Statické obrazy na LCD - poškodenie obrazovky ??

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 22. 6. 2010 19:54

windsor než zajdeš do servisu a potáhneš tam i LCD, zkus nejdříve tento kontaktovat telefonicky :-) Třeba poradí i takto.

U LCD bych s tím vědu tolik nedělal...vždy je důležité dodržet různorodost zobrazovaných informací. Pro větší jistotu je samozřejmě výhodnější vyplňovat celý panel obrazem.

EDIT: jak máš propojené DVD s LCD?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 6. 2010 11:01

Ešte by som možno vyskušal ine DVD (prehravač), možno to nie je vina TV.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 23. 6. 2010 19:45

Ryan Giggs dobrá připomínka ...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod windsor 24. 6. 2010 14:50

Ryan Giggs píše:Ešte by som možno vyskušal ine DVD (prehravač), možno to nie je vina TV.

Ryan Giggs myslím si, že si to správne odhadol. Totiž skúšal som prehrávať ešte viacero iných DVD titulov a všimol som si, že spomínaný čierny pásik na ľavej strane obrazovky sa počas prehrávania aj deformoval, resp. pohyboval, čo s najväčšou pravdepodobnosťou bude vinou DVD playera, ako si to uviedol aj ty.
Navyše som zistil, že prehrávač nevie správne zobrazovať DVD filmy vo formáte 4:3, keď aj tie sú roztiahnuté na celú obrazovku, čo predtým tento prehrávač nerobil na inom LCD TV.
A nakoniec ak by bol problém s LCD TV tak to by muselo robiť podobné problémy aj pri TV vysielaní ale, v tomto smere je všetko ok.

Teda budem si musieť požičať iný DVD player a tam sa to určite vyjasní ohľadom spomínaného problému.

-- 24. 6. 2010 15:54 --

Ešte ma teraz napadla jedna vec. Na mojom LCD mi nefunguje EPG (Elektronický programový sprievodca), pritom v popise k môjmu LCD je uvádzaný.
Jedná sa o LED LCD Philips 5605H.

Nevie mi niekto prosím poradiť, v čom je problém ?
Vďaka.
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 6. 2010 18:45

Aky maš zdroj signalu? Berieš ten signal z nejakeho STB?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod windsor 27. 6. 2010 18:25

Ryan, mám DVB-T signál z troch klasických antén (zapojených cez kanálový zlučovač), doteraz používaných na analógové vysielanie.
Chystám sa kúpiť špeciálnu anténu na DVB-T vysielanie.
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod stanley36 28. 6. 2010 14:07

windsor píše:
Ešte ma teraz napadla jedna vec. Na mojom LCD mi nefunguje EPG (Elektronický programový sprievodca), pritom v popise k môjmu LCD je uvádzaný.
Jedná sa o LED LCD Philips 5605H.

Nevie mi niekto prosím poradiť, v čom je problém ?
Vďaka.

Windsor, myslím si, že nie je to žiadna chyba, ale háčik je v tom, že v elektronickom manuály k tomuto LCD je uvedené, že funcia EPG nie je dostupná vo všetkých krajinách. Takže asi to bude najskôr tak, že pre slovenský trh EPG nie je v tomto LCD dostupné :/ .

Ale neviem, či je to určite na 100 %.
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 6. 2010 17:19

Stenley ma pravdu, je celkom možne je to spôsobene presne tym.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod janac.marek 28. 11. 2010 21:00

Akurát si kupujeme 3D plazmu od Samsungu. Nikdy som nemal rád plazmy (aj keď je čierna černejšia) kvôli ich nevýhodám.
Je mi dosť blbé v 21. storočí sa strachovať, že mi čierne pásiky zničia plazmu, alebo že ju položím na zem nakrivo a praskne mi.

Ak budem teda napríklad každý deň pozerávať na 16:9 plazme filmy pre 21:9 s čiernymi pruhmi hore a dole, tak môžem po nejakej dobe očakávať, že tam ostanú?
Aká doba? Mesiac? Polrok? Rok?
"Stav komunikačnej infraštruktúry má výrazný vplyv na ekonomický rast spoločnosti, nie naopak."
janac.marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 28. 11. 2010 21:26

Pokud se bude prvních 200h provozovat obraz po celé ploše tak pak při provozu 16:9 / 21:9 tak 50%/50% počítal bych se změnou po 3000h o cca 1% jasu to znamená , že celá bílá plocha bude v 21:9 mít o 2% jasu méně u samsungu a LG bych dal 300h, panasonik by na tom měl být o něco lépe
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janac.marek 28. 11. 2010 21:43

Tú info o tom "zábehu"máš odkiaľ? Zatiaľ TV nemáme doma, ale čítal som online návod a tam o tom ani zmienka. Je tam len varovanie pred pozeraním 4:3 s čiernymi pásmi po bokoch, čo môžu spôsobiť poškodenie a na to sa nevzťahuje záruka.
"Stav komunikačnej infraštruktúry má výrazný vplyv na ekonomický rast spoločnosti, nie naopak."
janac.marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2010 21:53

janac.marek i zde na fóru se několikráte hovořilo o tom, že teoreticky může být zajímavé plazmovou TV tzv. zahořet. Nechat na ní po určitou dobu běžet kvalitní pořad, který neobsahuje logo TV stanice a jedná se spíše o dynamickou věc, tudíž nedochází k častým výskytům statických scén.
Normálně bych tam pustil BR, nebo DVD s nějakým filmem, který má trochu spád a scéna se častěji mění. Jestliže nemáš tuto možnost, pak si zkus zvětšit běžné TV vysílání ... aby bylo přes celou obrazovku, ale tak, aby logo TV stanice bylo mimo její plochu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 28. 11. 2010 22:06

Je to od plazmových monitorů ty se nechávaly 100h běžet na 100% jasu bílé poté se kalibrovaly ale ofiko to nikdo nepotvrdí.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janac.marek 28. 11. 2010 22:50

Ok, pustím tam nejaký BD film a nechám bežať celé dni :). Vďaka za tip.
Samozrejme BD dám roztiahnuť z 21:9 na 16:9.

Ale chcem na tej telke hrať aj XBOX hry (kde sú statické napríklad nejaké hudy v hre atď..)
Mám sa statickým scénam a logám vyhýbať úplne počas prvých 100h?
janac.marek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 29. 11. 2010 00:38

Bohatě stačí normálně sledovat TV pokud tam zrovna nepůjde čt24 a budou se přepínat kanály a roztáhnou se na celou plochu není problém logo po dobu 2h nevadí pak bude jiný kanál a je zas jiný logo atd . Tak hrát jednu hru 1/2roku kde je jasný rámeček nebo zaměřovač cca 50% času múže nastat problém ale zase se to dá zavčas odhalit za cca čtvrtroku kontrolovat čistotu plochy
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Předchozí stránka