Vnímáte blikání u plazem .... a obtěžuje vás? [Anketa]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Vnímáte blikání u plazem a obtěžuje vás?
Ano, jednoznačně blikání vnímám-vidím. 49 %  15%  [ 49 ]
Občas si všimnu blikání, zvláště pak na velkých jednolitých plochách. 49 %  15%  [ 49 ]
Nevím, nejsem schopen se vyjádřit, něco vnímám, avšak nemohu to nazvat blikáním. 11 %  3%  [ 11 ]
Dříve jsem blikání viděl, nyní ne. 5 %  1%  [ 5 ]
Ne, jednoznačně nic nevnímám-nevidím. 81 %  25%  [ 81 ]
Blikání mně výrazně vadí a obtěžuje. 26 %  8%  [ 26 ]
Blikání mně vadí, avšak časem se přizpůsobím. 10 %  3%  [ 10 ]
Blikání mně vadí jen výjimečně. 11 %  3%  [ 11 ]
Blikání mně nevadí. 17 %  5%  [ 17 ]
Blikání mně absolutně nevadí (resp. nevnímám ho, tudíž vadit nemůže). 58 %  18%  [ 58 ]
Celkem hlasů : 317

Odeslat příspěvekod MgX 2. 11. 2010 19:22

Dobrý den všem.

Rád bych zjistil, jak na tom jsou nyní uživatelé a návštěvníci zdejšího fóra. Otázka je tedy jasná - vnímáte blikání u plazem a obtěžuje vás?

Využijte připravené varianty odpovědí (5+5), se samozřejmou možností zúčastnit se diskuze v tomto vlákně. Jen upozorním, že každý má dva hlasy, neboť anketa je složena ze dvou různých odpovědí/částí.

Jedná se o drobný průzkum, nikoliv o potřebu kritizovat plazmy (LCD technologie má také své mouchy).
Flame není tolerován!

Předem děkuji za účast :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Habix 2. 11. 2010 21:53

Mám plazmu skoro rok a žádné blikání nepozoruji. Manželka taky ne. Spokojenost :-)
Sony Xperia P, DARK ROM V2.5, Nemesis Kernel v5.2, root, unlock bootloader
Habix
Junior

Odeslat příspěvekod MatusCo 2. 11. 2010 22:23

cca 1,5 roka som sledoval plazmu u svokrovcov a rodicov a ziadne blikanie som nepozoroval. Pred mozno pol rokom som sa o blikani docital na nete a cielene som sa nan pri plazme zameral.
Odvtedy ho dokazem pozorovat pri kazdej plazme, doma aj v predajni, dovtedy som namojdusu ziadne blikanie nepozoroval a ani mi nevadilo (lebo nebolo co).
Teraz ho vnimam, avsak naozaj len vtedy, ked ho vnimam chcem, inac to ide uplne mimo mna. Asi ako predtym 30 rokov pri pozerani na CRT...
MatusCo
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 3. 11. 2010 20:06

Já blikání u plazmy vidím, ale nevím jestli by mně to doma vadilo. U CRT monitoru mně to vadí. U staré CRT televize Thomson mně nevadí, ale u CRT Orava mně to vadilo - těžko říct jestli to bylo pozorovací vzdálenosti nebo výškou umístění televize.
Jinak vidím rozdíl mezi značkami. LG plazmy blikají méně než Panasoniky.
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 3. 11. 2010 20:46

Zatím jsem blikání nezaregistroval. Jelikož už chci pomalu vyměnit CRT 16:9 Thomson za plazmu, tak pod dojmem různých diskuzí sleduji v obchodech plazmy ze všech možných úhlů, bočním pohledem, apod., zda blikání nezahlédnu. Ale zatím se mi to "nepoštěstilo". A to už jsem vybrané plazmy viděl ve světlých i tmavých prodejnách, na HD i SD signál. Tak doufám, že to neuvidím až doma.
Na druhou stranu třeba u své 50 Hz CRT blikání registruju. Vadí mi to jak kdy, obecně spíše ne.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sydney76 4. 11. 2010 08:02

Mám doma pan.42S20E asi 3 měs. a blikání vídím občas jen na velkých bílých plochách a to zejména když jsem blíže než 2 m od TV a to ještě jen z určitého úhlu. Pokud sedím 3-3,5m od TV(má běžná poz.vzdálenost) tak absolutně žádné blíkání nevidím.
sydney76
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cannon522 4. 11. 2010 09:59

mám už třetí plazmu,teď model p50g10 a žádné blikání nevidím,ani z rodiny ne.
cannon522
Junior

Odeslat příspěvekod Polosaty 4. 11. 2010 13:47

Panasonic TH42-PN83E. U filmů nikdy. U pc her jen v oblacíh např. MotoGP2.
Polosaty
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 11. 2010 13:55

V práci máme teď na prezentaci nějakou novou plazmu od LG 55" zapojenou přes DVI k počítači a běží na tom reklamní videa. Blikání mi vadí dost a vůbec ten obraz mi přijde takový agresivní. Obraz má výchozí nastavení pro domácí použití. Pak tu máme ještě asi 5 let staré plazmy Pioneer 50" a 60" a ten obraz se mi taky nelíbí, blikání také vnímám, ale přeci jen jsou to už starší kousky.
myšpulín
Junior

Odeslat příspěvekod cumel30 4. 11. 2010 16:29

Fotrovci majú plazmu a keď prídem ku nim na návštevu, tak vidím blikanie a rozmazaný obraz, ja som im radil LED LCD, ale starú gardu neprerobíš. :-\
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minobal 4. 11. 2010 19:42

Mám doma plazmu PANASONIC asi 2 roky, sledujem na nej filmy z bluray prehrávača (BR aj DVD disky) a taktiež sledujem káblovku, no žiadne blikanie som si nevšimol. Malé náznaky blikania možno pri veľkom sústredení pri veľkých svetlých a statických plochách vnímať, ale pri bežnom sledovaní kvalitného signálu nehrozí.
minobal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RomanL 5. 11. 2010 08:33

Blikání na bílých plochách na nových 600Hz plazmách vnímám jako velmi rušivé. Když jsem to viděl vedle sebe v obchodě, tak jsem si myslel, že ten televizor je vadný. Na starších plazmách to zdaleka tak výrazné není.
RomanL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumix22 6. 11. 2010 11:17

AVman7: proč by měla být tato anketa trapná? Je to jen obyč. průzkum nic víc. Já jsem pro aby tu bylo více takových anket. Další může být třeba k LCD. Aspoň se zde lidi dovědí názory těch druhých co si myslí o plazmách a ti co je mají doma můžou napsat své postřehy k nim, co jim vadí či nevadí atd. Já osobně u letošních modelů od Paňase i od LG blikání nevidím, a to jsem viděl několikrát všechny modely. Holt někdo to blikáni vidí a může mu vadit nebo ne a kdo to blikání nevidí, tak mu nemá co vadit.

A určitě bych neřekl, že starší lidé tomu rozumí více. Ti se nejčastěji nechají zblbnout prodejcem nebo vidí slevněnou telku někde v letáku, tak jí letí koupit, aby případně ušetřili, než kdyby kupovali bez té letákové akce. Víš někomu víc vyhovuje LED LCD a někomu zase Plazma a nevrdil bych že LED LCD jsou špatné. Určitě některé kvalitní LEDkové modely hrají lépe než některé modely od Plazem. ;-)
lumix22
Mírně pokročilý

Další stránka