LCD TV - 32" +- 8000Kč +-

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 0mira 29. 11. 2011 16:20

Zdravím, potřeboval bych tak nějak poradit s výběrem TV. Bude to jako náhrada za cca 60cm starou CRT TV, která má, díky svému pokročilému věku a neustálému provozu, obraz již velice tmavý...

Teď co by měla TV splňovat. Vyhlídl jsem si LG 32LK530, takže se parametry budou odvíjet od ní...

Stolek, na kterém TV bude má šířku tak akorát na TV úhlopříčky 32", klidně můžu dát i větší, ale nevidím k tomu důvod. Dále cena, ta by měla být do 8000 Kč (s DPH), takže stejně úhlopříčka nebude větší než 32" (nechci za to moc utrácet). Dále by měla mít USB vstup s podporou přehrávání různých video formátů, doufám, že jsou dnes TV s opravdu univerzálním USB a ne jenom s jakousi podporou USB, u LG jsem si v návodu našel info o přehrávaných formátech a také, že podporuje disky do 1TB, což mi přijde jako OK. Dále by TV měla mít více než 50Hz (100/200Hz) a také rozlišení 1920x1080, proč ne. Tak nějak počítám, že bude mít rychlou odezvu a s tím souvisí i třeba pozorovací úhly a to, že se snad pro TV nepoužívají TN panely.

Co mě ještě tak napadá, že by měla mít sluchátkový výstup, dále aspoň dva analogové vstupy (třeba Cinche a Scart), podporu češtiny v EPG apod., nebo snad ještě nastavení formátů u obrazu jako 16:9/4:3/vyplnit/zoom atd...

Díky za jakékoliv rady

PS: dnes jsem byl v obchodě a viděl jsem 32LK450 myslím, pozorovací úhly mi přišli OK...bohužel 32LK530 neměli
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 11. 2011 17:05

Za 8000 chces nejako vela. Kazdopadne ten LK530 je ok, tazko vymyslis nieco lepsie. TN panely sa pouzivaju, ale v mensich uhloprieckach. Sem tam aj v 32". U LG ale 32" TN nepredpokladam.
Neviem co si predstavujes pod pojmom univerzalne usb.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod 0mira 29. 11. 2011 17:19

Za 8000 chces nejako vela.
:mrgreen:

ad TN) jasně, že v menších úhlopříčkách se používaj, ale nečekal jsem, že by se mohli vyskytovat i u "větších"

ad USB) mám XORO HSD 8410 (USB 1.0), na flash disky je to velice vybíravé, na formát většinou ne, ale na velikost videa ano, výsledek? Přehrávám na tom většinou jen seriály (jinak filmy pálím na DVD+RW), ale to jsme již trochu mimo. Připojit externí disk o velikosti 1TB se taky nepodařilo. Ale nemám mu to za zlé, je to už starej krám... Šlo mi o to, aby se dnes již takovéto "USB" nevyskytovaly.
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod renegade789 29. 11. 2011 17:31

0mira: Myslím, že Samsung UE32D5000 je přesně to, co hledáš.
Recenze:http://led-televize.heureka.cz/samsung-ue32d5000/recenze/
renegade789
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 11. 2011 18:07

Ono to zas nie je PC, ani MMC, takže všetky videa to nepochrume, ale bude to oveľa lepšie ako to Xoro.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod 0mira 29. 11. 2011 18:34

Eh, asi jsem se špatně vyjádřil. Xoro samotné nemá s SD avičkama většinou problém, ale všechno přehrávám z DVD+RW, USB je tam spíše pro parádu, ne pro to, aby to bylo opravdu "univerzální"...

Ale to bych neřešil, jenom jsem chtěl objasnit co jsem tím myslel...
0mira
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 11. 2011 18:47

Vyjadril si sa dobre, pochopil som. Mam (okrem ineho) niečo podobne, lacny stary DVD Sencor, ktory ma tiež len USB 1.0, takže viem presne o čom je reč. Každopadne cez usb v tv prehraš aj väčšinu HD videi vo viacerych formatoch.
Ryan Giggs
TV expert