hd ready vs full hd

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radek74 4. 5. 2010 16:34

Vím, že už to tady bylo omílané ale poprosím vás o názor - má smysl při 32" uhlopříčce řešit rozlišení? Někdo říká, že při klasickém SD vysílání bude obraz na full hd horší, kvůli složitějšímu přepočítávání, někdo říká, že při této velikosti je to nepostřehnutelné. Jde o to, že současně je cenový rozdíl ve 32" už minimální a jestli má smysl v dnešní době i s výhledem do budoucna kupovat pouze hd ready TV. Mělo by to tedy pro mě nějakou nevýhodu koupit 32" full hd? Ještě bych se rád zeptal zda má smysl při této velikosti 100Hz, respektive jestli tato funkce je vždy přínosná či lze u všech modelů případně vypnout - nebo, která značka si dle vašich zkušeností se 100hz poradí nejlépe. Moc díky za názory.
radek74
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 5. 2010 16:47

Pri "klasickej" obyvačkovej sledovacej vzdialenosti (2-3 metre), je pri 32" uplne jedno, či je to hd ready alebo Full.
100 Hz nema s veľkosťou tv nič spoločne, funguje rovnako na všetkych uhlopriečkach. Skôr ide o to, že dosť často je skôr na škodu. Neda sa povedať jednoznačne, u ktorej značky funguje najlepšie, skôr zaleži na konkretnom modeli a na jeho vnutornostiach. Ale ak by som mal predsa len spomenuť konkretne značky, tak Toshiba, Philips a Sony. Vypnuť sa to da u každeho tv.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod KarelV. 4. 5. 2010 20:22

Jedno je tak akorát kolečko u trakaře.
LCD TV s HD ready bývají v naprosté většině osazené staršími typy LCD panelů, takže kdo chce na tomto "šetřit", měl by pak také počítat s horším podáním barev, kontrastem, odezvou...
KarelV.
Junior

Odeslat příspěvekod radek74 5. 5. 2010 06:49

HD ready bývají osazené staršími typy panelů? Tak se přiznám, že to slyším poprvé. Mě jde spíš o to, zda SD vysílání nebude na full hd zobrazeno hůře než na hd ready. Ještě se zeptám - je Samsung 32b650 za současných cca 13.000 dobrá volba? Ještě uvažuji o Panasonicu - např. nových modelech c20 případně x20.
radek74
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 5. 2010 08:18

KarelV. píše:Jedno je tak akorát kolečko u trakaře.
LCD TV s HD ready bývají v naprosté většině osazené staršími typy LCD panelů,

Blbosť. Maš nejaky relevantny zdroj, že toto tvrdiš alebo len hadaš?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod KarelV. 5. 5. 2010 20:37

Jen stručně pro ty, co hned reagují slovem "blbosť". Např. Sharp, vyrábí vlastní panely, a když zůstaneme u 32" tak v současné nabídce má TV s rozlišením 1366x768, kde jsou použity starší panely typu XGA.
Novější panely XGEN s technologií UV2A, jsou všechny již Full HD, stejně jako poslední tohoto typu s technologií RGBY.
KarelV.
Junior

Odeslat příspěvekod Burina 6. 5. 2010 11:28

radek74 píše:...Někdo říká, že při klasickém SD vysílání bude obraz na full hd horší, kvůli složitějšímu přepočítávání, někdo říká, že při této velikosti je to nepostřehnutelné. ...

A odpověď na toto je prosím jaká ?
Burina
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 6. 5. 2010 11:33

Pouzi svoje oci a zisis :)
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 5. 2010 13:41

KarelV. píše:Jen stručně pro ty, co hned reagují slovem "blbosť". Např. Sharp, vyrábí vlastní panely, a když zůstaneme u 32" tak v současné nabídce má TV s rozlišením 1366x768, kde jsou použity starší panely typu XGA.
Novější panely XGEN s technologií UV2A, jsou všechny již Full HD, stejně jako poslední tohoto typu s technologií RGBY.

Až na to, že väčšina vyrobcov u lacnych modelov (teda HD ready) nepouživa vlastne panely (resp. Sharpacke), ale od tajvancov (AU Optronics, Chi mei, Chunghwa a pod).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod KarelV. 6. 5. 2010 20:57

Ryan Giggs píše:Až na to, že väčšina vyrobcov u lacnych modelov (teda HD ready) nepouživa vlastne panely (resp. Sharpacke), ale od tajvancov (AU Optronics, Chi mei, Chunghwa a pod).

:oboze A toto nějak vyvrací to, co tvrdím? :pozor
KarelV.
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 5. 2010 20:58

Nie, ale problem je, že ani nepotvrdzuje. ;-)
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kozenka 7. 5. 2010 19:22

Nejprve všechny zdravím!! A ted k věci. Mám jednu nesrovnalost ohledně TV kvality obrazu. Chtěl bych se zeptat. Mám objednaný LG 42PJ650 (plazma) s rozlišením 1024 x 768 je i toto rozlišení HD Ready? A ted hlavní dotaz, když jsem se byl radit s prodejcem ohledně FullHD a HD Ready. Poradil mi ať koupim HD Ready, že FullHD je svým způsobem reklamní tahák a stojí a nemalé peníze více a při sledování TV z 2-2,5 m vzdálenosti těměř nelze poznat rozdíl v kvalitě obrazu. Jde mi o to. Mám k TV objednaný Blu-Ray přehrávač, pokud si na té 1024 x 768 pustím Blu-Ray film je to extrémní rozdíl oproti tomu kdybych měl FullHD TV ? TV sleduji z 2-2,5 m. Ještě mi řekl, že jde spíše více o zdroj než o to zda má člověk FullHD či HD Ready co se týče kvality obrazu. Jsem v oblasti TV docela nezkušenej a tak vás žádám o nějaký zkušenosti a rady. Díky moc
DSLR - Nikon D90
kozenka
Junior

Odeslat příspěvekod Emokid 7. 5. 2010 19:28

Prodavač to vidí celkem reálně, to nebývá zvykem. :-)) HDready je TV která má horizontální rozlišení nejméně 720pix. S tím BR to bude extrémní rozdíl oproti třeba DVD, s FHD by to mohlo být ještě o kus lepší ale to už záleží asi jak to kdo vidí, podle mě ti všechno podstatné už řekl prodavač.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kozenka 7. 5. 2010 19:30

Já též koukal jak byl férovej. Místo toho, aby mě nutil koupit FullHD a 5 000,- dráž, tak mě chytnul za rameno a pověděl co jsem psal výše.

-- 7. 5. 2010 20:31 --

Takže se HD Ready s BR přehrávačem nemusim bát? :-)
DSLR - Nikon D90
kozenka
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 7. 5. 2010 19:33

kozenka --> Rozdiel tam nie je taky, ze padnes z neho na zadok. Ale je viditelny. To, ci ti ten viditelny rozdiel stoji za tie peniaze si musis uz rozmysliet ty. Mne stoji, ale je tu vseobecne o mne zname, ze som FULL HD maniak :D O:-)
Odar
Trvalý BAN

Další stránka