LCD/Plazma ~20.000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod robin.kanjak 28. 12. 2009 23:00

Ano, něco na tom bude a nemusí se to nutně týkat jen plochých obrazovek:).

Btw. D-Test máš předplacen? Jak jsem se tak díval, některé testy (zrovna LCD x plazma) jsou dostupné pouze po zaslání sms či registraci předplatného...
C2Q 9300|Orochi|Asus P5Q|8GB RAM|8800GTS|2x1TB + 640GB|X-Fi Extreme|M+K A4Tech|CM Dominator|22" Samsung|Vista x64 BE SP2
HP mini 2140|Atom N270|2GB RAM|160GB|Vista x86 BE SP2
HTC Rhodium|Rom: WWE 1.19.401.0|Radio: 3.44.25.27|8GB microSDHC
robin.kanjak
Junior

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 29. 12. 2009 00:34

Brum - zvukový, jen při externím vstupu. Vypozorováno, že se musí přímo v TV tvořit zemní smyčka (ačkoliv TV nemá zemní "kolík", tak se mi střetává zem z PC/DVD a antény). Není to věcí rozvodů. Takže galvanický oddělovač. Vzhledem k tomu, že jsem trochu bastlíř, tak si ho zkusím zítra vyrobit doma (pár kondenzátorů).
IkE Blaster
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pells 29. 12. 2009 20:15

Zdravím, již delší dobu pročítám diskuze tohoto fóra a děkuji za Vaše názory k televizím. Samozřejmě sleduji i další zdroje, protože mám rovněž zájem o LCD „vyšší střední třídy“ pokud to tak můžu pojmenovat. Jednoznačně mým favoritem byla Sony KDL-W5500, případně Philips PFL 8404 a to v úhlopříčce 37“. Když jsem však navštívil kamenné obchody, bylo mi řečeno, že Sony je předražený Samsung, protože má panely od této firmy a sama není schopna své vyrobit (to mi sdělili ve třech prodejnách, hned jak jsem se zmínil o Sony). Jednoznačně mi ve dvou prodejnách byl doporučené LCD od Panasonicu, který má mít nejlepší panely IPS. Závidím těm, kteří přijdou a koupí, čím více hledám, tím mám větší zmatek.
pells
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 12. 2009 21:42

pells píše:Když jsem však navštívil kamenné obchody, bylo mi řečeno, že Sony je předražený Samsung, protože má panely od této firmy a sama není schopna své vyrobit (to mi sdělili ve třech prodejnách, hned jak jsem se zmínil o Sony).

Toto je pravda iba z časti. Sony sice bral (alebo ešte možno berie) panely od Samsungu (momentalne alebo v blizkej dobe od Sharpu), ale to ešte neznamena, že je to iste. Kvalita obrazu nezaleži len od panelu, ale hlavne od použitej elektroniky a od toho ako ta dokaže spracovať obraz. Takže povedať, že je to predraženy Samsung je blud. Rôzne testy, recenzie či skusenosti majiteľov a uživateľov totiž hovoria o inom.
Pokiaľ ide o Panasonic, ano su dobre, ale tiež zaleži na konkretnych modeloch a ich porovnani s relevantnou konkurenciou. A či su ich IPS panely najlepšie? To si netrufam povedať. Každy typ panelu totiž ma svoje vyhody ale aj nedostatky.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránka