Skusim prilozit aj svoj nazor.
Ideme sa stahovat do noveho bytu a stojiim pred kupou mojho prveho "plocheho" televizora.
V starom byte som pozeral na projektor, z postele, lebo v obyvacke sme mali len 55cm CRT telku na ktoru sa pocitac prirodzene pripojit nedal.
Vzdialenost od mojej hlavy po stenu na ktorom bol premietnuty obraz bola cca 2,5m, kedze projektor bol len 1024x768 mal som ho opticky nastaveny na najmensi obraz a teda aby jednotlive body boli co najmenejsie a najmenej rusive.
Teraz k veci, uhlopriecka pri pozerani povedzme aktov X ktore boli estte tie starsie v 4:3 bola cca 150cm a bolo to uz fakt moc, vydrzal som, hlavou som teda rozhodne nekrutil ale oci behali ako dive

. Pri filmoch 16:9 alebo 21:9 (HD alebo FHD) uz mam uhlopriecku len cca 115-120cm a to je akurat, dokonca aj ked to vlastne ide len na 1024x768(768/16:9...) tak to bolo vcelku OK (urcite nie vela), tak teraz riesim co do noveho bytu kedze mam od gauca cca 3-3,5m po mysleny novy televizor.
Plazmu nie, lebo zere a heje (prezere o cca 100EUR elektriky rocne viac ako LED, ak som pocital spravne..) LCD uz je zrejme zastarale a zere tiez vela, LED je asi dobre vychodisko len pri uhloprieckach 50" uz je astronomicka cena, povodne som teda zamyslal 40" LED LCD, kde je cena povedzme za model UE40D6000, 600 eur, ale nebude to male? podla mna bude, v praci mame 50" aj 40" este LCD s lampou a myslim ze 50" je na 3 metre minimum! keby som tak mal na 55" okamzitre briem, projektor nechcem lebo mi vadi hucanie, nemoznost kukat cez den atd atd...