je plazma este ziva?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod spot 25. 10. 2010 09:10

velmi to zalezi od prave vysielaneho programu. ja som to v tej predajni skoro vobec nevidel. obraz sa mi zdal ok (inak hovorim o panasonicx tx-p42u20e) ked som to domov doniesol hroza.

a zasa som to pozeral v predajni a vyzeralo to iba mierne zle. mali vo vyklade iny model. tiez panasonic a bezala na nom reklama v tom obchode. a reklama pozostavala casto z cisto bielej plochy s napisom. a tam to blikalo priserne fakt priserne. vedla bolo postravene lcd samsung kde bezala ta ista reklama a tam bol obraz paradny....
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lumix22 25. 10. 2010 10:48

Smood a spot. JJ my to chápem co myslíte, ale je to opravdu silně idividuelní to blikání. Nemůžete říct, že ta a ta bliká nejvíce a že ta telka je špatná. To je jen váš osobní pohled. Dost lidí to blikání vůbec nevidí. Četl jsem o plazmách LG a Panasonic hodně recenzí a testů a nikde žádný recenzent nepsal o tom, že by nějaká plazma těch dvou značek blikala. Spíš bude problém v osvětlní místnosti, ve kterém je plazma a taky špatným nastavením.

Takže je to prosté, když se Vám obraz z plazmy nelíbí, tak jí vrat'te a kupte si LCDčka. Bude už jenom na Vás jestli to bude s CCFL nebo LED podcícením. ;-) Já osobně bych šel jen do LCD s LED podsvícením. 8-) Škoda, že AMOLED (OLED) je ještě v plenkách...
Naposledy upravil lumix22 dne 25. 10. 2010 10:55, celkově upraveno 1
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 10. 2010 10:52

Lumix: A prečo by si išiel "len" do LCD? :-D
anonymni

Odeslat příspěvekod lumix22 25. 10. 2010 10:56

alabama: protože se mi jejich obraz líbí o dost víc než z plazem. Takže tak ;-)
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 25. 10. 2010 11:11

asi to nie je okolitym osvietenim. zapol som doma staru povodnu plazmu co mam... nikdy neblikala. este som sa naposledy pozrel na obraz aby som si ho trochu zapamatal. (myslel som ze naposledy) a nahodil som novu panasonic... osvetlenie v miestnosti sa za tych 10 min isto nezmenilo. a blikacka zacala. to co som popisoval v tom obchode vo vyklade tak to blikanie by videl asi aj slepy... videla to moja zena, videl to predavac. len predavac sa snazil to hodit na kable. moj samsung (plazma) co mi ostal neblika (alebo strasne malo, neviditelne)
nie som proti plazmam. roky som to pouzival a bol som spokojny. len pisem co som zazil a poviem dost ma to sokovalo. daj si zaguglit frazu "blikanie plazmy" a uvidis kolko ludi sa s tym stretlo

lumix22 píše:Smood a spot. JJ my to chápem co myslíte, ale je to opravdu silně idividuelní to blikání. Nemůžete říct, že ta a ta bliká nejvíce a že ta telka je špatná. To je jen váš osobní pohled. Dost lidí to blikání vůbec nevidí. Četl jsem o plazmách LG a Panasonic hodně recenzí a testů a nikde žádný recenzent nepsal o tom, že by nějaká plazma těch dvou značek blikala. Spíš bude problém v osvětlní místnosti, ve kterém je plazma a taky špatným nastavením.

Takže je to prosté, když se Vám obraz z plazmy nelíbí, tak jí vrat'te a kupte si LCDčka. Bude už jenom na Vás jestli to bude s CCFL nebo LED podcícením. ;-) Já osobně bych šel jen do LCD s LED podsvícením. 8-) Škoda, že AMOLED (OLED) je ještě v plenkách...
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lumix22 25. 10. 2010 11:52

Jaké máš doma osvětlení? Plazmám moc nevyhovují zářivkové a podobné osvětlení. Taky se mohlo jednat o vadný kus. Každopádně u LG lidí píší že blikají nejméně a Panasonic nejvíce, to můžu souhlasit. Vím co je blikání obrazu, takže to nemusím na googlu hledat. Každopádně Panasonic je třetím největším prodejcem TV na světě. Před ním je jen Samsung a LG. A pokud se podíváš na prodej TV v Severní Americe, tak zjistíš, že tam je lídrem na trhu Panasonic se svými plazmami. Takže pochybuju, že by těm desítkám milionů lidí, co mají ty plazmy vadilo to blikání.

Jak ses teda nakonec rozhodl? Koupil sis jinou plazmu nebo jsi šel nakonec do LCD?
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 25. 10. 2010 12:22

doma som to skusal pri normalnom prirodzenom svetle. hral som sa s tym cez den. svetlo s tym podla mna nema nic spolocne. toho panasonica som vratil nazad do obchodu. peniaze som dostal nazad. som v bode nula. zacinam od znovu a vazne zacinam pokukavat po lcd. napriek tomu ze mam doma povodnu plazmu na ktoru nedam dopustit... ale aj vyberu tej plazmy predchadzalo katastrofalne vyberanie a vracanie inych modelov.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cagin 25. 10. 2010 12:26

Doma mame panasTQFD730 bratranec ma taky panas typ nevim ani jeden neblika možna smula na kus.
tady jsem začal
-------------

nyní jsem zde
----------------------------
cagin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lumix22 26. 10. 2010 12:05

Spot: No vidíš, tady jsou hned 2 další spokojení uživatelé plazmy od Paňase.
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 26. 10. 2010 14:08

ja netvrdim ze nemozu byt spokojni. ja sam som mal doma samsunga co blikal ako divy a teraz mam druheho s ktorym som roky spokojny. to nic nedokazuje. zaujimave by bolo ci existuje spokojny majitel toho modelu co ja o nom pisem...
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lumix22 26. 10. 2010 16:28

Plazmám jinak dost vadí nebo kdysi vadilo světlo ze zářivek, které je často používáno v obchodech. Proto v schopech plazmy někdy blikají, samozřejmě jen někomu.

Píšeš o TX-P42U20 že? Hmm U je druhá nejnižší řada. To už bych radši bral něco z řady X20 nebo S20. To už je taková střední třída.
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 10. 2010 16:36

C2 (V-real4) a X20 (V-real5) sú HDready a až potom je U rada FullHD (V-real3).
anonymni

Odeslat příspěvekod lumix22 26. 10. 2010 17:37

JJ X20 je sice jen HD Ready, ale je to vyšší řada než řada U20, navíc má lepší procesor. Takže bych šel spíš do ní než do U20. ;-)
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Henry2 26. 10. 2010 17:55

ajeje, zase ten Vreal...
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 10. 2010 18:01

Sorry, OT: Henry2, vedel som, že sa ozveš, preto som aj napísal... :D :D
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka