LCD/LED/Plazma cca 1000E+- 45+

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ucho1212 19. 11. 2010 23:56

Zdravim chystame sa kupovat novy tv. Bude polozeny na stoliku, signal bude z orage-u ,chcem aby to vedelo aspon avi tak akolo tych 1000E maximalne do 1200 (pred vianocamy su zlavy este takze ...) , vzdialenost 3,5m, Tv na severnej stene ,okna na V takze z odleskamy jedine v lete od rana do nejakej 8-10h. moze byt aj leskli. Na spotrebe nezalezi. max(55" :))
1. nevieme ci mame chcetie plazmu ci led. Znamy co ma plazmu hovori ze mu to strasne kuri ,nebol som unoho neviem co je na tom pravda. To je jedine co ma odradza od plazmy. Tv ide u nas asi 40h tyzdenne teraz a tie plazmy zevraj naozaj dost pecu. (tento rok zme este nekurili ,takze viete asi ako mam rad teplo. ;))
Skuste poradit prosim hlavne ten typ , znacka pri tych led to vyzera na LG(8500) bo Samsung(6500)
plazmy som nepozeral tak tam skuste aj typ poradit a LCD tam asi tiez samsung.
Tv sa nekupuje kazdy rok tak sa hadam za mesiac nieco dozviem aby som to kupil dobre. Poradte.
Dakujem velmi pekne
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 11. 2010 16:05

Panasonic 50G20: http://www.mall.sk/plazmove-televizory/ ... tx-p50g20e pripadne vyšši model v menšej uhlopriečke (P42V20E alebo 3D GT20E).
Ak LCD, tak jednoznačne LG LE8500.
Byt ti to nevyhreje, toho sa neboj. :)
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod ucho1212 20. 11. 2010 19:03

no takze bohuzial ale plazma pada :( moji rodicia sa niekde dozvedeli ze to blika a oni to platia a oni nechcu plazmu papa to moc a tak ... neriesim proste nebudem sa hadat.
takze LCD alebo LED
diki moc za henten typ
BTW bez 3D nema to cenu u nas nepresadi sa to podla mna ani preco ? pozera sa vam na to dobre ? a co ludia z okuliarmy ako moja mam a oco ty si neskrknu.
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 11. 2010 21:35

ucho1212 píše:no takze bohuzial ale plazma pada :( moji rodicia sa niekde dozvedeli ze to blika a oni to platia a oni nechcu plazmu papa to moc a tak ... neriesim proste nebudem sa hadat.

Ehm... rodičia! :) Tym to nevysvetliš. Zaujimave, že ešte to nevideli a už to zavrhli? To je trošku absurdne, nie? To sa riadia vždy polopravdami čo sa niekde dočitaju? CRT bez 100 Hz blika tiež, pokiaľ im nevadi toto tak nebude ani na plazme. Veď ich zober niekam do obchodu a nech sa presvedčia na vlastne oči. Vnimanie blikania je individualne, väčšina ľudi ho vôbec nepozoruje. Preto je to nutne vidieť osobne. A zopakujem ešte raz, pokiaľ nevidia blikať CRT, neuvidia ani plazmu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Malveon 20. 11. 2010 22:45

V rodine majú plazmu viacerý, všetko ešte staré kusy. Nikde som nespozoroval žiadne blikanie. Myslím že nové TV, zvlášť od Panasonicu by blikať nemali. 3D je ešte v plienkach, škoda dávať do toho prachy, filmy nie sú ešte takmer žiadne, tv vysielanie na nule.
Naposledy upravil Malveon dne 21. 11. 2010 00:12, celkově upraveno 1
Malveon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ucho1212 20. 11. 2010 23:05

jasne ze vezme
ale nejak my to tak vyhovuje asi viac ja som asi tiez za LCD pred plazmou , preco to neviem, sak uvidime.
Naozaj je ta plazma lepsie co sa tyka obrazu v rovnakej cenovej hladine ako lcd/led tv nikdy som nevidel plazmu ine ako v obchode a tam to je nastavene vzdy na demo a tak ...
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 11. 2010 08:40

ucho1212 píše:Naozaj je ta plazma lepsie co sa tyka obrazu v rovnakej cenovej hladine ako lcd/led

Ano je. Porovnateľne LCD stoji podstatne viac.
Malveon píše:Myslím že nové TV, zvlášť od Panasonicu by blikať nemali.

Blikaju, a dokonca viac ako LG či Samsung.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod ucho1212 21. 11. 2010 11:36

chcem sa psytat este pred vyletom do obchodu kedy je to na plazme vidiet najviac ze blika ake video farby prostredie mam "nasimulovat "
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 11. 2010 12:45

Je to viditeľne najmä na jednoliatej jednofarebnej svetlej ploche (najlepšie bielej) resp. na prechode svetlej a tmavej ploche (tmave pasy hore a dolu) a zaroveň pri nepriamom perifernom pohľade. "Problem" je hlavne v tom, že v predajni to blika viac, je to spôsobene aj osvetlenim, su tam na to idealne podmienky (neonove osvetlenie a veľa svetla). Doma je efekt blikajuceho obrazu ďaleko menši.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod ucho1212 22. 11. 2010 19:10

diki moc ryan chcem sa spytat na tu plazmu este preco ten panasonik by si bral? mne sa paci napr aj LG 50PK950 len neviem naozaj aki je v nich rozdiel ... laik ..
ide mi iba o obraz a aby to malo USb wifi 3d ma nezaujma .Dik
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 11. 2010 19:36

Ten Panak ma o niečo malo lepši obraz (napr. lepšia čierna, kvalitnejšie podanie farieb), ale ani ten LG nie je rozhodne zla kupa.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod ucho1212 22. 11. 2010 19:56

no vidim to tak ze pridem pred vianocami do obchodu a co bude lacnejsie to vezmem (z tych 3 TV lg 2x alebo henta plazma hore):) BTW neviete ci maju problem tie tv z diskamy externymi ? 2Tb
ucho1212
Junior

Odeslat příspěvekod stormborec 22. 11. 2010 19:57

Blikání se pozná tak, že člověk přinde do obchodu a hned vidí, která televize je plazma která LCD.
Btw. - skutečně je ten LE8500 tak dobrá televize? Co je na ní tak "revolučního"?
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 11. 2010 20:04

Revolučneho na nej nie je nič. Ale oproti ostatnym LCD (edge) v podobnej cenovej relacii je (nielen) vďaka direct led a local dimmingu obrazovo vyvaženejšia. Je to rozdiel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod stormborec 22. 11. 2010 20:13

A co "GigaContrast" od Sony? - je to teda EdgeLED
http://led-televize.heureka.cz/sony-bravia-kdl-40ex710/
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý

Další stránka