Plazma Samsung 153cm

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 5. 2012 13:32

bart21 píše:Když na to tak koukám, tak se asi na tv vykašlu a půjdu do 3D projektoru Epson EH-TW6000. To si myslím je daleko lepší volba na filmy než celá televize.

Na jak kdy.. Záleží, zda

- máš na to prostor a uspořádání místnosti
- dostatečné zatemnění
- nebo chceš provozovat kino pouze večer
- chceš opravdu pouze zobrazovadlo na filmy
- atd..

8-)

-- 14. 5. 2012 13:39 --

spot píše:dufam ze sa nebavime o docasnej retencii obrazu...

Ehmmm.. Co je podle Tebe "docasna retencia obrazu"? Podle mého názoru to je vypalování plazmy, které se může nebo nemusí změnit na trvale vypálený obraz..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 13:53

semtex: ma trochu zarazas teraz. hadzes sem prispevky ako ze sa vyznas... ty netusis o tom ze na plazmach existuje jav ako vypalenie ale jeho trvacnost je 10-15 minut? po 10-15 minutach sa stopy potom stracaju a nie su trvale. Inak sa to podoba vypaleniu ale nejedna sa nevratny jav.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence

hexxisek: cakam na ten pocet hodin "po praci" na kolko mam zapnut eurosport a ostane mi vypalene logo. Uz teraz ti viem napisat ze bez mihnutia oka k tomu tvojmu cislu pridam 2 hodiny bez akehokolvek strachu ze na obrazovke nieco ostane. Daj pocet hodin.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 5. 2012 14:38

Nemám čas, tak Ti jenom zkopíruju, slovo od slova, co jsem Ti napsal už dnes ráno v 9:15 a s čím se Ty pořád nemůžeš porovnat, i když teď najednou obracíš:

Mr.Semtex píše:Nemá smysl hrát si tady se slovíčky, nebo si něco nalhávat - vypalování na plazma TV může být stále problémem a pokud to uživatel nehlídá, může být i trvalé. Tím neříkám, že by to měl být důvod, proč si koupit nebo nekoupit plazmu - každá technologie má své plusy i mínusy a každý se při nákupu musí rozhodnout sám co u něj osobně převáží..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 14:49

semtex: nerozumiem ako "obracim". mozes sem hodit moje citacie kde tvrdim nieco ine a protirecim si? mne sa skor zda ze si (ste) objavil(i) ameriku. od zaciatku tu vedieme debatu o vypalovani. o nevratnom jave ktory vznika po mnohych hodinach statickeho obrazu. co s tym ma spolocne docasna retencia ktora vznika po par minutach a neni dovod ju riesit. preto lebo som napisal, ze dufam ze si nepletiete tieto dva javy tak "obracim" ??? naozaj nechapem.

hexxisek: cakam na ten pocet hodin "po praci" na kolko mam zapnut eurosport a ostane mi vypalene logo. Uz teraz ti viem napisat ze bez mihnutia oka k tomu tvojmu cislu pridam 2 hodiny bez akehokolvek strachu ze na obrazovke nieco ostane. Daj pocet hodin.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 15:08

práve ze plazma je pro hry velmi vhodná stejně tak jako pro sport, kvůli odezvám atd. mohu nalinkovat x a/v serverů s testama kde je toto psáno, např flatpanelshd.com apod.

já plazmu osobně nemám, nemám žadnou tv - jsem student. Panasonic GT20 mají moji rodiče. Je rok stará, zadné hodiny tu psát nebudu, protože to jednoduše ani nejde - nejsme stroje které by měli nějaké registry, prostě se tv pusti a běží na ní co zrovna chceme. Jednou tam může být eurosport od 6 do půlnoci, jindy jen hodinu. Druhý den tam může být zase jiný kanál, zaleží kde běží jaky sport atd. Dynamické logo nedynamické je mi to fuk. Jenom říkám že prostě po tom roce "normálního" používání je na panelu vypálené logo Eurosport a ještě další elementy. Díky funkci posuvu obrazu proti vypálení je logo vypáleno rozmazaně.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 14. 5. 2012 15:16

kua chlopi, nezente to do krajnosti, ved uz sa vam podarilo toho "barta-studentika" tak znechutit a nazorovo rozhodit, ze chce zrazu projektor ! :shock:
urcite kazdy z vas ma v niecom pravdu, hlavne si fakt netreba mylit docasny " otlacok " obrazu /retencia?/ s trvalym vypalenim.
mozno by bolo uzitocne zistit si, ako sa v pripade trvaleho vypalenia postavi k reklamacii samsung, ci nie je mozne doplatit si /za rozumny peniaz/ predlzenie zaruky na 3 resp. 5 rokov.
odkedy som vyvalil tusim 36 000,- sk za TV PHILIPS v roku 1998 a nevydrzal ani 10 rokov, som dost alergicky na drahe TV, ale proti gustu ziaden disputat ! :pozor
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 15:20

takze sme sa dockali chaotickej odpovedi... ine som od teba ani necakal.

1. práve ze plazma je pro hry velmi vhodná stejně tak jako pro sport, kvůli odezvám atd. mohu nalinkovat x a/v serverů s testama kde je toto psáno, např flatpanelshd.com apod.

1. plazma ma dobre odezvy ale my sa bavime od zaciatku o vypalovani. takze nechapem co sem tahas odozvy. to si sem potreboval hodit aby rec nestala?

2. já plazmu osobně nemám
2. presne toto som cakal. dalsi expert co nieco cital a nema odskusane na vlastnom a boji sa o nas co to mame ako si musime davat pozor.

3. Panasonic GT20 mají moji rodiče. Je rok stará, zadné hodiny tu psát nebudu, protože to jednoduše ani nejde - nejsme stroje které by měli nějaké registry, prostě se tv pusti a běží na ní co zrovna chceme. Jednou tam může být eurosport od 6 do půlnoci, jindy jen hodinu. Druhý den tam může být zase jiný kanál, zaleží kde běží jaky sport atd.
3. takze chaos. ani som necakal ze sem nejake hodiny hodis lebo bolo jasne ze by si musel dat absurdne vysoke cislo aby k nejakemu efektu doslo. uz to co pises je vysoke (nie dost vysoke na vypalenie ale vysoke na pozeranie). od 18:00 do 24:00 je nejaky nerealny sport... co tam pozeras 6 hodin v kuse? a aj to ta plazma v pohode ustoji. Budes prekvapeny ale presne takym istym sposobom pozeram plazmu aj ja aj 10 mojich znamych. ked chcu zapnu. asi na to sluzi tv nie? a po vypaleni ani stopy... divne ze ti majitelia s tym problem nemaju a ty "nemajitel" ten problem riesis... cudne...

4. Dynamické logo nedynamické je mi to fuk.
4. ked je dynamicke nemoze nic vypalit. to da logika veci...ale tebe je to fuk... hmmm zaujimavy nazor
Naposledy upravil spot dne 14. 5. 2012 15:31, celkově upraveno 1
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 15:30

1. já do toho nic nemotám, ty si tvrdil že plazmová televize není vhodná na hry, já jenom argumentoval že je a patřičně jsem to odůvodnil =)

2. nebudu se chlubit něčím co není moje, ale divám se na to každý den zrovna tak jako ostatní členové rodiny, takže nevím, proč bych si měl kde co čítat když mi to stojí za dveřma na stolku =) nebo je na tom snad něco k nepochopení?

