LCD televize SENCOR rozchází se obraz se zvukem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lokoj 31. 5. 2011 20:34

Zdravím, pořídil jsem si LCD televizi SENCOR SLT 2222DVBT a často se mi rozchází obraz se zvukem a to tak, že nejdřív mluví pusa (obraz) :-) a pak teprve zvuk. Je to dost otravné. Nevíte čím by to mohlo být a jak tomu zamezit nebo je to důvod k reklamaci?

Přijde mi zvláštní že když na program prepnu jakoby znovu obojí se srovna ale za chvilku se to zase rozhodi. U některých programů to nedělá a to je signál stejný. Někdy mi to třeba dělá ráno ale večer to hraje ok - signál pořád stejný a na antene je ještě jedna TV a tam jde vše v pohodě. Přehrávání DVD jde taky ok.
lokoj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 31. 5. 2011 20:54

No, předpokládám, že není v TV možnost nastavení synchronizace zvuku s obrazem ... to bývá většinou u přehrávačů ...

Běžné to tedy není. Otravné to není - je to věc, která by mně, jakožto uživateli bránila v používání výrobku a to zásadním způsobem ...

Zkusíme zavolat EKKARa ;-) ... zařídím, jen nevím, kdy se zastaví :-)

EDIT: zařízeno
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod lokoj 31. 5. 2011 21:03

Nene synchro tam nejde. Ono tam toho na nastavení mnoho není, ale jak jsem řekl je mi divné že to nedělá u všech kanálů - signál je stejný.
lokoj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 31. 5. 2011 21:20

Obávám se, že půjde o vlastnost digitálních "střev" přístroje inkriminované značky - mně osobně v tom názvu chybí písmenko "R" místo písmena "N"...
Mám jediné doporučení - důrazně reklamovat, vyzkoušet jiný kus totožného typu a pokud bude závada přetrvávat i u jiného exempláře, trvat podle důvodného podezření, že je to sériová závada typu na odstoupení od smlouvy a vrácení plné kupní ceny. Není sice řečeno, jestli jde o závadu při příjmu analogového nebo DVB-T vysílání, protože ale LCD zobrazovač vyžaduje digitální řízení, stejně celý signál prochází při zpracování digitalizací - a demoduluje se programově. V této fázi dochází také k onomu opoždění zvuku za obrazem. Je to nežádoucí jev a taková TV si nezaslouží nic jiného než reklamaci.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kecinzer 15. 12. 2011 17:19

Mám přesně s touto televizí obdobný problém. Jen rozdíl je v tom, že mně se se to po čase nerozchází, ale dělá to hned po zapnutí jen u některých kanálů (hlavně Nova, Prima atd.). Přišel jsem na workaround - po zapnutí televize přepnu vstup na analogovou TV, potom zpátky a už je to po celou dobu zapnuté TV OK.
Každopádně je to dost otravné. Momentálně hledám záručák, abych jí šel do Planea reklamovat.
kecinzer
Kolemjdoucí