Bzučení plazmy LG 50PK950 (buzzing)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod drapec 23. 12. 2010 11:41

Zdravím,
před pár dny jsem zakoupil plazmu LG 50PK950. Všechno by bylo dokonalý, kdyby nebzučela jak cikády v Chorvatsku. Hlasitě slyšitelné i ze 4 metrů. Při přepínání programů nebo při tichých scénách ve filmu to docela ruší.

Je to u plazmy normální? Je to na reklamaci (záruční oprava)?

díkec
receiver: Harman/Kardon AVR355 + The Bridge II
repro: JBL ES80 5.1
tv: LG 50PK950 + PopcornHour A-110 2TB + Wii
drapec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flatliners 23. 12. 2010 12:21

nám do práce už přišlo pár lidí že jim bzučí plazma od lg i panasonicu.je to normální,nic s tim neuděláš.zákazníci měli doma i servisáky a ty jim řekli že je to vlastnost a reklamaci neuznali...
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod polachi 23. 12. 2010 12:43

Já mám samsunga 50" a taky bzučí ,když jsem to zjistil (asi za 1 minutu) taky sem hned zkoušel reklamovat a zjišťovat informace co s tím a bylo mě řečeno ,že je to normální vlastnost plazem. Nechápu jak můžou vyrábět tv ,které bzučí a ještě tvrdit ,že je to normální >:-( :grr: .
No už bych znova do plazmy nešel. Na netu sem našel ,že nějaky maník pověsil za plazmu hadru aby se ten zvuk neodrážel od zdi.
polachi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Neophytee 23. 12. 2010 13:57

Koupil sem už druhou plazmu 50" od Samsungu konk.PS50C550 a nic mi nehučí ani nebzučí...aspoň tedy nic nepozoruji..ale pokud píšete,že vás to ruší při normálním sledovaní,tak to určitě nemám.A to jsem sakra rozmýšlel,že kupím to LG 50PK550...no ještě že jsem nekoukal na jednu tisícovku...
Neophytee
Junior

Odeslat příspěvekod Big S 23. 12. 2010 20:53

No já mám právě LG 50PK550 a nebzučí vůbec, takže bych se při reklamaci nenechal odbýt. Někde jsem četl, že bzučení způsobuje rezonance zadního krytu a po laborování s utažením šroubků lze odstranit.
Big S
Junior

Odeslat příspěvekod lada32 25. 12. 2010 11:31

Mám Panas.GT20 a ze začátku mě taky bzučela.Ale asi po několika dnech to přestalo a je klid.Bzučení slyším jen když něco přepojuji z bezprostřední blízkosti.Taky jsem z toho vyšiloval,ale ten bzukot nebyl snad tak strašný,z 2,5 metru jsem to slyšel jen při tichých pasážích.
Jinak dát bacha pokud je panel syrový na vypalování.Všude mi říkali,že už to není problém.Blbec jsem skouknul hned druhý den 2 filmy v 16:9 a udělala se mi tam v místech obrazu proužka.Po 3 týdnech už je to skoro pryč,ale jisté známky tam pořád jsou.Takže aspoň ze začátku,zoomovat,zoomovat,ať se Vám to taky nepřihodí.
lada32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CZBOB 25. 12. 2010 19:56

drapec píše:Zdravím,
před pár dny jsem zakoupil plazmu LG 50PK950. Všechno by bylo dokonalý, kdyby nebzučela jak cikády v Chorvatsku. Hlasitě slyšitelné i ze 4 metrů. Při přepínání programů nebo při tichých scénách ve filmu to docela ruší.

Je to u plazmy normální? Je to na reklamaci (záruční oprava)?

díkec

Mám tento model doma a rozhodně mi nebzučí.
CPU:Intel Core 2 Duo E8400 (45nm Wolfdale) oc 3,8GHz
ASUS P5K Pro Gb LAN iP35
Paměť:6 GB DDR2 1066MHz CL7 Kingston
HDD:2x500GB Seagate B-ES 32MB SATAII,
SAMSUNG HD103SJ
GK:Gigabyte GTX460 1GB DDR5 GV-N460OC-1GI
LCD:HP2408h
CZBOB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemmy1978 6. 1. 2011 02:28

Zdravim, tak mne zacala po zhruba po 50 dnoch bzucat 60PK250N LG. Bzuci viac pri roznych reklamach ci pocitacovych obrazcoch, rozne titulky a podobne, niekedy je to dost neznesitelne.
Zvlastne ze zacala az po case..nemoze to byt nejakym rusenim zo siete?
AMD2990WX,x399Taichi,Corsairvengeance64GB2133mhz,crucialCT2050GB.SSD,NV1080TI.FE,PhilipsBDM4350,logitechG910+MXmaster,
ASUS RT-AC87U
lemmy1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemmy1978 6. 1. 2011 03:43

Tak som na to kapol :-) IDE o tento problem-Originally Posted by LG
… If any build-up of a material (for forming the partition wall assembly) are not avoided, when the front glass substrate and the rear glass substrate are brought together to form a display panel, the two glass substrates will get in contact with the build-up portions of the partition wall assembly while leaving the other portions thereof in a floating condition. Consequently, a vibration will happen on the substrates when the plasma display panel is being driven.

