LCD TV nechce prehrať obsah pripojeného externého hdd

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod windsor 11. 7. 2011 23:17

No mne to bolo jasné hneď od začiatku ako som kúpil LCD TV, najmä po tom ked som chcel sledovať hd mkv a zistil som, že je to slabota ak by som sa mal spoľahnúť na zabudovaný interný prehrávač v LCD TV. Preto som túto alternatívu odporúčal stanley36 a vidím, že sa mi to len potvrdilo tým, že samotný TV má okrem už vyššie spomenutých nedostatkov ďalší a to prehrávanie externých diskov rozdelených na partície.
No mať 2 TB disk len ako jednu partíciu mi neprichodí ako práve najlepšie riešenie.

Ale zaujímalo by ma či aj iné LCD, či plazmové TV majú s tými delenými diskami tento problém. Nemáš s tým nejakú skúsenosť ?
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 12. 7. 2011 04:36

Niektore maju a niektore nie. To je ale jedno. Stale plati ze na prehravanie bud pc alebo prehravac.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod anonymni 12. 7. 2011 06:07

windsor:Co se týká přehrávání velkých HDD nemáš jistotu dokud to na konkrétním televizoru nevyzkoušíš-a to platí i pro HDD nerozdělený...
anonymni

Odeslat příspěvekod stanley36 12. 7. 2011 15:39

windsor píše:Dnes som mal možnosť pripojiť k svojmu LCD TV (Philips 5605) externý disk Samsung 1,5 TB, kt. mal 3 partície a výsledok bol rovnaký ako vo vašom prípade s tým WD 2 TB - TV len zobrazí že je disk pripojený, avšak obsah disku (jednotlivé priečinky, resp. súbory) sa nezobrazil.
Teda myslím, že to vyzerá tak, že náš typ TV nevie skutočne prehrávať disky s viacerými partíciami.

V mojom prípade s tým problém nemám, keďže používam multim. prehrávač, s kt. v pohode prehrávam aj hd mkv súbory. Navyše tam mám tiež 2 TB disk delený na partície. Takže aj preto som Vám v predošlom príspevku odporúčal túto alternatívu na prehrávanie.

windsor: Vďaka za otestovanie TV iným externým diskom. Teda teraz je už jasné, že náš TV to nevie prehrávať. Takže dám na tvoju radu a kúpim si nejaký hd prehrávač.
Ale dúfam, že prehrávače nemajú problém s rozdeleným hardiskom, tak ako u nášho TV ?

Ešte raz vďaka aj ostatným za ich rady.
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod windsor 13. 7. 2011 21:40

PaulZ : plne súhlasím a aj z toho dôvodu je najlepšie používať prehrávač, resp. HTPC, ako to uviedol aj Ryan.

Stanley36: Nie je začo, aj mňa samého zaujímalo, či môj TV vie prehrať delený externý disk.
Čo sa týka otázky na prehrávače, neviem ako je to u iných, ale v tom mojom mám práve taký disk 2 TB WD 20EARS, s kt. ste mali ten problém a mám ho rozdelený na dve partície NTSC a všetko mi funguje tak ako má. Dokonca som tam mal na začiatku až 3 partície a aj vtedy to bolo v poriadku.
windsor
Junior

Odeslat příspěvekod stanley36 14. 7. 2011 21:42

Windsor, môžeš mi dať vedieť aký máš ty multim. prehrávač, príp. či si s ním spokojný ? Radšej by som toitiž kúpil nejaký o ktorom budem vedieť že nebudú s ním problémi pri prehrávaní na LCD.
Vďaka.
stanley36
Junior

Odeslat příspěvekod windsor 17. 7. 2011 22:25

Mám Xtreamer PRO a viacmenej som s ním spokojný - nejaké malé nedostatky tu sú, ale vcelku je to veľmi dobrý prehrávač, kt. z môjho pohľadu môžem odporúčať.
Problém s prehrávaním diskov rozdelených na partície, ako v prípade LCD TV samozrejme nemá, to by som sa veľmi čudoval, ak by nejaký multim. prehrávač s tým mal mať problém.
windsor
Junior

Předchozí stránka