Vnímáte blikání u plazem .... a obtěžuje vás? [Anketa]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Vnímáte blikání u plazem a obtěžuje vás?
Ano, jednoznačně blikání vnímám-vidím. 49 %  15%  [ 49 ]
Občas si všimnu blikání, zvláště pak na velkých jednolitých plochách. 49 %  15%  [ 49 ]
Nevím, nejsem schopen se vyjádřit, něco vnímám, avšak nemohu to nazvat blikáním. 11 %  3%  [ 11 ]
Dříve jsem blikání viděl, nyní ne. 5 %  1%  [ 5 ]
Ne, jednoznačně nic nevnímám-nevidím. 81 %  25%  [ 81 ]
Blikání mně výrazně vadí a obtěžuje. 26 %  8%  [ 26 ]
Blikání mně vadí, avšak časem se přizpůsobím. 10 %  3%  [ 10 ]
Blikání mně vadí jen výjimečně. 11 %  3%  [ 11 ]
Blikání mně nevadí. 17 %  5%  [ 17 ]
Blikání mně absolutně nevadí (resp. nevnímám ho, tudíž vadit nemůže). 58 %  18%  [ 58 ]
Celkem hlasů : 317

Odeslat příspěvekod nodiggity 4. 9. 2012 12:23

Caleb_cz píše:Poznamka: Pri aktivaci IFC u Panasonicu, se panel prepne do 60Hz, tj. do rezimu, ktery blika jeste snesitelne. To ale neni reseni, protoze to do obrazu vnasi nechteny soap-opera efekt. Blikani bylo potvrzeno i u rady 50. Levnejsi rady Panasonicu (bez neoPDP panelu) maji nejspis klasicke rizeni bunek a proto u nich blikani v problematickych rezimech neni tak vyrazne.

Chápu tedy správně, že v případě, že mám na ST50 zapnuté IFC, tak je jedno, v jakém režimu je nastaven výstup multimediálního centra? Mám na výběr 1080/24Hz, 50Hz a 60Hz. Na BR přehrávači je to jasné, tam mám 1080 auto, takže výstup se nastaví dle přehrávaného materiálu. Díky.
out - clip 8gb + phonak audéo pfe
in - foobar2000 (asio) -> xonar essence st -> sennheiser 595
in a/v - media portal -> xonar essence st (coax) -> denon avr 1604 -> magnat quantum (503 front, 511 center, 501 surround, betasub 20A)
nodiggity
Junior

Odeslat příspěvekod Caleb_cz 6. 9. 2012 21:15

Presne tak, pokud pouzivas IFC na maximum, tak panel jede v 60Hz bez ohledu na to, jakej je vstup.
Caleb_cz
Junior

Odeslat příspěvekod nodiggity 7. 9. 2012 13:09

A co když je IFC na minimum? :)
in a/v - media portal -> xonar essence st (coax) -> denon avr 1604 -> magnat quantum (503 front, 511 center, 501 surround, betasub 20A)
nodiggity
Junior

Odeslat příspěvekod Caleb_cz 8. 9. 2012 11:49

Protoze pri zapnuti IFC na minimum neproblikne panel, musi dal jet v 50Hz.
Caleb_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Koby 1. 11. 2012 11:53

Jak je to ted s blikáním u plazem Panasonicu? přemýšlím o řade GT, ST, možná i UT... Liší se to nebo blikají / neblikají všechny tyto modely stejně?
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 1. 11. 2012 19:53

Jestliže si blikání neověříš na vlastní oči - nezjistíš skutečnost/realitu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod nodiggity 1. 11. 2012 20:35

Je ovšem potřeba brát v potaz, že blikání může být jedním člověkem vnímáno rozdílně v obchodě a doma.
nodiggity
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 11. 2012 20:40

Tak od toho jsou zkušenosti, které může načíst zde v tomto vlákně, nebo na našem fóru. Přesto - porovnat si blikání modelů v obchodě může. Navíc zjistí, jak moc mu blikání vadí. Lépe bude podívat se do několika obchodů a třeba i k nějakému kamarádovi, který má doma plazmu.

