Plazma Panasonic a setřená barva obrazovky

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ludva10 15. 10. 2009 15:34

čau,
Mám asi 14 dní plasmu Panasonic 46G15 a dneska když jsem ji čistil, stala se mi hrozná věc. Napřed se na karaji obrazovky ( jak už j černý rámeček ) objevila jakoby malinko odřená šmouha. Tak jsem si říkal, že švédskou utěrkou to snad nejde poškrábat a vzal jsem si tu specielní utěrku, co byla k TV. Trošku jsem přitlačit a hrůza - jakoby se umazal kousek toho černého rámečku - je tam jenom blýskavé sklo a ta černá je pryč. Jo to vůbec možný? Na čištění jsem používal čistič obrazovek ( píší LCD i plazem ). Jsem z toho zdrcenej.
Moc dík za každej názor a radu.
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Henry2 15. 10. 2009 16:06

A fotka by nebyla? Ja nechapu, jestli mas poskozene sklo, nebo plastovy ramecek. Kazdopadne servis by mel umet vymenit oboji, ale samozrejme za poplatek.

btw. V manualu je napsano na strane 5, ze nektere prostredky mohou povrch poskodit...
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 15. 10. 2009 17:12

ludva10 já se děsím všech čističů atp. Nejlepším čištěním z mého pohledu je ... speciální mikroutěrka (velmi jemná látka, která se používá i na čištění skel u brýlí ... já mám zn. Rodenstock)
V případě většího znečištění lze utěrku trochu navlhčit - žádná chemie ... jo když je nejhůř - > trochu obyčejného mýdla.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ludva10 15. 10. 2009 17:50

Mám jakoby setřelý ten černý rámeček na skle, co je na kraji obrazovky - než začíná plast. Není to jako škrábanec - prostě tam chybí ta černá barva a leskne se to.
Taky jde o to, kolik by to stálo a jestli by technik zajel ke mne domů, abych nemusel tahat TV nějam do servisu.
Každopádně mi připadá divný, že by to šlo takhle lehce setřít. To by teda ta TV stála pěkně za ho... Možná mám to sklo třebas v TV nějak obráceně a má to být vevnitř. No nevím, mysalím že by se to jinak stalo určitě i někomu jinýmu.
Přílohy
PA150072.JPG
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 15. 10. 2009 19:13

Tohle by mělo bejt vevnitř....zvláštní.každopádně je obrazovka skleněná a pokud v manuálu výslovně nepíšou že se nemají používat k tomu určené přípravky,s klidem to treklamuj....fakt divný,chybka se vloudila.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ludva10 15. 10. 2009 19:22

Odpověď Panasoniku:
"Vážený zákazníku,
na základě Vašeho dotazu:
plazma Panasonic 46G15
Vám zasíláme odpověď:
Dobrý den,
vážíme si zakoupení výrobku Panasonic.
Barva je nanesená z vnější strany. Případně doporučení na ošetřování
kabinetu a skla je v uživatelském manuálu. V případě, že došlo k nějakému
mechanickému poškození výrobku, doporučuji se obrátit na jedno z našich
autorizovaných servisních středisek. Nicméně výsledek posouzení nemohu v
tuto chvíli předvídat."

Takže nevím, je to nějaký divný. Takhle lehce to setřít, to by se muselo stávat každému druhému. V návodu je, že se mají používat neutrální čistící prostředky, což teda ani nevím, co to je. Ale tohle je určeno na plazmy ( Opticlean ).
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 15. 10. 2009 19:30

No neutrální..to snad jenom voda.Každopádně to má panasonik zvláštně vyřešený....vrstva barvy zvenčí,vzhledem k tomu jak plasmy topí by měla něco vydržet.proč tam vůbec je netuším...asi v téhle třídě používají větší rámečky a tím pruhem zakrývají to co je mimo aktivní plochu plasmy takže kablíky konektory nebo co já vím.Zkusil bych to reklamovat snad to uznají ale jak to opraví si nedovedu představit.každopádně to ale podle fotek vypadá spíš škráblý...
Cheetah007

Odeslat příspěvekod MgX 15. 10. 2009 19:53

ludva10 hlavně bych nikde nepsal a nevykládal, že jsem použil chemický prostředek ... ač byl určen na plazmy/LCD ...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ludva10 15. 10. 2009 19:54

Ta fotka je zkreslená - jsou tam různý odlesky. Když se na to v reálu koukne, je vidět, že tam není žádnej zářez, ale prostě tam ta černá barva chybí. Zkusím to nějak reklamovat. Nejlepší by bylo, kdyby technik přijel ke mě domů, ale to bych asi chtěl moc - odvážet nebo posílat takhle velkou TV se mi moc nechce. Podle mne normálně půjde vyměnit to sklo, možná teda i s předním plastem.
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 15. 10. 2009 20:01

To je len poškodený ten okraj skla alebo aj ten rámik.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ludva10 15. 10. 2009 20:08

Okraj skla, prostě se to jakoby setřelo, i když na hadříku nic vidět nebylo.
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 15. 10. 2009 20:23

Co je pod tou setřenou barvou? jestli to není nějak rušivý můžeš to odstranit všude ne?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ludva10 15. 10. 2009 20:36

Taky mě to napadlo. Teď jsem to zkoumal baterkou a vono to dokonce vypadá, že je ta černá vrstva někde uvnitř a tohle setřený je nějaká vrchní vrstva. Protože tam kde je to setřený, je ta černá vevnitř krásně vidět a víc se to leskne. Aby to setřený nebyl nějakej filtr, kterej je normálně po celý TV.
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 15. 10. 2009 20:41

V tomhle případě bych to setřel všechno...nebude to mít na nic vliv podle mě ale záleží na tobě.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod MgX 15. 10. 2009 20:41

ludva10 reklamuj! Čištění jsi prováděl lehce navlhčenou jemnou tkaninou ... bez použití chemikálií ...

Je nesmysl, aby se takto něco setřelo ... to je pak vina výrobce ... vada výrobku.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Další stránka