Koby píše:Donedávna u rodičů HD ready 94cm plazma z 2,4m . Při sd mi to přišlo akorát, možná menší... Při hd ready po pár týdnech vyloženě malý

Ted v novém bytě řeším televizi, vzdálenost je 2,7 metru a nevím, zda 42 nebo 50. Bojím se, že 42 bude malá a 50 už velká

A čo tak 47", resp. 46"? Neviem aké sú Tvoje preferencie, ale ak sa vyrába telka s parametrami ktoré očakávaš v takejto veľkosti, určite by som to tak urobil. Na druhej strane, keď sa pozerám na Full HD na svoju 47" TV zo vzdialenosti 2,5m, tak si vravím, že by som zniesol aj 50". Ale bolo by to už na hrane
Ak máš signál v HD, určite by som riešil 46/47"
Ak aj v dnešnej dobe pozeráš veľa SD, bolo by vhodnejšie 42". Osobne by som to ale pretrpel v prospech väčšej TV, pretože o rok-dva môže byť situácia úplne iná...
-- 30. 11. 2012 16:27 --stormborec píše:Jaký bude mít význam 4k, 8k .. vytáhnout ze snobů prachy?
Je to posudzovanie niečoho čo nik z nás (ospravedlňujem sa nejakej výnimke) ešte nevidel. Osobne by som si rád pozrel 4k NHK z LOH 2012 na nejakej 60" TV. Som veľmi zvedavý. Možno to bude len ťahanie peňazí, a možno to bude úžasný krok vpred, ktorý nám dovolí neskôr využívať viac nových technológií.
Čo tak napr. technológia Dual Play od LG? Momentálne si dvaja pozorovatelia rozdelia polovicu pixelov. Pri 8K by si mohli rozdeliť telku pokojne 4 ľudia a vertikálna kvalita zostane na úrovni dnešného 1080p, i keď horizontálna samozrejme zostane 8640p.
Akýkoľvek progres vždy umožňí vznik novým technológiám. Občas nám len uniká celok. Ľudia ako Steve Jobs si to dajú celé dohromady a vytvoria niečo čo tu už bolo, no nik "nevidel les kvôli stromom"