Notegme píše:Mel sem ten samej problem pri prehravani 4:3 z DVD, cirou nahodou sem na to prisel. Zapni DVD pust film ktery ma hrat ve formatu 4:3, pote prepni TV na jini vstup HDMI, potom se vrat zpet na HDMI kde mas DVD a ejhle obraz je ve formtu 4:3. Nevim proc ale me to takhle funguje

. Sem zvedav jestli ti to bude fungovat.
Takže skúsil som pridať do ponuky môjho LCD akože nové zariadenie (fiktívne) a pridelil som mu HDMI2 vstup. Potom som prepol v TV vstup naspäť na to problémové DVD (je pripojené k LCD na HDMI1) a skutočne to funguje. Je to veľmi zvláštne čím to mohlo byť.
Potom som aj odstránil z ponuky zariadení v TV to fiktívne nové zariadenie s HDMI2 a aj tak ide všetko ok. To znamená, že teraz už nemusím ani prepínať na ten druhý HDMI vstup. Teda tvoj postup stačilo urobiť len jeden raz.
Takže neviem ako, ale nakoniec mi to z DVD aj cez HDMI začalo zobrazovať správne aj formát 4:3.

Ale len pri natívnom rozlíšení. Ak zvolím na DVD HD rozlíšenie už to znova roztiahne na 16:9 !
Notegme, vrelá vďaka za tvoju radu !
Ale aj napriek tomu nechápem, prečo pri prehrávaní cez SCART ide 4:3 aj pri rozlíšení 1080p a pri HDMI len pri natívnom rozlíšení, t.j. len do 576p ?