Výběr LCD televize místo monitoru k PC

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kingie 30. 3. 2012 12:40

To verim..42ka ma 49tisic pixelu na palec uhlopricky, 32ka ma skoro 65tisic, tj 30% navic. V dobe CRTcek to byvalo mene a uz se to i celkem blizi widescreen monitorum, ktere mivaji 72-88tisic.
Trosku se u televizi bojim ohraniceni barev, na jednom LCD TV kdyz dam sloupcove grafy s tloustkou 1pixel a tam se zeleny sloupec jevi dvakrat tlustsi nez cerveny, coz jsem na monitoru nepozoroval.
Pote, co jsem zjistil ze s Edge LED podsvicenim se prilisne zlepseni nekona ani u spotreby ani u obrazu tak se koukam spis po LCD v klasickem podsviceni.
Padl mi do oka GRUNDIG 32 VLC 6121 C, ze umi nahravani na USB a je v tehle cene jediny 100Hz. Na Grundigy jsem jeste nikoho nadavat nevidel (az na ovladani) a game mode ma taky tak snad ani input lag nebude problem. Jen skoda ze jsem na nej v obchode jeste nenarazil, neni to moc rozsirena znacka u nas.
http://www.korunka.cz/lcd-televize-s-uh ... vlc-6121-c
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod paseto 7. 4. 2012 17:16

Tak teď momentálně řeším podobný problém. Chci doma k PC jako 2. monitor nějakou TV. Sloužila by mi ale jen na filmy. Takže nepotřebuju aby to mělo wifi apod.... Cenu bych viděl do nějakejch 12 000 čím méně tím lépe a úhlopříčku větší než 40". Co tak koukam tak nejdostupnější sou modely od LG http://www.korunka.cz/lcd-televize-s-uh ... lg-42lk530 co na ní říkáte? Má i 100Hz.
paseto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paseto 8. 4. 2012 13:11

Nebo je lepsi nejaka plazma? Chci aby to ale melo fullhd
paseto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lemmy1978 8. 4. 2012 16:19

Co sa tyka pozerania , citania na velkej tv pri pouzivani ako PC vo webovom prehliadaci,problem som vyriesil- Musi to byt v Chrome , dalej mys -odporucam logitech performance MX alebo ina ktoram ma tlacitko Zoom ci ine tlacitko ktore sa da nakonfigurovat ako Zoom.Otvoris okno prehliadaca , kurzor das na pismena a kliknes na tlacitko zoom a velmi jemne kolieckom na mysi k sebe alebo od seba , zvacsujes a zmensujes cely Web-pozor je tam nejaka asi pol sekundova medzera/lag pri tom zvacsovani/zmansovani! Genialne je ze si takto prisposobis kazdu lubovolnu web-stranku-lebo kazda ma ine parametre ci rozlisenie.Chrome a mys si pamata Zoom kazdeho lubovolneho webu aj po restarte ci cisteni pc ccleanerom ;-) Niekedy to treba nastavit znova ale to je kvoli praci na strankach,ci inych dovodoch.Ked nastavujete zoom pri maximalizovanom okne na tv -nastavenia zoomu budu platit pre maximalizovane okno, ak si okno weboveho prehliadaca zmensite musite do mierne korelovat,zmenit zoomy na prislusnu sucasnu velkost okna,samozrejme ;-)
Takze vazeni -surfovanie na velkej obrazovke sa v klude da aj z viacerych metrov a z mysou je to pohodlne a rychle, nastavenie v sekundach..

Lepsia bude nejaka nova LCD obrazovka , z novou technologiou-ta ale nebude lacna
U plazmy pozorujem mierne vypalovanie statickych objektov-na surfovanie neodoporucam vobec a aj pri desktop pozivani treba nastavit do jednej hodiny vypinanie ci setric -cierna farba, vyhodit ikony z plochy a nastavit skryvanie spodnej listy, pri najazde kurzorom sa ti vysunie.
Na filmy , hry plazma moze byt , ale ak ta trapi spotreba tak tiez radsej zvol nejake lcd.
Zalezi len aky mas rozpocet a ci ta trapi spotreba-o tom je cely tvoj vyber. Potom uz len zaruka a ci sa ti paci isty typ obrazu ale to uz dnes v predajniach mozes posudit na desiatkach tv za den povedzme.
AMD2990WX,x399Taichi,Corsairvengeance64GB2133mhz,crucialCT2050GB.SSD,NV1080TI.FE,PhilipsBDM4350,logitechG910+MXmaster,
ASUS RT-AC87U
lemmy1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paseto 8. 4. 2012 19:17

Dneska sem byl v prodejně euronic a tam bylo hromadu puštěnejch TV kde běžela ČT24 a koukal sem tam na plazmu s fullHD a bez. Rozdíl sem skoro nepostřeh ale bojim se že když pak budu chtít z postele pustit jinej film tak když to nebude mít to fullHD tak vůbec nic neuvidim. A časem beztak bude fullHD výhoda třeba při dalším prodeji. Jinak to rozhodně nehodlam používat k surfování na internetu ale čistě na filmy a nebo občas ale to fakt minimálně nějaký ty NFS. Na surfování mam normální monitor nebo notebook a telefon. Toho vypalování bych se teda nebál. Navíc za stejný peníze pořídim větší plazmu než LCD.

