igor010: opat dalsi co si pletie vypalovanie s retenciou... to je potom tazka debata ked sa nam pletu zakladne pojmy.
mozno trosku postudovat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence"normalne" pozeranie: asi 1000x to uz bolo pisane. nic ine iba sa vyhnut dokola pozeraniu problemovych statickych obrazov. Nie ze ich nepozerat!!! Ale nepozerat eurosport 6 hodin denne niekolko dni po sebe bez toho aby som to prelozil inym kanalom. Opakujem mam doma plazmu (staru) nieco vyse 5 rokov. Nieje tam ani stopa po vypaleni. Ako sme na nu pozerali? Normalne? Nikdy sme si nedavali pozor na to co pozerame. Pozerali sme "normalne" to co sme chceli. Keby som to mal zhrnut tak sa tam striedali bezne skylink programy hlavne ct1, nova, markiza, joj, eurosport, ct4 s beznym obcasnym pustanim mkv-ciek z MMP. Vysledok, nulove vypalenie. Pamatam si pred 5 rokmi ako som to riesil. Dnes sa nad tym smejem.
Mam cca 10 znamych co maju plazmy, rozne modely. Nik sa nestazuje ze by tam mal cokolvek vypalene. Tym samozrejme netvrdim ze to nemoze vzniknut. Ale ake pripady boli v tejto teme uvadzane? Kto mal problemy s vypaleniim?
Jeden chlapik co si asi omylom nastavil format obrazu tak ze komplet vsetko co pozeral mu koncilo vo formate 21:9. Ano tento chlapik skoncil s vypalenou plazmou. Dalsi pripad: caste 6 hodinove a pravdepodobne nicim neprerusovane pozeranie eurosportu. Ano toto tiez moze skoncit vypalenim. Ostatne pripady co tu boli spominane su retencia a nema vzynam sa o nej bavit... Po 15 min po nej nieje ani stopy. A potom tu boli este "nemajitelia" plaziem ktory mali o nas majitelov velky strach. ze by sa nam mohli vypalit

ryan: to ze to kade tade po weboch je nic nedokazuje. na weboch sa riesia problemy. nik ti nenapise sam od seba ze nema nic vypalene. riesia sa iba problemy a teda vzhladom na toto treba tu frekvenciu aj vnimat. je toho malo. takmer sa s tym nestretavam. a ty nikdy nevies co je za tym. 90% ludi je poplasenych z retencie a povazuje to za vypalenie. Vybehne s tym na web a je z toho "vypalovacia afera". Sorry ale moje skusenosti a odborne weby hovoria nieco ine.