jakou LCD Televizi?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gotti 2. 1. 2010 16:20

Ahoj.Chtěl by jsem si koupit nějakou LCD televizi tak do 11000kč s úhlopříčkou 32"(81cm).Nerozumím těm parametrům...a tak by jsem byl rád,kdyby jste mi mohly nějakou doporučit...Díky
gotti
Junior

Odeslat příspěvekod gotti 2. 1. 2010 20:02

díky za odkazy.Mohl by si mi jen potvrdit/vyvrátit,že když koupím PHILIPS 32PFL5404H,tak v cennové relaci udělám nejlíp?
gotti
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 1. 2010 20:58

Viacmenej ano. Osobne by som sa rozhodoval medzi tym Philipsom a Panasonicom TX-L32X10Y.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod gotti 2. 1. 2010 22:37

Tak díky.A ještě by jsem se chtěl zeptat,máme UPC,digitální vysílání+analogový a setobox.Je nám něco platné,že má třeba televize DVB-C nebo DVB-T?

My hlavně potřebujeme 2xscart a hlavně co nej obraz.Jinak obraz v obraze,usb,připojení k PC...nepotřebujeme.Fakt jen zapnout a sledovat co nejlepší obraz.Nemáš ještě nejaký tip?Je to přeci jenom docela dost peněz a tak by jsem nerad udělal chybu
gotti
Junior

Odeslat příspěvekod gotti 3. 1. 2010 10:55

Ještě by jsem se chtěl zeptat,máme 72cm CTR televizi,která funguje,má cenu vůbec kupovat LCD 32" kolem 12 000kč?Byl by obraz lepší,nebo to bude stejný a byly by to jen vyhozené peníze?

Díky
gotti
Junior

Odeslat příspěvekod jito 3. 1. 2010 11:36

Teď jsi se správně zeptal. :tleskani
Pokud je zdroj obrazu UPC,tak bych klidně zůstal u tvé CRT TV.Paradoxně dojde k zhoršení kvality obrazu.Kvalita obrazu UPC dost "pokulhává" a nová LCD TV to bohužel nezachrání.
Jediná možnost je použít DVB-C tuner v TV s modulem a kartou.Pak dojde k zlešení.Ale použitím STB nebo příjmem analogu od UPC si s novou TV nepomůžeš.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 1. 2010 11:58

Na tom LCD bude obraz horši ako na CRT. Oplati sa to jedine kvôli väčšej uhlopriečke.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod gotti 3. 1. 2010 14:21

A já už jsem se těšil že budu mít obraz jak víno :-)) no tak hlavně že to vím.A jak je to třeba se sledováním DVDčka? Tam by už mohla být kvalita u LCD lepší né? Jinak díky
gotti
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 1. 2010 15:20

Za tu cenu obraz ako vino nečakaj. Jedine s HD zdrojom. DVD tiež oveľa lepšie nebude (ak vôbec), je to tiež len PAL (576 riadkov ako tv vysielanie), aj keď bude lepšie ako obraz z UPC.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 3. 1. 2010 18:44

Zkus jestli by se nevešla P37X10y obrazově bude nejlepší a trochu připlatit se rozhodně vyplatí než večír bojovat s nastavením LCD nebo nechávat rozsvíceno.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 1. 2010 18:46

To s tym nastavovanim LCD je trochu scestne, ale suhlasim, že obrazovo by ta plazma bola najlepšim riešenim.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 3. 1. 2010 18:54

Já to zažil na vlastní oči a LCD šlo z baráku známej se rád dívá skoro ve tmě a nastavit levný SONY z hypoše nebylo možný ,jak bylo něco tmavýho bylo to nestovnatelný s CRT kterou ještě nevyhodil jo na reklamy dobrý ale to je dost málo.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IkE Blaster 3. 1. 2010 21:12

Hehe i CRT svítí :lol: A pokud dobře porovnám, tak moje grafické Eizo (23'') svítí v noci stejně jako nová Sony KDL40W5500. Tedy ne nejlevnější z "hypoše" (to je fakt otřesné slovo).

Jako porovnávat ve stejné ceně LCD a plazmu je nemožné, možná ve vyšších částkách, kde už plazma nemá co vylepšit.
IkE Blaster
Mírně pokročilý