Jinak sem narazil ještě na tuhle http://www.euronics.cz/katalog-zbozi/el ... 630e.html# By taky nemusela bejt špatná
paseto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Odar 8. 4. 2012 19:27

Kedze tam bezala ČT24, rozdiel si ani postrehnut nemohol.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 8. 4. 2012 19:29

To s tym, ze na nefull hd vela neuvidis je samozrejme blbost. Z urcitej vzdialenosti to bude vyzerat uplne rovnako, rozdiel si nevsimnes. Full HD je na sledovanie zblizka. Cim dalej od tv, tym mensi vyznam ma.
Na tvoje pouzitie ale nema vyznam riesit HD ready.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod kingie 15. 4. 2012 11:53

Tak me napadlo, kdyz budu TV dodavat signal z PC DVI vystupu na VGA vstup tv, bude se ten obraz nejak prevadet a degradovat? Nebo zustane puvodni digitalni.

Tim by se dal jednak vyresit nizky pocet HDMI vstupu, jednak by nebylo treba kupovat novou kabelaz, kdyz mam VGA kabel a dokoupim redukci VGA - DVI
kingie
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 15. 4. 2012 12:12

DVI výstupů existuje více typů. U jednoho z nich, tedy DVI-D nelze využít převod, jednoduchou redukci na - dle mého názoru - analogové VGA. U DVI-I ... kde jsou přítomny oba dva typy signálů pak tato jednoduchá cesta jest přístupnou.

Odpověď zní ... jestli máš příslušný typ DVI s přítomností analogového signálu, můžeš využít levnou a jednoduchou redukci na analogový VGA.
Digitální signál by měl být vždy (teoreticky) kvalitnější než analogový, tudíž degradace a limit se zde samozřejmě ukáže. Třeba v rozlišení, teoretickém rušení atp.

Pokud vlastníš nový typ TV ... LCD nebo plazmu, pak VGA bude horší variantou, než využití nového typu připojení HDMI/DVI.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MichMio 9. 11. 2013 21:22

Zdarvím, po čase znovu otevírám toto téma, protože taky o tom uvažuju. Tento počítač mám v plánu převážně užívat ke sledování filmů/seriálů dále pak na hry a jen v menšině k nějaké práci, nebo net, na to využívám spíše notebook. Momentálně k němu mám 24" LCD 1920x1200, ale přijde mi malý. Takže uvažuji o 32-39" televizi, něco jsem o tom četl, nejvíc se mi asi líbila tady už zmíněná recenze http://extrahardware.cnews.cz/32-lcd-tv-jako-pc-monitor-recenze-samsungu-ue32d5500?page=0,11 takže jsem došel k pár postřehům 100Hz ne, protože jen prodlužuje odezvu, což je asi tím že musí nejdříve počkat na další snímek, aby vypočítala mezi snímek a tak jede se zpožděním, což na hraní asi není a většinou to ani nejde vypnou, někdy se to v PC režimu samo vypne, hlavně ale proč to platit když to nechci. Taky jsem si všiml, že v PC režimu často TV nepodporují nativní rozlišení 1920x1080, takže PC režim je pak nepoužitelný. Kromě odezvy je asi problém v tom, že TV v uvažované cenové kategorii nepodporují zobrazení 1:1 ale obraz nějak ořezávají nebo něco podobného. To ale sebou nesu problém, drobný text, jako např popisky ikon se rozmazávají, protože to prostě nesedí přesně pixel na pixel a tam kde to vychází mezi tak se to rozplizne na dva a to je pak příšerné. Drobná nevýhoda je taky v tom, že TV obecně sama nezapne a nevypne tak jako monitor při najetí PC. Z cenových důvodů mě nejvíc zaujaly LG 32LN5400 a Samsung UE32EH5000 ale v zádné recenzi jsem se nedočetl jak jsou na tom se zobrazením 1:1. Jediné s čím bych se nesmířil, je ten rozmazaný text pokud pixely nebudou ležet přesně na sobě ale bude to třeba jen o sloupec zúžené. Nemáte s tím někdo zkušenost, jaké televize neořezává obraz a zobrazuje přesně? a samozřejmě je v této cenové kategorii? Jinak nebudu riskovat a koupím 27" monitor a smířím se s touto malou úhlopříčkou na filmy.
MichMio
Kolemjdoucí

Předchozí stránka