Plazma Panasonic a setřená barva obrazovky

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 15. 10. 2009 22:56

Tak to je nepříjemný ale na 99% je to na výměnu skla před panelem, to sklo má v aktivní ploše nanesený zatmavovací film a kraje mají černý proužek, pak je plast, opravdu nechápu že jim to stálo zato tímto způsobem zvětšovat plochu a tím zmenšit plast rám, klidně bych to zkousl , nebot při prvním připojení PC jsem měl dojem, že mám nastaven špatný rozměr obrazu a obraz není až k plastu,
PS: hodně štěstí při reklamaci, je to velká firma tak snad nebudou dělat problémi.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 10. 2009 06:28

No u plasmy za 40k nevím nevím...ale panasonic je solidní firma a nsad uznají že chyba byla v "jejich příjimači".Zase zákazníků kupující TV za 40kačen si doufám váží a budou se jim snažit vyjít vstříc jak to jen půjde.Mrkni prosím do návodu co tam píší o údržbě jak tv čistit,ano?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Henry2 16. 10. 2009 06:29

Zajimave je, ze pokud je to vsechno tak nekvalitni, tak ze je to prvni prispevek takoveho typu... Sklo ma zespod jinou barvu a ne cernou a cerny ramecek je nanesen zespod skla, takze se na nej "prolestit" nejde. Muj nazor je, ze pouzil spatny prostredek.
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Henry2 16. 10. 2009 06:30

Cheetah007 píše:Mrkni prosím do návodu co tam píší o údržbě jak tv čistit,ano?

Link mas na prvni strane
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 10. 2009 07:53

Jo už jsem to našel...bojím se ale že s reklamací bude mít smůlu.Takhle je to navržený a sklo má speciální nástřik (pravda ne moc odolný....radši přes to měli dát nějakou matnou fólii jako mají LCD ale ten žár co plasma vyzařuje by to nejspíš dlouho nevydržela)

Zaboha z PDFka nemohu zkopírovat určitý text tak jsem dal screen.Dál je celkem úsměvný že podle výrobce nesmí podstavec přijít do styku s pryží nebo PVC...no to snad ne,co to proboha použili za mizerný plasty?
Obrázek
Nevím ale teda u plasmy za 40k bych čekal trochu víc než mizerný úplasty a nástřik na samotné obrazovce....panasonic tak trochu zklamal a je vidět že to začínají flákat stejně jako korejci LG a Samsung,no potěš....japonská kvalita je asi fuč,ještě že mám Sharpa a svatej pokoj.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 16. 10. 2009 09:27

Made in Czech republic v plnej parade. 8-P 8-D :-P
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod ludva10 16. 10. 2009 09:50

Poškrábání bych třeba chápal, ale že se takhle setře plošně vrstva mi stejně připadá divný. Uvidím co na to servis, snad se na to přijedou podívat domů, abych to nemusel někam tahat.
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 10. 2009 10:03

Máš taky službu Momerepair jako nabízí Sharp?
Já přemýšlím že bych je domů "pozval" taky...televize sice šlape,podsvícení je rovnoměrný ale při šedých a scénách světlejší barvy při pohybu kamery je patrný v horní třetině takový světlý pruh asi 5-8cm ohraničený tmavším odstínem...jako by v té vrstvě rozvádějící světlo od CFL Lamp byl nějaký kaz a trubice trochu prosvítala.nevím jak by se k tomu postavili,co jsem četl recenze na obdobnou 42"ku bylo to v téhle třídě to samý,takže je to spíš vlastnost a kus od kusu,zkusit to ale můžu.

