32" LED LCD do 600 €

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod windsor 29. 5. 2010 23:17

stanley36 píše:Chlapi dobre teda, takže ten Sharp 705EV by bol za ten peniaz asi to najlepšie čo môžem vybrať ? A LG nie je v tej cenovej relácii niečo premakanejšie :twisted: ako uvedený Sharp ?

Ja tiež uvažujem o tom Sharpe ako vy, ale tento model je už trocha mimo vášho limitu, t.j. 600 €, najnižšia internetová cena je pritom okolo 635 € !
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod stanley36 31. 5. 2010 15:44

Hej, všimol som si to aj ja, tých 30 € navyše by som ešte akceptoval. Ale je tu ešte jedna vec, ktorú som si všimol, že ten Sharp 705 má 2 typy :hm - jeden je označený ako 705E a ten druhý 705EV. Neviete mi niekto prosím povedať, aký je medzi nimi rozdiel ?

-- 31. 5. 2010 15:48 --

cumel30 píše:
stanley36 píše:Chlapi dobre teda, takže ten Sharp 705EV by bol za ten peniaz asi to najlepšie čo môžem vybrať ? A LG nie je v tej cenovej relácii niečo premakanejšie :twisted: ako uvedený Sharp ?

LG nou :pozor :pozor :pozor

Ešte som zabudol spýtať sa prečo nie LG ? Je tam nejaký problém, obdobne ako u Samsungov ?
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod JJurko 31. 5. 2010 16:19

Stanley, podrobný popis tebou udávaného lcd Sharp máš tu:
http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/sk/hs. ... lcd_tv.htm

Ja som nijaký rozdiel v parametroch nenašiel, jediný rozdiel bude asi v prevedení - modrý pásik
Naposledy upravil JJurko dne 31. 5. 2010 18:39, celkově upraveno 4
JJurko
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 5. 2010 17:14

stanley36 píše:Ale je tu ešte jedna vec, ktorú som si všimol, že ten Sharp 705 má 2 typy :hm - jeden je označený ako 705E a ten druhý 705EV. Neviete mi niekto prosím povedať, aký je medzi nimi rozdiel ?

Tie posledne pismena označuju konkretny trh. Rozdiel tam nie je žiadny, možno par jazykov v menu môže byť inych. CZ/SK je v oboch, takže je to jedno. Resp. možno je to presne to iste, len v niektorych e-shopoch nedbaju priliš na uplne presne označenie. Takych pripadov je veľa.
JJurko píše:Ja som nijaký rozdiel v parametroch nenašiel, jediný rozdiel bude asi v prevedení - modrý pásik.

Rozdiel v dizajnovom (farebnom) prevedeni sa u Sharpu označuje na začiatku. LE***, LX***, LU***...
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod JJurko 31. 5. 2010 18:55

Stanley bol som kúpiť nejaké káble a pozrel som si tento model Sharpu, celkom pekný obraz, aj ked ja by som si namiesto neho vybral 37 plazmu TX-P37X20 ( stojí menej ako tebou vybraný Sharp), hoci je len hdready. Budeš od tv asi ako píšeš len cca 2 m, tak zrejme zoberieš 32. Popis tých modelov s E a EV , funkčne medzi nimi nie je rozdiel, ( ani farebne,v tom som sa mýlil, na obrázku síce vyzerá druhý dole modrejšie ale to je len foto) majú dole striebornú lištu. Koncové písmená sú regióny, aj som si to myslel, podobne totiž rozlišujú modely aj iní výrobcovia, napríklad Philips. Ako píšem ,ja by som si zobral plazmu 94cm namiesto tohto lcd, ale rozhodnutie je na tebe. Budeš od TV dosť blízko, skoč do obchodu, pozri si obraz, skús poprosiť nech ti doň pustia signál aký máš doma, a čo sa ti bude páčiť to zober.
JJurko
Junior

Odeslat příspěvekod windsor 31. 5. 2010 19:10

No ako si už spomenul aj ja uvažujem o LED Sharp a čo sa toho označenia aj ja som si toto všimol, keď som si pozeral ponuku v e-shope Datacompu v KE. Ja osobne totiž chcem nakupovať cez nich. Aj som sa už emailom dotazoval na rozdiel medzi predmetnými modelmi zatiaľ mi nedpovedali. Trochu ma zaskočili tu uvedené informácie, že 705E, resp. 705EV sú prakticky totožné modely, pretože cena za nich je poriadne rozdielna. Pozrite sa len tak pre zaujímavosť na tieto odkazy :

http://datacomp.sk/lcd-led-tv-sharp-aquos-lc-32le750e-32-_d67535.html toto je typ 705EV

http://datacomp.sk/lcd-led-tv-sharp-aquos-lc-32le705-32-_d68054.html a to je zase 705

Cena medzi nimi je ako som spomenul poriadne rozdielna !!
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 31. 5. 2010 19:16

To už sa tu riešilo. maju tam asi nejaku chybu, kedže v popise je uvedene LE750 a taky model neexistuje.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stanley36 31. 5. 2010 21:51

Joj chlapi, tak teraz som už celkom z toho vedľa :/ . Jední uvádzate, že medzi 705E a 705EV nie je praktický žiadny rozdiel, druhí zase, že je a dokonca aj v cene . Pozrel som si aj ja ten odkaz na Datacomp, čo uviedol "windsor" a skutočne tam majú parádny rozdiel v cene - dokonca 150 € :!: :?: . Ono je tam síce v názve pri modele 705EV uvedené LCD LED TV Sharp Aquos LC-32LE750E, ale tu je zrejmé, že len prehodili čísla 0 a 5.

Nakoniec som dokonca našiel tú 705E v diginakup.sk len za 619 € ! http://www.diginakup.sk/product.php?id_product=781, pričom v tom datcompe.sk ho majú až za 641 €.

Windsor, myslím si, že v tom datacompe tam majú chaos :roll: s tými Sharpami. Najlepšie bude ak tam zájdeš a budeš sa informovať osobne, ako to vlastne je v skutočnosti.
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 6. 2010 12:53

Keby bol medzi nimi nejaky rozdiel, tak na oficialnej stranke Sharpu by sa objavili oba modely. Ale nič take tam nie je. A taktiež by v nejakom e-shope (okrem Datacomu) predavali obidva modely. Ale žiadny taky som nenašiel, kde by mali E aj EV.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stanley36 1. 6. 2010 15:06

Tak fajn, takže pozeral som sa aj ja dôkladnejšie po e-shopoch a aj mne sa zdá, že tam rozdiel naozaj nebude, tak ako to tvrdí aj "Ryan Giggs".

Vezmem asi ten Sharp, ale dúfam, že s tými zobrazovanými farbami ( len 16,7 miliónov farieb :!: :?: ) nebude vidno rozdiel oproti iným značkám. LCD Philips 5604 (uvádza až 28,4 miliárd farieb a to nie je ani LED podsvietenie !) má moja sesternica, no tak potom to môžem porovnať, či naozaj tam nebude v tomto smere rozdiel. :hm
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 6. 2010 15:41

Tie čisla su len marketing. Kedže ľudske oko dokaže rozoznať (podľa odbornej literatury) len cca 12-15 milionov farieb (niekde sa uvadza len 8 či 10 mil.), asi ťažko to dokažeš rozoznať.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod windsor 1. 6. 2010 16:52

Ryan Giggs píše:Tie čisla su len marketing. Kedže ľudske oko dokaže rozoznať (podľa odbornej literatury) len cca 12-15 milionov farieb (niekde sa uvadza len 8 či 10 mil.), asi ťažko to dokažeš rozoznať.

Áno, do určitej miery to síce je aj marketingová záležitosť. No keď si vezmete do úvahy fakt, že pri počúvaní hudby sa robia zosilňovače s frekvenčnými rozsahmi od 3 Hz 100 000 Hz, pričom ľudský sluch dokáže vnímať len rozpätie 30 - 15 000 Hz a napriek tomu je rozdiel v kvalite zvuku čím sú lepšie, resp. vyššie hodnoty. Teda to isté podľa mňa platí aj pri tých farbách, resp. kontraste obrazoviek LCD, či plaziem.
Druhá vec je či tie uvádzané hodnoty zodpovedajú realite, resp. či sa môžu medzi jednotlivými výrobcami vzájomne objektívne porovnávať, ako ste to už aj vy uviedli. Teda mám na mysli rozdielnu metodiku meraní a pod. Takže keď si vezmeme ten LED Philips 5605, príp. 7605, ktoré uvádzajú až 4 trilióny zobrazovaných farieb a Sharp 705E len 16,7 miliónov, pričom používajú rovnaký LCD panel, len s rozdielnou elektronikou, tak je jasné, že tu niečo nesedí a pravda bude niekde pri tých "horších", ale viac reálnejších číslach, teda v tomto prípade pri Sharpe.
Ono by sa k tejto veci mal vyjadriť niekto kompetentnejší ako sme mi tu na tomto fóre.
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 6. 2010 17:41

Vykať si nemusime. ;-)
Zvuk je ale niečo uplne ine. Ten nevnimame len sluchom, ale aj vibraciami (hluchonemi tiež "počuju" hudbu), to sa neda takto porovnať.
Samozrejme my tu nie sme kompetentni, aby sme sa vedeli k tomu naležite vyjadriť. Za seba však môžem povedať, že podľa toho čo som videl (videl som oba modely vedľa seba) by som si netrufol povedať, či ma viac farieb Sharp, alebo Philips. Mne sa viac pačil obraz na Sharpe, a aj podanie farieb mi prišlo prirodzenejšie ako na Philipse. Preto je to dôležite vidieť na vlastne oči. Z papiera si predstavu o obraze neurobiš.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stanley36 2. 6. 2010 14:45

Tak bol som si ešte omrknúť na predajni tie televízori. Myslím si, že ten Sharp 705 je celkom fajn ;-) . Porovnával som ho aj s Philipsom 5605. Povedal by som, že Ryan Giggs má pravdu, a síce, že tie čísla sú asi fakt len taký marketing a až tak vážne to brať netreba.
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod stanley36 4. 6. 2010 14:27

Takže nakoniec aj ja som sa rozhodol nakupovať cez Datacomp. Čo sa týka tých dvoch Sharpov, čo tam riešil O:-) "windsor", vec sa má tak, že sa jedná o ten istý model, mali tam teda nejaký myš-maš v tomto ohľade ;-].

Ale mám takú dilemu, na ten Sharp 705 mi vedia urobiť najlepšiu cenu 635 €. Ale Philips 5605 teraz začiatkom týždňa znížili len na 554 € :!: , čo sa mi zdá veľmi slušná ponuka. Rozdiel medzi Sharpom a Philipsom je teda až 81 € (t.j. vyše 2400 Sk)

Chcem Vás preto poprosiť o radu, či pri takomto cenovom rozdiele nie je lepšie vziať predsa len ten Philips alebo ten Sharp je o toľko lepší ako Philips, že aj tých 81 € sa oplatí priplatiť ? :hm
Osobne si myslím, že pri takýchto cenách je už Philips zaujímavejší.

Prípadne pri cene okolo 550 € nie je zaujímavejší aj iný model LCD (možno aj inej značky).
stanley36
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka