Ryan Giggs píše:Tie čisla su len marketing. Kedže ľudske oko dokaže rozoznať (podľa odbornej literatury) len cca 12-15 milionov farieb (niekde sa uvadza len 8 či 10 mil.), asi ťažko to dokažeš rozoznať.
Áno, do určitej miery to síce je aj marketingová záležitosť. No keď si vezmete do úvahy fakt, že pri počúvaní hudby sa robia zosilňovače s frekvenčnými rozsahmi od 3 Hz 100 000 Hz, pričom ľudský sluch dokáže vnímať len rozpätie 30 - 15 000 Hz a napriek tomu je rozdiel v kvalite zvuku čím sú lepšie, resp. vyššie hodnoty. Teda to isté podľa mňa platí aj pri tých farbách, resp. kontraste obrazoviek LCD, či plaziem.
Druhá vec je či tie uvádzané hodnoty zodpovedajú realite, resp. či sa môžu medzi jednotlivými výrobcami vzájomne objektívne porovnávať, ako ste to už aj vy uviedli. Teda mám na mysli rozdielnu metodiku meraní a pod. Takže keď si vezmeme ten LED Philips 5605, príp. 7605, ktoré uvádzajú až 4 trilióny zobrazovaných farieb a Sharp 705E len 16,7 miliónov, pričom používajú rovnaký LCD panel, len s rozdielnou elektronikou, tak je jasné, že tu niečo nesedí a pravda bude niekde pri tých "horších", ale viac reálnejších číslach, teda v tomto prípade pri Sharpe.
Ono by sa k tejto veci mal vyjadriť niekto kompetentnejší ako sme mi tu na tomto fóre.