K té vrstvě,nejhorší na tom je že pnasonic někde udělal chbu a moc dobře o ní ví...proto řádně ošetřil návod aby se z toho vykroutil....no u plasmy za 40k je to tedy drzost nejvyššího stupně kyž se to bere jako vyšší střední třída nebo jak.
Jsem jen zvědavý jak to vydrží dlouho když se to nechá bez větší námahy setřít....plasmy přes sklo topí jak blázen,co s tím udělá dlouhodobě vyšší teplota skla radši nechciani domyslet.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ludva10 16. 10. 2009 11:37

Taky mě to se.... Kontaktoval jsem nejbližší servis a ty mi rovnou řekli, že je to mechanické setření a na reklamaci to určitě nebude. Oprava prej stojí 5800,- Takže ted ani nevím, jak to mejt, holt jenom suchým hadříkem, ale jak očistit mastné skvrny od prstů, když na to někdo šmákne nevím. Nevím, jak to dál řešit.
ludva10
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 10. 2009 12:16

Můžeš říct že jsi k čištění používal navlhčenou tkaninu.Je to každopádně prasárna,má to bejt udělaný kua tak aby jsi to zpropadený sklo mohl jednou za čas bez potíží vyčistit...ta cena 5800 no asi daj tu ochrannou skl. desku novou ale nešel bych do toho.
Normálně bych pozval servisáka ať se na to podívá na míéstě a vysvětlil mu oč jde,třeba bude rozumnej a nějak to udělá.Určitě reklamovat a když cuknou pohrozil bych byť z jejuch strany nechtěnou popularitou v médiích (Černé ovce,test atd.)
Většinou se výrobci po zveřejnění nějakého šmejdu v médiích leknou negativní "reklamy" jejich práce a nabídnou že se s tebou dohodnou což znamená výměna za nový kus...peníze z nich sotva dostaneš.značku panasonic mám rád mám od nich mimo televize snad všechno x let a nikdy žádný problém.Kvalita,výborné dílenské zpracování,dlouholetá spolehlivost možná předčí i hlavního rivala tedy sony,v tomhle případě bych ale do nich šel tvrdě a v žádným případě se nenechal ojebávat kecy že si za to můžeš sám,NEDEJ SE a šij so nich jak to půjde.
Napiš ještě jednou dopis rekl. oddělení,podprobně popiš co jsi s televizí dělal (tedy čištění jimi dop. způsobem) a jak to dopadlo.
V případě že to hodí na mechanické poškození způsobené uživatelem,odepiš že vzhledem k vysoké ceně kvalita neodpovídá a pokud budou vinu stále svalovat na tebe,že to budeš veřejně publikovat v médiích,pozveš si soudníhop znalce v oboru elektro a jako poslední možnost žaloba nebo kontak na sdružení spotřebitelů,ČOI a další organizace které by měly chránit normální zákazníky. :!: :!:

Ohledně těch médií,mžeš poprosit adminy ať na základě tvých poznatků popř pokud se přihlásí další,napíší nějaký článek/bleskovku a dají i na avmania tak aby byla pár dní dobře na očích.Možná se potom v panasoniku chytnou za nos a spočítajíé si že se jim vyplatí jeden kus vyměnit než přijít o budoucí zákazníky kteří raději sáhnou po konkurenčním modelu...za pokus to stojé ne?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod ilja2001 16. 10. 2009 14:43

No nevím, ale než bych šel do toho nějak tvrději, tak bych si ověřil, že se ta barva bude otírat i do navlhčené tkaniny. Ať ve finále není za blbce stěžovatel, který zapře, že použil nějakou čistící tekutinu, byť doporučovanou mj. pro plazmu.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 10. 2009 15:54

To může samo zkusit...
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Henry2 16. 10. 2009 20:53

Cheetah007 píše:panasonic tak trochu zklamal a je vidět že to začínají flákat stejně jako korejci LG a Samsung,no potěš...

Ryan Giggs píše:Made in Czech republic v plnej parade. 8-P 8-D :-P

Ono jde o to, jestli si za tu kvalitu lidi radi priplati, ze? Kampa' to dotahl Pioneer s Kuro?

ten žár co plasma vyzařuje by to nejspíš dlouho nevydržela)

V domacich podminkach netopi jako v obchode. Napriklad vecer je sotva vlazna. Proste staci nepouzivat Dynamicky mod, ktery je stejne urcen hlavne pro obchody
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zaka68 17. 10. 2009 09:04

Takýto "vydarený" povrch majú aj iné neopdp Panasonic?
zaka68
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 17. 10. 2009 09:44

Tak nějak nabývám dojmu, že poslední povedená řada od Panasoniků byla Px80 (800). Sice mají vyšší spotřebu oproti Neo, ale jsou tak nějak míň ošizený.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka