Výběr LCD televize místo monitoru k PC

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod j.e.n.i.k.82 8. 2. 2012 14:07

Ahoj,

neměli byste tip na LCD/LED televizi od 32 palců výš, full HD, kterou bych mohl používat jako monitor k počítači? Občasné hraní her, ale spíš internet a filmy.. Nepotřebuji nic jako je SMART tv, wifi, ambilight atd. Možnost přehrávat/nahrávat na USB potěší, stejně jako DVB-S tuner..

Cena ideálně 10-15.000 Kč.

Děkuji
j.e.n.i.k.82
Junior

Odeslat příspěvekod novret 8. 2. 2012 14:46

Ideální to nebude nikdy ale typ ti dát můžu: Panasonic TX-L32DT30E (nebo vyšší verze Panasonic TX-L32DT35E) ,jsou to 80cm 3D LCD s LED podsvícením, samoz. Full HD, DVB-S/S2, IPS Alpha panel,SD karta, 3xUSB 2.0 -nahrávání je možné na pevný disk (nebo Flash paměť) ale nahrávky nemůžeš přenášet -licenční podmínky. zbytek info si určitě dohledáš. Můžeš najít i něco levnějšího např. Changhong E32F898S (LED, FullHD, DVB-S/S2,nahrávání, Made in Czech) ale cena je taky něčím vykoupena ;-) což si spousta lidí neuvědomuje
novret
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kingie 9. 2. 2012 10:52

Resim stejnou otazku, ale vrta mi hlavou par otazek u rozliseni:
U pc her potrebuju kvuli vykonu PC nizsi nez FullHD rozliseni, zhruba tak 1366x765 az 1600x900.
1.Nebude mit televize problem detekovat nizsi nez nativni rozliseni?
Propojeni by bylo DVI vystup(prozatim dokud nevymenim grafiku v PC za nejakou s HDMI) -> HDMI vstup receiveru -> HDMI vystupem na TV HDMI vstup

2.Dalsi ceho se bojim - jak bude vypadat prepocitany obraz z cca 80-100cm vzdalenosti?

U pocitace je bohuzel rozdil mezi HD ready a FullHD obrovsky a ideal by byl pro me nekde uprostred, bohuzel takove televize se nedelaji v 80cm uhloprickach :/

3.Trochu mimo tema, ale mate nekdo zkusenost s funkcema Deep Color a x.v.Color? nic moc jsem k tomu nenasel, a nevim zda by se oplatilo prihlizet k tomu aby receiver/TV podporovaly tyhle technologie
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 2. 2012 13:15

1. Do televizora môžeš pustiť takmer rozlišenie ake chceš, on si s tym poradi. V manuali k tv je vždy napisane ake rozlišenie pri pripojeni s PC podporuje. Väčšinou sa to ale neliši od monitorov.
2. zaleži na veľkosti tv. I keď pozerať na veľky tv (hoci aj 32") z metra je dosť o hubu.
3. to je len marketing
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kingie 9. 2. 2012 13:54

ad2) Jo myslel jsem 32" TV..pouziti by totiz bylo ve trech vzdalenostech - 1m, 2m, 3.5m. Konkretne z 1m bych pouzival fakt jen signal s vysokym rozlisenim pro praci s PC, kdezto TV vysilani z vetsi dalky. Z toho duvodu by 66cm byla uz prilis mala na dalku a 94 uz asi zas prilis velka na blizko, tak me nenapada lepsi kompromis.
Se starsi 80cm LCD telkou(HD ready v nativnim rozliseni, cili velke pixely) uz zkusenost mam a je to fakt blbe citelne z 1.5m.
U 51cm monitoru(20") mi pul metru prijde akorat, takze metru vzdal. na 82cm tv se nebojim. Jen toho rozpliznuti obrazu pri prepocitani jo, i kdyz mozna by to pri hrach tolik nevadilo. Ma nekdo vyzkouseno, PC hry takto nablizko?
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 2. 2012 14:30

Hry na tom budu vyzerať dobre aj pri menšom rozlišeni. To nebude veľky problem.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod j.e.n.i.k.82 9. 2. 2012 15:25

Popravdě mi vrtalo hlavou totéž, co kingiemu.. Včetně přibližných vzdáleností, ve kterých připadá do úvahy použití..

Když zajdu někam do elektra, abych se zeptal, tak mi většinou přečtou reklamní leták, který je u televize vystavený, ale konkrétně mi neodpoví :-(
j.e.n.i.k.82
Junior

Odeslat příspěvekod kingie 11. 2. 2012 15:09

Me co se tyka vzdalenosti nejlepe odpovida zlaty rez..jednoduse vynasob uhlopricku cislem 1.618 v ramci stejneho FullHD rozliseni - u ruznych rozliseni by ta citelnost byla ruzna. Zkousel jsem i porovnavat pomery pixel per inch i linearne, ale to neodpovida realite malych(66cm a niz) ani hodne velkych(100cm+) obrazovek.

Po par dnech patrani jsem objevil Samsung UE32D5500. http://led-televize.heureka.cz/samsung- ... ecifikace/ Spotřeba 22W je neuveritelna. Jestli vyrobce trochu nekeca, tak pri pouziti 8 hodin denne usetrim 1000Korun rocne jen na elektrine. Co rikate na obrazovky tech Samsungu s LED podsvicenim? Snad to neni zadna hruza pro pouziti na PC. Spotreba je pro me snad jeste dulezitejsi udaj nez vizualni kvalita, ale kvuli dlouhodobemu vyuziti pri PC by to vylozene hnus by to taky byt nemel. Prece jen oci si cenim vic nez usetrene prachy za spotrebu.
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 11. 2. 2012 15:48

Tych 22 W realne nedosiahneš, to je minimalna spotreba, kde je kontrast, podsvietenie a jas na uplnom minime. A teda nebude sa dať na to pozerať. Realne to bude tak 40-50W. Tych 1000 Kč ušetriš oproti čomu?
Tie samsungy sa miesto monitoru nehodia, je tam vyšši input lag, takže ak chceš hrať, idealne to nebude. Su aj rychlejšie tv.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kingie 11. 2. 2012 18:17

Dik za upozorneni. Ja u kalkulace vychazel z toho ze bezne se u LCD udava spotreba priblizne 90-100W, coz uz doufam neni min. spotreba..
Patral jsem po tom input lagu. Napr. tady tvrdi ze rychlejsi HDMI kabel a vypnuti Motionplus by to melo vyresit http://forums.gametrailers.com/thread/l ... 672?page=2
Ted jsi mi ale rozhodovani zamotal, nevim cemu mam verit nebo jestli takove rady z netu pomuzou. Udaje o input lagu se ve specifikacich nevyskytujou..
Konkretne u toho Samsungu na jinem foru kdosi psal ze ma mit 20ms input lag - ale kde to vzal netusim.
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 11. 2. 2012 18:33

To s tym kablom je nejaka hluposť, parametre kabla su dane normou. Drahšim kablom to nezlepšiš.

S tym input lagom je to pravda, beriem späť. Podľa recenzii to ma intput lag nizky, aspoň teda D5000. To vyššie modely su na tom podstatne horšie, nejak som to automaticky priradil celej modelovej rade. Viď tabuľka: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung- ... alibration. I keď v 40" D5520 už namerali dvojnasobny lag. Každopadne k obrazovo najlepšim nepatri, pri použiti akko monitoru by to ale nemusel byť až taky problem.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kingie 19. 2. 2012 22:27

A co Grundig Vision 7 32 VLE 7131 ? Je tahle rada dobra jako monitor? Ma nahravani na USB a prehrava DivX, cili po Samsungu zatim ta nejlip vybavena LED tv do 9tisic Kc na kterou jsem narazil(levne Sharpy neumi nahravani).
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod kingie 22. 3. 2012 10:29

Tak ten Samsung je testovany tady..verdikt me moc nepotesil a dokonce ani na Phillips z levnejsi rady tam kritikou nesetrili.

http://extrahardware.cnews.cz/32-lcd-tv ... ?page=0,11
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 22. 3. 2012 11:57

Ryan Giggs píše: Každopadne k obrazovo najlepšim nepatri, pri použiti akko monitoru by to ale nemusel byť až taky problem.

Upozorňoval som na to. Ale uplne inak to vyzera pri sledovani TV vysielania a inak pri pripojeni k PC. Každopadne Pri tej cene zazrak nečakaj u žiadneho z nich.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Laša 28. 3. 2012 18:48

Zdravim, mám 42" TV a taky jsem ji na zkoušku připojil k pc. A musim tě upozornit, že kromě sledování videí je to nepoužitelný-je to zbytěčně velký a některý věci jako kurzory, ikony a menší detaily na tom pořádně nevidíš a jestli si k tomu sedneš blíž, tak se samozřejmě zážitek z obrazu dost zmenší. Nevím, jak to bude vypadat u 32", určitě by to mělo být lepší, ale doporučuji předem vyzkoušet.
Laša
Junior

Další stránka