Tak som mierne ztlacil na pravy horny roh zo zadu samozr. a bzucanie prestalo to,je to teraz na tazko pocutelnej urovni,mam zvuk na nule nastaveny, jeden GB technik to riesil tak ze proste pritiahne vsetky sroby co su zo zadu( v predu niesu :D ). Skusim aj ja 8-)
AMD2990WX,x399Taichi,Corsairvengeance64GB2133mhz,crucialCT2050GB.SSD,NV1080TI.FE,PhilipsBDM4350,logitechG910+MXmaster,
ASUS RT-AC87U
lemmy1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod prezdívka 6. 1. 2011 09:54

taky ladím .... televize mírně bzučí stále. at se tlačí kamkoliv... pro hodně lidí to je neslyšitelné, já to občas slyším. pak je druhé bzučení a to zadního krytu .. to je strašnej randál kterej slyším pernamentně i z 6m při zaplém zvuku, žena jen když se jí zeptam jesli něco slyší.
Dá se eliminovat podložením panelu mezi držákem a krytem v prostoru mezi šrouby. asi uprostřed TV u levého držáku a trochu níže u pravého( pohled zezadu)
pak mi ještě pomohlo rozepřít poskládanou deku mezi zed a TV v prostoru mezi držáky. Ale TV se uprostřed hřeje tak sem od toho zatím upustil, ale plech tam je taky volný.
ale po 14 dnech se mi TV zase rozbzučela a začal jsem tam různě podstrkovat papírky a klíny. Ted už snad o zadním plechu vím skoro vše tak s chystám TV sundat, vyndat pokysy zničený miralon, který jsem jako začátečník při prvním věšení dal aby Tv nerezonovala a nepoškrábal jsme ji držákem.
Miralon nahradím proužkem skládaného kartonu, mezi šrouby dám dvě vrstvy aby se plech stlačil a pak případně vložím špalíky z tvrdého polystyrenu na rozepření středu televize o zed. Všechny šrouby utáhnu.
Víc pro to nedokážu udělat. Pak to zkusím neúspěšně reklamovat a čekat až zlevní TV typu 55le8500 :mrgreen: ... zatím jsou levnější špunty do uší :-)

V rodině mají LCD LG 37" a taky se jim rozbzučela. ted ji dává na reklamaci tak si počkám jak to dopadne. Druhá ta samá nebzučí. Trochu to přikládám že bzučící je na držáku a nebzučící na stojanu...
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod richie 6. 1. 2011 22:37

hmm .. doteraz som nic neregistroval .. az dnes .. doteraz som pocuval maximalne na urovni 7 (zvasca ale len tak do 4) .. az dnes som dal zvuk hlasnejsie (nieco som skusal so settopboxom a tam som stiahlo zvuk) a objavil sa brum ..
Opel Insignia B ST 1.5/121; VW Sportswan 1.2 (Astra G Caravan 1.6 Twinport-Z16XEP; Corsa C 1.0; Octavia liftback II/1.9tdi -> III/1,6TDI-> IV/1.5TSi )
richie
Junior

Odeslat příspěvekod prezdívka 7. 1. 2011 09:22

tak jsem na to včera vlítnul, dorval všechny obvodové šroubky, šroubek u napájecí díry, šroubky v prostoru u konektorů a z citem jsem utáhnul šrouby pro montáž stojanu.. ale tak aby se plech moc nedeformoval. Pod držák dal proužek kartonu který se v místě šroubů zmáčknul a mezi šrouby zustaly komůrky celé kde šel plech zmáčknout. Miralon co tam byl zase tak moc vhodný není ... hodně se vymačkal , protlačily se tam odvory a nepůsobil žadným tlakem na plech.

Z výslednem jsme spokojený... ze 4m si dá podívat na TV na MUTE. se zvukem to je uplně v pohodě.
z blizka (do 1m) a u zadního krytu je slyšet pořád brum na MUTE. se zvukem na standartní hlasitost mám co dělat abych slyšel brum i u zadního krytu.
včera jsem si film konečně uzil i když stál za prd :-), teď jenom doufat že to vydrží.
Kabice byla z kauflandu :-))))
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 7. 1. 2011 11:31

to je ale teda dost děs když tv v LG nedokážou ani pořádně smontovat.a dále mě to utvrzuje v tom že od korejců prostě nic nechci...soustředěj se na milion věcí okolo(design,usb,dlna,internet apod.)ale na to nejdůležitější a to funkčnost zapomínaj.zkoušel sem pár věcí od samsungu i lg(tv,tel.,monitory) a vždycky to tak bylo...
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod prezdívka 7. 1. 2011 12:26

no ale tak zase najít jinou 50" FHD bednu za 15 500 (dnes už za 15tis.) nejde... další televize se pohybují od 21 do 40 tisíc. a krom USB tadle TV nemá vubec nic, je to uplné holátko s 2 HDMI ale nam stačí... pořád je jedno volné :-)...

výběr mezi piditelkama je vetší .. už v 42" se dá vybrat i LCD a ani 42G20 není drahá ... 50" stojí už 26 tisíc ...
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod richie 7. 1. 2011 13:48

prezdívka píše:...Z výslednem jsme spokojený... ze 4m si dá podívat na TV na MUTE. se zvukem to je uplně v pohodě.
z blizka (do 1m) a u zadního krytu je slyšet pořád brum na MUTE. se zvukem na standartní hlasitost mám co dělat abych slyšel brum i u zadního krytu.
..

moment .. ty mas brum aj pri mute ? ..
:hm .. tak u mna to bude ine .. mne sa brum objavuje az pri vyssej hlasitosti (8+) .. akoby to bola nejaka zlozka zvuku ..
Opel Insignia B ST 1.5/121; VW Sportswan 1.2 (Astra G Caravan 1.6 Twinport-Z16XEP; Corsa C 1.0; Octavia liftback II/1.9tdi -> III/1,6TDI-> IV/1.5TSi )
richie
Junior

Další stránka