je plazma este ziva?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod spot 23. 10. 2010 23:52

toto je moja story.

cca pred 3 rokmi som kupoval placku. lcd alebo plazmu. vtedy bolo rozhodovanie velmi jednoduche. vsetky plazmy mali lepsi obraz ( v danej cenovej relacii !!!). Moj znamy mal plazmu. mal krasny obraz. mal samsunga. tak som kupil samsunga. ake bolo moje sklamanie ked som to priniesol domov. ked bol obraz cista staticka plocha, obrazovka strasne blikala. ale strasne. nechapal som. vratil som datartu asi 3 plazmy a nakoniec som si vyziadal nazad peniaze. vratili mi. potom som sa vrhol na novy model od samsungu a ten som kupil. mam ho dodnes a som s nim spokojny. krasny obraz.

a story pokracuje. min tyzden cca po 3 rokoch som si kupil dalsiu plazmu. panasonic. do dalsej izby. a skoro som na rit padol ked som to doma nainstaloval. staticke jednofarebne plochy strasne blikali. biela uplne katastrofalne. na to sa nedalo pozerat. to co som povazoval za jednorazovy problem samsungu (daneho modelu) dnes povazujem za vaznu chorobu plaziem. dajte si vyguglit frazu"blikanie plazmy". je toho plny net. vratil som. vratili mi peniaze.

co to ma znamenat. to ta plazma je taky smejd? to mam nahodou model co neblika??? nechapem. v dnesnej dobe si doniest domov model co blika jak vianocny stromcek??? dakujem neprosim.

od zajtra zacinam zhanat novy televizor. bude to lcd... a to som bol velky zastanca plaziem...

mate s tym aj vy nejaku skusenost?
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lumix22 24. 10. 2010 00:08

spot: né každý to blikání plazem vidí. Já třeba to blikání na plazmách neviděl ještě nikdy. A to jsem se jich nakoukal teda hodně. Třeba dneska jsem testoval blikání na TX-P42X20 a TX-P42G20, 42PJ650/550 a blikání jsem žádné neviděl.

Kup si nějaké kvalitní LED LCD a máš po starostech ;-)
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 24. 10. 2010 09:25

nemyslim ze je problem to vidiet. to co som ja zazil teraz s tym panasonicom tx-p42u20e by videl aj slepy. a videl som to aj na inom panasonicu. skor ide o to ze zalezi ake sceny bezia na plazme. ak dynamicke tak si to nevsimnes. ak su tam staticke velke plochy tak si to vsimnes. a robi to hlavne biela...
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod armaman 24. 10. 2010 09:42

Za seba tiez som podobny "defekt" nevidel a tiez som "pricuchol" k viacerym plazmam.
Nikdy som v pripade statickeho obrazu nic take nevidel. To skor by som videl ako problem u starsich typov bez 100 Hz v dynamickych scenach. Dokonca tento nedostatok som postrehol v pripade Samsung so 100Hz samozrejme opat pri dynamickych sekvenciach.
Osobne som za ,ze je to individualna pozorovacia schopnost uzivatela i ked u velkeho poctu uzivatelov.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 24. 10. 2010 10:06

Videl som u kamosa plazmu. Blikala. On to nevidel. Ja mam jasno - plazmu nebrat. Urcite nie lacnu.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod armaman 24. 10. 2010 10:30

vec nazoru. K PC LCD dobra vec no k daktorym stb je vhodnejsia plazma hlavne co sa sd programov tyka. Kazdy si musi optimum zvolit sam.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 24. 10. 2010 10:34

Tak to máš opravdu smůlu snad bys uspěl s P42GT20 je to za 30000,- ale co jsem ji viděl v domácích podmínkách nechtělo se mi věřit že je to plazma nebot když byla bílá po celé ploše žádný blikání ani chvění a co mě šokovalo -- bílá je sněhová jasná čistá tak jako vedle na 24" LCD monitoru pro mě jasná volba.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 24. 10. 2010 10:48

Hento bola nejaka HD Ready od Samsungu - technologia je od vtedy urcite dalej. Ono nie je moc prijemne povedat kamosovi, ze to ma na houby :D Ale tak kazdy ma ine oci a ine naroky . . . na druhu stranu pri normalnom filme to blikanie nevidno. A pouzivat tak velku plochu namiesto monitora je podla mna blbost.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod lumix22 24. 10. 2010 11:36

však ano, někdo to blikání vidí a někdo ne. Já ho naštestí nevidím, takže bych plazmu doma mít mohl ;-) Ale já jsem spíš pro LCD. :-)

42" už je jako monitor moc velká úhlopříčka. Možná ještě 32 nebo 37" by se dalo, ale ta 42 už fakt ne.
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PAVEL.2 24. 10. 2010 14:04

U té velikosti panelu pro PC záleží k jakému účelu se to použije, není problém připojit 50", ale opravdu záleží na okolnostech pak je to k nezaplacení a pro jiné účely je to zas nevhodné.
PAVEL.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod smood 24. 10. 2010 20:57

armaman píše:Za seba tiez som podobny "defekt" nevidel a tiez som "pricuchol" k viacerym plazmam.
Nikdy som v pripade statickeho obrazu nic take nevidel. To skor by som videl ako problem u starsich typov bez 100 Hz v dynamickych scenach. Dokonca tento nedostatok som postrehol v pripade Samsung so 100Hz samozrejme opat pri dynamickych sekvenciach.
Osobne som za ,ze je to individualna pozorovacia schopnost uzivatela i ked u velkeho poctu uzivatelov.

Herze s blikáním nemají co dělat. Plazmy blikají ze své podstaty. Je to doprovodný jev této technologije. Některé míň, jiné víc. Ale všechny.
Jiná věc je ta, že to někdo nevidí. To je samozřejmě možné, ale nedá se z toho vycházet.
Prostě se podívat, a vidím nebo nevidím. Je to velice jednoduché a nemá smysl to pořád dokola řešit (jestli blikají nebo ne).
smood
Junior

Odeslat příspěvekod spot 24. 10. 2010 22:00

smood : aj ja to tak chapem. niektore blikaju viac niektore menej. otazka znie ako kupit a vybrat v obchode tu ktora neblika, resp. blika malo. mam taku teraz doma. ale chcem dalsiu a nemienim reklamovat a vymienat 5 plaziem ako naposledy
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod smood 24. 10. 2010 22:56

Nezbude než se na ně někde podívat. Podle reakcí na různých fórech se dá říct, že LG blikají nejméně a naopak Panák nejvíc.
smood
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 24. 10. 2010 23:04

LG42PJ650 a žádný blikání nevidím.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod smood 24. 10. 2010 23:14

Možná by stálo za to napsat, že "blikání" u plazem se neprojevuje tak, jako když mě někdo z 5-ti metrů bliká baterkou do obličeje, ale je to jemné pulzování panelu.
smood
Junior

Další stránka