3. tak mi tady napiš ty hodiny, od kolika do kolika na jaké programy si koukal za poslední rok, nezapoměn dopsat kdy jsi zhruba přepínal programy %) ty chaosi jeden. Si naivní že si snad čekal vypracovaný rozvrh ne? Nechceš ještě abych ti přesně vypočítal po kolika milisekundách dojde k vypálení? :-D
Jinak na Eurosportu koukám 6 hodin v kuse s otcem na sport - překvapivě, představ si že Eurosport vysílá 24 hodin deně. Bohužel, plazma to po roce neustála, JE TAM VYPALENE LOGO.

4. Dynamické možná je a vypálilo se tečka

Nebudu se tady dohadovat, ano možná že snáma bydlíš a znáš naší televizi daleko lépe než mi. Pardon všeználku. Nemám jediný důvod si tady vymýšlet boha.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 14. 5. 2012 15:33

hexxisek to asi myslel od 6-tej rano do polnoci, cize cca 18 hodin, no niekedy by sa tenis na EUROSPORTE /ROLAND GARROS/ dal aj so zaznamami tak dlho pozerat. :hm :D
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 15:36

O:-) o svatý, kdybych mohl 18 hodin sedět u bedny, to by byl život. Nemusíme snad brát v poraz, že se musí koukat jenom na 1 sport. Je snad něco výstředního že mohu koukat na fotbal, následně na snooker a před spaním na box ? =)
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 15:39

nik necakal ziadny rozvrh, ty si pisal ze "po praci" sa logo vypali. Bud to nemate vypalene a jedna sa docasnu retenciu, alebo ste si z plazmy urobili pozeracku eurosportu... dlhodobe 6 hodinove pozeranie jedneho kanala denne, po dlhu dobu... za takychto podmienok ano. pokial to 6 hodinove pozeranie eurosportu prerusim na 2 hodiny inym kanalom alebo filmom nemoze tam ostat nic...

teraz citam starsieho... no to ma teda nenapadlo ak od 6 rana do polnoci tak to beriem :-)
k tomu neni co dodat

hexxisek: tak fakt mam dnes vecer od 18:00 do 02:00 pustit na mojej plazme eurosport? mam doma dve. na starej ten test bez vahania urobim. nie ze by som sa bal to spravit na novej ale stara je idealna. bez strachu to tam pustim. a rano tam nebude nic.
Naposledy upravil spot dne 14. 5. 2012 15:44, celkově upraveno 2
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 15:40

čti znova a lépe
"Jednou tam může být eurosport od 6 do půlnoci, jindy jen hodinu. Druhý den tam může být zase jiný kanál, zaleží kde běží jaky sport atd. "

pro upřesnění aby nedošlo k nedorozumnění - 6 je myšleno 18:00
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 15:42

ak to pozeranie eurosportu prerusujes inymi kanalmi ( na dve hodky iny kanal) tak opat nic nehrozi. mam na mysli 6eu + 2nova + 6eu + 2ct1
ak ste robili 6eu + 6eu + 6eu +4eu +3eu + 1nova.... neni sa co divit
Naposledy upravil spot dne 14. 5. 2012 15:45, celkově upraveno 1
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 15:45

Pro mě za mě klidně můžeš, já se tady nehádám o tom že zrovna tvoje tv je odolná vůči vypalování - asi jako jediná na světě. Celou dobu tu vedu řeč hlavně o tom co mám doma. Během sportovního maratonu si můžeš dát práci a projet si zdejší forum, aby jsi zjistil že nejsem jedinej, kdo se stímto problémem setkal.
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 15:46

to co tu pisem nie je iba moj nazor. uz som to tu pisal:

http://avmania.e15.cz/kupujeme-televizo ... a-nebo-lcd

citujem: U dřívějších generací plazmových televizorů nastávalo při delším statickém obrazu tzv. vypalování bodů, kdy došlo k nevratným změnám v úrovni jasu jednotlivých bodů plazmového televizoru. Elektronika v novějších generacích plazmových televizorů již dokáže tento jev prakticky eliminovat.

Asi autor clanku Jaromir Puk je Puk a tiez tomu nerozumie.
spot
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka