Samsung Smart TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Shadowiq 9. 11. 2011 14:54

Dobrý deň,

snažil som sa nájsť odpoveď na internete ako aj na Vašich fórach no bezúspešne. Zanedlho budem mať pred sebou úlohu zakúpiť nový televízor a preto sa chcem s Vami poradiť v predstihu, nech mám dostatok času na rozhodnutie. Môj dotaz sa bude skladať z dvoch otázok.

1. Predbežne som si vybral televízor Samsung UE32D5500. Pozdáva sa mi jednak z hľadiska výzoru ale aj funkcionality. Otázka, ktorá ma však trápi je, či bude možné s touto telkou aj surfovať po internete. Na internete konkrétne na youtube.com som našiel veľa videí, ktoré zobrazovali televízory z radu "Smart TV" ako schopné prehliadať internet. Nedávno som na stránkach jedneho internetového obchodu našiel informáciu, že konkrétny model nie je schopný resp. nevyužíva funkciu Web browser. Preto by som Vás rád poprosil o vyjasnenie tohto problému.

2. Stručne načrtnem izbu do ktorej bude televízor umiestnení, a budem rád ak mi môj vyššie spomenutý výber televízora schválite alebo doporučíte iný.
Miestnosť má rozmery 5,5 x 3,5 metra. Televízor bude umiestnení na kratšej stene miestnosti a teda približne vo vzdialenosti 2 - 2,25 metra od diváka. Je uhlopriečka 82 cm postačujúca alebo by bolo vhodné popozerať sa aspoň po 37' televízore ?

Za všetky odpovede vopred ďakujem

Shadowiq
Shadowiq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hbboy 9. 11. 2011 19:01

ahoj vzdálenost ti neporadím, sám to mám k telce 2,10 až 2,80 a koupil jsem metrovku 40 palců a druhý den jí vrátil a vyměnil za 32 - 82 cm a i ta je super velká. Ta 40 palcová byla obrovská, mám problémy s bolestmi hlavy i když hraju prostorové hry na počítači a šíleně mě z toho velkého obrazu bolela hlava. Nyní již mám pár dní tu 82 cm, možná bych těch 94 cm snesl, ale větší ne. Koupil jsem zbytečně drahou D6750, dnes už bych vzal buď D6530 za 16000 Kč nebo tu jak píšeš ty D5500 - internet mi sice funguje wifi super, ale ani mě to nějak neláká využívat apod. a cena za D5500 je poloviční než jsem dal za telku já.
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.
hbboy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 9. 11. 2011 21:56

No nevím, podle mě je na 2,5 metru je 32" málo...určitě bych šel na větší uhlopříčku a nebál bych se vůbec třeba i 42" ta mi přijde v pohodě na tvojí vzdálenost
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Shadowiq 10. 11. 2011 09:34

No co sa tyka tej velkosti stale som na vazkach medzi 32 max 37 palcovou variantou. Ale skor ma zaujima odpoved na otazku 1. A teda ze ci je vobec ta televizia Smart Tv (a teda da sa s nou surfovat po nete) alebo nie.
Shadowiq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slovacik 10. 11. 2011 22:00

Ja mam samsung 32D5000 uhlopriecka 80cm. Tiez mam izbu siroku 3,5m takze telku pozram tak z 2,5m a myslim ze upne postacuje aj ked aj 37 by asi bola dobra ale 32 uplne staci. Ja uz lutujem ze mam 5000 a pytal som sa nizsie ci sa da napojit a surfovat po nete a nikto mi neodpovedal takze na prvy bod neodpovem . Inac samsung 5 rada aspon co amm ja tak je hrozny ovladac, zlozite priradenie kanalov k programu a velmi dlha odozva pri prepnuti medzi programoami. Uz by som asi do nej nesiel tiez ten obraz no neviem v predajni sa mi zdal lepsi. Asi by som pozrel Philips 6606
slovacik
Junior

Odeslat příspěvekod OndroidV 11. 11. 2011 08:39

Zdravím. D5500 SmartHub má. Umí ale jen pracovat s různými Samsung Apps (youtube, TopFun videopůjčovna, hry...), webový prohlížeč ještě nemá. Ten mají až modely řady D6500 s integrovanou WiFi. Navíc se nejedná o plnohodnotný prohlížeč, protože na něm člověk defacto není vůbec na internetu. Všechny stránky, které na nich člověk prohlíží jsou totiž uložené na serverech kdesi v Jižní Korei. Samsung denně scanuje internet a všechny stránky pro Smart výrobky ukládá na servery. Je to proto, aby zamezili virům, proti kterým nemají ty televize žádnou ochranu. Navíc je ten prohlížeč takový neohrabaný, špatně se ovládá a flash na něm běží dost trhaně (je to tuším verze 8.1). Silně doporučuju si k TV spíš připojit PC a používat ji jako monitor. Na PC se prohlížeč pořád nejlepší.

