde/xchg/cz/hs. ... center.htm
Volvo S60; Waze 4.71; Xiaomi Mi 8 Lite; NTB Lenovo Z50 - Win 10 + Firefox 110.0; Hisense 65U8QF, Sharp LC-46LE820E.
ony
Junior

Odeslat příspěvekod Valdes13 15. 11. 2013 09:56

Ano,kolega,ono není těžký zajít na sharp.cz,ale to ne odpoví na můj dotaz!Je vůbec možně nahrát jiní soft(např.LC-LE730E)do LC-40LE700E?Nebo moje mašina se zakousne a ne bude možně do ní dat a ni ten co do ni patří.Jde my o rozšířeny možnostech mi ho televizoru o USB přehrávač.Jde to či ne ?Děkuji
Valdes13
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka