AKÉ LED LCD (Dobrý obraz, rýchla odozva-šport...)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DUDISKO 20. 2. 2012 18:44

Rozhodol som sa pre kúpu TV ale po čase som zistil že som z toho pekný jeleň.. žiadam o radu ktorý..

požadujem
dobrý obraz (zatiaľ signál len káblom bez HD) ale asi pôjdem do satelitného príjmu
rozmer 37 - 40 palcov
rýchla odozva (tiež cca 200 HZ ak treba) na sledovanie športu
USB pripojenie na prehrávanie z externého disku alebo flešky
satelitný prijímač in (ak je to výhodou) - neviem či to za to navýšenie ceny stojí..
internet (ale nekupujem tv na brovsovanie ale na sledovanie programov) čo je pre mňa skôr zaujímavé - prepojenie TV s PC na zobrazenie vo veľkom

otázky: záleží na znečke?, má zmysel riešiť 3D,

poteší: nízka spotreba, pekný dizajn,

favorit bol samsung UE37D6530 (samsung UE40D6530) alebo tiež samsung UE__D6540
ale zdá sa mi to trochu veľa ale ak nie je iná cesta.

teda hľadám dobrý telkáč kde je čierna čierna adobré podanie farieb
Naposledy upravil MgX dne 23. 2. 2012 19:54, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven příliš obecný název vlákna.
DUDISKO
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 2. 2012 19:08

Cenovy strop?
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod DUDISKO 20. 2. 2012 19:14

najskôr som chcel do 500
ale UE37D6530 sa vytiahol až na 700€

ak by to stálo za to tak aj tých 700
ale radšej by som do 500
ide mi hlavne o tie zvýraznené vlastnosti
DUDISKO
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 20. 2. 2012 20:57

Samsung bych nevolil, koukni na Sharp 40" LE830, Sony 40" EX720....to by mohla být lepší volba za ty peníze,podle mého oka samozřejmě =)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 21. 2. 2012 16:16

mrkol som ten sharp
http://3d-televizory.heureka.sk/sharp-l ... ecifikace/
celkom zaujímavý ale u nás vyskočil na 800€
keď porovnám s tým samsungom má len 1 USB a nezistil som či prehráva filmy z externého disku a či má vstavané wifi alebo cez USB, obrazová kvalita s UE37D6530 - čo sa mi zdá celkom fajn..

čo sa týka satelitného píjímača je to HD?

je ešte niečo použiteľné v tej cenovej relácii..

inak všetci mi v obchodoch vychvaľovali spomínaný samsung UE37D6530 tak neviem.. o sharpe nikto nič..
DUDISKO
Junior

Odeslat příspěvekod lumix22 21. 2. 2012 17:25

Z výše uvedených TV bych ti osobně doporučil Samsung UE37D6530. V multimédiích je nejlepší. Obrazově je na tom velmi dobře s výbornou úrovní černé.

Ve Stereo/Video č. 12/2011 je test 40"/42" LED LCD. Zajímat by tě mohly:
Panasonic TX-L42E30, Samsung UE40D6530 a Sony KDL-40EX720. Jestli chceš, mohl bych ti ten test nascanovat a hodit ti to na nějaký free server, odkud si to můžeš stáhnout. ;-)
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2012 17:34

Na multimedia a net si kupte zariadenia na to určene, nie tie patvary v televizoroch, s ktorymi je viac problemov ako osohu. A o testoch v tom časopise by som tiež pomlčal.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hexxisek 21. 2. 2012 17:56

Souhlasím s Ryanem (opět) kupovat si tv podle toho co všechno přehraje z usb...boha kupte si br player za 1500 od Samsunga,tam funguje vše i z externího hdd (mám zkušenost s modelem 5100)...Dále dát na rady časopisů a prodejců v obchodech je docela špatná cesta =)....řídil jsem se spíše požadavkem "dobrý obraz" proto jsem zmínil třeba toho Sharpa i když má horší podmínky v těch fíčurinkách....1000kč za centrum nebo br mi přijde jako zanedbatelná částka....

Jo a navíc nezažil jsem ještě obchod (Datart,Okey,Euronics,..) kde by mi hned při zmíncě "kupuji tv" necpali do ruk něco jiného než Sama... =)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 21. 2. 2012 18:37

dík za zastavenie..
keď by som sa mal vykašľať na tie serepetičky (internet wifi smarthub..)
mám multimediálne centrum čo má 1GB HDD a oktem toho externý disk a tiež prehráva všetko..

chcel by som to mať prepojené (bezkáblovo) s PC

zase chválili sam 40UE5500 .. je niečo zaujímavé - cena/výkon v tom rozmere 40 a s malou spotrebou..
DUDISKO
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2012 18:44

O D5500 tu už reč bola viackrat, nepatri k najlepšim. To už skôr ten 6530.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod DUDISKO 21. 2. 2012 18:55

hmm ale tá cena dosť vybehne..
DUDISKO
Junior

Odeslat příspěvekod lumix22 21. 2. 2012 19:20

Ryan: Víš, né každý chce doma další přístroj. Samozřejmě myslím to obecně. Nenáročný uživatel spíše požaduje co nejméně přístrojů a dálkových ovladačů, nejlépe, když většinu multimédií zvládne telka, k němu BD player a to je vše. Já osobně mám rád co nejvíce přístrojů a ovladačů. ;-)

DUDISKO: Tak ještě nějakou dobu počkej a kup telku až za 1-3 měsíce, cena ještě o něco spadne. K tomu už budou dostupné i modely 2012. 8-)
lumix22
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 21. 2. 2012 19:28

myslíš ísť do toho Samsungu UE37D6530 (40)
alebo skôr ten Sharp 40" LE830

40ciatky sú skoro v rovnakej cene

nič cena/výkon v tej cenovej relácii a výbave nie je? sony nechcem - ževraj má desné ovládanie
DUDISKO
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 21. 2. 2012 20:43

a jak si představuješ děsné ovládání?? =) zkusil sis ho?? Porovnal si ho s ostatníma ?? Já myslím, že asi ne viď? Zkus ho omrknout...A navíc doporučuju porovnávat v realu, ne na internetu ;-) Pokud naklušeš někam do obchodu, nenecháš se obalamutit prodavačema, vyžádáš si dálkáč, nastav si tu tv, pohraj si s ní a pak budeš mít daleko víc jasno po čem šáhnout.
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DUDISKO 21. 2. 2012 20:48

to je fakt.. "jpp" - jedna pani povedala..

trochu odbočím..
známy mi povedal že z LED LCD aj tak nedostanem dobrý obraz a doporučil mi toto:
panasonic TX-P42GT30 že neoplazma - že má len o trochu vyššiu spotreby, je rýchly, parádne farby a čierna je čierna.. (tunerS2 a všetko prehráva) cena by bola zaujímavejšia ako na nete

oplatí sa uvažovať

aký je rozdiel medzi
neoplazmou a neoPDP
DUDISKO
Junior

Další stránka