P.S.: S přibaleným ovladačem je to peklo, lepší je používat telefon nebo tablet s Androidem a nainstalovanou aplikací.
Sony Xperia Z3 + Monster Adidas IE, Sony MH750, Bose OE2, Bose AE2i, Marshall Major, Bowers&Wilkins P5
OndroidV
Junior

Odeslat příspěvekod Shadowiq 11. 11. 2011 13:40

Dakujem Vsetkym za odpoved :) Aj ked ste ma nepotesili ohladom toho internetu na druhej strane dakujem za vysvetlenie, ktore mi vnieslo triezvy pohlad na prehliadac v tv a tak nakoniec az taky sklamany nie som :).
Shadowiq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soad1981 11. 11. 2011 13:50

Internetovy prehliadac v TV by som vobec nebral (z vlastnych skusenosti) ako vyhodu. Je to velmi neprakticke, pomale, nepodporuje to flash/silverlight a podobne.
Velmi dobre je ale, ked ma TV pripojenie na internet, ci uz z dovodu aktualizacii alebo tiez predinstalovanych aplikacii ako youtube, ktore ja vyuzivam denno denne. Napr vyhladam si Eurovision songs 2010 HD a hra mi to dookola vsetky videa/klipy, ktore su s tym spojene.

Ak este mozem poradit ... Samsung 5500 NEBRAT!!!!
Radsej LG LV 5500 alebo Samsung 6000/6100 resp Philips 6606H/6626H v tejto cenovej hladine.
Videl som vsetky spominane TV na predajni (LG mam doma) a Samsung 5500 mal oproti ostatnym veeelmi trhany obraz pri rychlych pohyboch, farby tiez nic moc, SD signal spatne zobrazovany.

http://www.mall.cz/porovnani/?vids=477040,479883,481145
soad1981
Junior

Odeslat příspěvekod Sajm0n 21. 12. 2011 10:59

Prosim Vas mam jeden problem, nainstaloval som si aplikaciu Youtube, vsetko funguje ako by malo, vyhladavanie je OK, ukladanie videi je OK, ale ide o to ze nemozem prehrat 1080p video. Respektive, ak take video najdem a dam ho na Fullscreen, prehra mi to len v tej klasickej (320p) kvalite. Da sa to nejak prepnut ako na pocitaci v prehliadaci na youtube, aku kvalitu chcem ? Rad by som bol aby mi to prehralo 1080p. Video to umoznuje, na PC si to prepnem do akej kvality chcem v tom youtube playeri, ale na samsungu to nemozem najst
Sajm0n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zuzuBE 24. 1. 2012 16:30

Dobry den,
prosim vie mi nekto poradit ako zrusim nastavenie satelitu asta 19,2 v TV a naladim na astru 23,5, tak aby mi to stále nepreskakovalo na astru 19,2 ?
Velmi pekne dakujem.
zuzuBE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod turbot 24. 1. 2012 21:39

Zdravim, ja osobne mam 40" a pozeram na nu z max 2,5m a je to fajn - akurat.
Philips 6606H je dobra volba
turbot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 1. 2012 22:28

zuzuBE píše:Dobry den,
prosim vie mi nekto poradit ako zrusim nastavenie satelitu asta 19,2 v TV a naladim na astru 23,5, tak aby mi to stále nepreskakovalo na astru 19,2 ?
Velmi pekne dakujem.

No, celkem špatně položený dotaz, ale nevadí. Předpokládám, že se jedná o Samsung TV. Tedy ... když nechceš vůbec ladit Astru 19,2, tak ji v podrobném nastavení parametrů satelitního příjmu zakaž jako satelit, který nebude používán. Je možné, že to půjde jen IHNED po nové instalaci TV. Samozřejmě tam navolíš satelity, které přijímat chceš. Tedy Astru 23,5.

Možná se část věci dá řešit i tzv. ručním laděním - kdy se zvolí ladit JEN z příslušného satelitu - pozice.

Pokud chceš doplňující info od kohokoliv - více se rozepiš. Třeba někdo poradí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod zuzuBE 25. 1. 2012 10:21

Lepšie som sa pozrela na problém ktorý mam. Takže mam Samsung 46D6530 so zabudovaným satelitným tunerom. Všetky programy mi už išli, len teraz Sky link vyzýva užívateľov, aby si preladili určité programy na inú frekvenciu. Pri tomto úkone sa mi podarilo rozladiť pôvodné nastavenia. Teraz mi zostal v nastavení kanál/nastavenie satelitu uzamknutá Astra 19,2 a nedá sa mi uložiť Astra 23,5. Neviem akým spôsobom mám odomknúť tú Astru 19,2 a uložiť 23,5.
zuzuBE
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 25. 1. 2012 14:53

zuzuBE a co teoretická varianta zresetování všeho naladěného s novým kompletním laděním?

Mimochodem, některé Samsungy nabízejí zálohu programové nabídky na flešku. Tudíž, když člověk něco pohnojí, může pak jednoduše tuto zálohu natáhnout zpět.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod zuzuBE 25. 1. 2012 17:35

Veľmi pekne ďakujem. Mám len ešte jeden maličký problém. Som úplny laik, takže ani neviem ako presne všetko zresetujem. Myslím tým cestu akou sa k tomu resetu dostanem ...Napr. Menu/nasavenie/.......
zuzuBE
Kolemjdoucí

Další stránka