Televize + DVD přehrávač do 10 000,-

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Baki 1. 11. 2011 23:30

Zdravím, byl jsem pověřen, jestli by bylo možné splnit předchozí požadavky.
Televize bude pro děti, do MŠ. Budou ji ovládat učitelky.
Spotřeba se neřeší, bylo by fajn, kdyby byla co největší. Trochu se bojím o kvalitu obrazu při použití DVD, ale děti se budou dívat tak ze 3-5 metrů.
Můj tip:
LG DVX-582H + Samsung LE37D550

Díky za reakce ;)
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 2. 11. 2011 10:07

Tu by som možno odporučil obe zariadenia jednej značky. Po pripojeni HDMI kablom bude možne obe zariadenia ovladať jednym diaľkovym, keď sa zapne dvd prehravač, zapne sa automaticky aj tv atd.
DVD je relativne dostatočny zdroj, tu by som sa o kvalitu obrazu veľmi nebal, zvlašť pri nejakych animovanych rozpravkach.

Idealna by bola väčšia uhlopriečka (40"-42"), ale tam už to aj s prehravačom cenovo nevychadza. Plazma by sa do ceny vošla (napr. Panasonic TX-P42C3E, Samsung PS43D450), ale jedna sa o deti a LCD je predsa len k očiam šetrnejšie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Baki 3. 11. 2011 11:17

Díky za tipy. Trochu jsem uvažoval nad tím rozlišením. Nevadí, že je tak nízké? Vím, že na dvd asi nebude nic ve full hd, ale přeci jen ... Nešlo by najít něco, co by bylo ve vyšším rozlišení? A nebo to opravdu není nutné. Díky za info :)
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2011 18:54

Full HD rozlišenie ma opodstatnenie len pri full HD zdroji. Teda nejake Blue ray či mkv filmy v 1080p, hry vo full HD, PC. To asi v škôlke nehrozi. Pri dvd či tv vysielani (aj HD) to nema opodstatnenie.
Full HD rozlišenie z DVD kvality full HD kvalitu nespravi. Z horšieho lepšie nespraviš. Kvalitu obrazu nerobi rozlišenie ale zdroj a elektronika TV. Obraz bude len tak kvalitny ako je zdroj.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 3. 11. 2011 19:05

Půjde i o minimální pozorovací vzdálenost - tedy nejblíže sedící dítě v závislosti na velikosti úhlopříčky a kvalitě signálu (rozlišení atd.).
Pokud minimum je 3m, ale dá se ještě zvětšit - pro všechny diváky, neviděl bych to dramaticky.

Souhlasím s Ryanem, že bych zřejmě byl trochu blíž k výběru LCD, než plazmy.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Baki 3. 11. 2011 20:50

Díky za info, bohužel jsem nenašel žádné vhidné LCD kromě tohoto:
LG 42LK430 (http://www.edigital.cz/LCD_TV/LG_42LK43 ... tner=30001)
a k tomu ten dvd přehrávač, co jsem napsal.
Vím že to není ta samá značka, ale to jsem jednoduše nezvládl (pokud mám splnit všechny podmínky včetně toho, že to má být LCD)
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 11. 2011 21:11

V tom pripade buď 42" plazmu, alebo lcd v menšej uhlopriečke (37").
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Baki 3. 11. 2011 23:03

A proč ne tu LG 42LK430? Je něco špatného na ní? :)
Baki
Kolemjdoucí