Platí to, co jsem napsal. Jestliže si blikání neověří na vlastní oči, nezjistí co a jak.

A ano - při vhodném nastavení lze blikání plazmy v domácích podmínkách významně omezit oproti obchodu. Jenže - jsou lidé, kteří mají rádi všechno přesvětlené, přebarvené, přezářené ... a pak? :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Odar 1. 11. 2012 21:05

Pamatam si, ako som bol raz kamaratovi nastavovat prehravac v notebooku na prehravanie HD filmov a na adresu jeho plazmy som utrusil poznamku, ako to moze pozerat, ze to otrasne blika. On na mna vytrestil oci a pyta sa ma - co blika? :mrgreen:

Takze je to presne o tomto. Niekomu to nevadi a nevnima to.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Koby 1. 11. 2012 23:31

ok, tak uvidíme :-) Bojím se, že v obchodě nic neuvidím.. Ted mám doma 6 let starou plazmu a blikání je pro mě cizí slovo :-) tak bych se divil, kdyby novější plazma blikala... Ale radši vyzkouším.
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michal.Kili 6. 11. 2012 10:47

Na naší postarší plazmě Panasonic P42X20E blikání nevidím ani nijak nevnímám. Ale slyším a žena ne takové jakoby pískání. Něco jako vysokofrekvenční zvuk, nebo jak to popsat. Už když stojím ve vstupních dveřích do bytu, tak vím, že je zaplá televize (i když je zvuk na televizi vypnutý) Ale tohle jsem slyšel i u staré CRT televize OVP, kterou jsme měli předtím.... Nevím no, buď mám tak dobrý sluch, nebo mi hrabe :-D
Michal.Kili
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 6. 11. 2012 19:46

Ja som isiel nedavno do obchodu a ked som isiel okolo plaziem a na jednu 50" som sa uvolnene a trochu z boku perifernym videnim pozrel asi z 1,5m som to blikanie zaznamenal a vtedy som si spomenul na tuto diskusiu.
Ked som potom cielene pozrel na obrazovku, tak skoro nevnimal.
Obraz to malo krajsi oprot LCD. Ale oproti vystavenym LCD,LED co mali najkrajsi obraz to nebolo omnoho krajsie. Cenu som zabudol porovnat.
Na tv nehladim upretym zrakom s namahou aby som to blikanie nevidel, takze by som plazmu nechcel, a ani kvoli ventilatorom. Su tichsie ako tichy rezim na netbooku, ale citim to. Tak ako som citil Ionmi nabity priestor pred CRT TV.
TV niekedy pozeram aj 10 hod v kuse a to by ma asi dost boleli oci.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod Key4Master 30. 11. 2012 15:49

:D To sú mi veci. So všetkou vážnosťou prehlasujem, že som si to nikdy nevšimol :D Až sa nabudúce zapozerám u rodičov.
Key4Master
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vagi 8. 12. 2012 10:47

Nedávno jsem byl v jednom obchodě kouknout na TV a musím říct, že plasma Samsung (přesný typ nevím) za 15tk blikala, že to nešlo přehlédnout. Buď měli TV špatně nastavenou, nebo asi "vada" TV. Vedle stojící plasma Panasonic neblikala.
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radon 27. 12. 2012 13:33

ohledně blikání - zkuste polaborovat s okolním osvětlením, žárovky by měly být v pohodě, ale úsporky co máte doma (a také venkovní osvětlení a zářivky v obchodě) už z principu také blikají a někdy to může znásobit ten nepříjemný jev u plazem
ohledně pískání zmiňovaného výše - nejčastěji to způsobují feromagnetické jadýrka v cívkách (princip podobný jako bzučící jádro transformátoru, ale menší rozměry a vyšší frekvence = pískavý zvuk). Technik by to měl umět opravit (už za totáče se to opravovalo třeba lakem na vlasy - nevodivý lak přilepil feromagnet k drátům cívky a byl klid), jen někdy trvalo déle než se přišlo na to která cívečka zlobí :-)
Sony 65X93J, AVR Pioneer VSX 935, Monitor Audio Silver 300, Polk Signature Elite ES35, Pro-Ject RPM1.3
radon
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka