Plazma Samsung 153cm

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 15:51

Ano když ten odstavec dočteš se k tomu proč je "jev praktický eliminován" ...já jen říkám že tato funkce je doma na GT20 půštěná a jediné čeho docílila že logo je vypáleno rozmazaně, kvůli tomu posunu obrazu.

Edit: to že tomu pan Puk nerozumí si řekl ty. Nemám potřebu se s nikým hádat apod. Je tu řeč o vypalování a já jen napsal svojí zkušenost s plazmovou televizí (ani ne zase tak starou) , u které už údajně k vypalení dojít nemělo.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 14. 5. 2012 15:54

inak EUROSPORT ma kurevs.. agresivne logo, /ci je dynamicke neviem/ a najlepsie by bolo, keby stanice ubrali z intenzity svojich log /?/a info napisov, mne to vadi aj pri sledovani filmu. /vlavo hore logo, vpravo hore svieti 15 alebo 18 a vpravo dole sa kazdu chvilu objavi nejaka priblbla uputavka na este priblblejsi program :-\ o reklamach ani nehovorim /
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 16:10

starsi: ano, to logo eurosportu, neviem ako je to dnes, ale byvalo "najagresivnejsie"

hexx: ale sak o tom stale hovorim. ak sa normalne pouziva plazma na normalne pozeranie tak ten jav je eliminovany. ak tam pozerate denne iba eurosport mozete mat problem.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod starší 14. 5. 2012 16:14

eurosport logo "vylepsil", teda mierne zmenil asi pred rokom, bolo modro-biele tusim, teraz je cele biele a asi este agresivnejsie.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 16:17

ten eurosport (logo) nemam odsledovany, pritom ho obcas pozeram. ale na inych kanaloch som vyslovene sledoval ako upravovali casom tie loga aby neboli agresivne. pridavali dynamiku a isli do nie cistych farieb ale do takych "zosednutych". tazko sa to popisuje ale bolo uplne evidentne ze sa to robi umyselne.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod starší 14. 5. 2012 16:48

takze by sme to snad mohli uzavriet tak, ze sa vypaluju hlavne loga TV stanic /co pri sledovani filmov z DVD, BLUEray-ov a pod. nehrozi/ a docasny " otisk " nie je dôvodom na odmietanie plazmovej technologie a strach z vypalovania.
ak si sa este uplne nerozhodol "BART" skus zvazit skôr ine plusy a minusy jednotlivych technologii napr. zasadny rozdiel v spotrebe elektriky, slabsi jas plazmy, sytost ciernej farby, plynulost pohybu, nutnost zatemnovat miestnost pri projekcii projektorom, kratku zivotnost a vysoku cenu projektorovej ziarovky, atd,atd...
drzim palce a daj vediet, ako si sa nakoniec rozhodol, financny limit mas slusny.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 17:10

moj zaver: jav ako vypalovanie plaziem existuje. nik ho nepopiera a iba blazon by tvrdil ze ten jav neexistuje. avsak pri normalnom pozerani TV a MMP sa o to bezny uzivatel starat nijako nemusi. Pod normalnym pozeranim rozumiem to ze nepozeram dokola ten isty kanal ale klasicky si vyberam programy napriec celym spektrom, obcas pustam filmy z MMP a pod. Skratka bezne pozeranie TV tak ako je to bezne v 90% rodin nic nehrozi. Mam to odskusane osobne u seba (6 rokov skusenosti) u mojich znamych a to iste je uvadzane na odbornych weboch. Nik ten jav ako taky nepopiera, treba sa iba vyhnut naozaj dlhemu (niekolko hodin trvajucemu a opakovanemu) pozeraniu statickeho obrazu (napr. pasy po stranach). Pozor, nezamienat chvilkovu retenciu s vypalovanim. Vyzera sice podobne ale tento jav je vratny a nema nijake nasledky. Po 10-15 min odchadza. Od bezneho uzivatela sa ocakava akurat bezne nastavenie pixel posunu, ktore byva aj tak defautne zapnute a samozrejme nenastavit si nejaky sialeny format, kde vsetko dostanem do 21:9 a po stranach mi tak bezia donekonecna pasy
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 5. 2012 17:36

spot píše:ale pri normalnom domacom pouzivani nehrozi ziadne nebezpecenstvo.

Tak hrozi, či nie? Raz povieš tak, inokedy inak.
Vypaliť sa to môže aj pri bežnom použiti, ergo normalnom sledovani tv vysielania kde sa po určitom čase kanaly prepinaju, a aj kde maju rozličny format. Dokonca aj po par tyždňoch. Prikladov je všade po nete viac než dosť. Riziko je veľmi male, ale je. Tvrdiť že riziko ŽIADNE nie je, je nezmysel kedže prax hovori ine.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod hexxisek 14. 5. 2012 17:54

Spot:"ale pri normalnom domacom pouzivani nehrozi ziadne nebezpecenstvo."

Co je teda normální domácí pouzívání?
Je snad to že si občas pustím televizní kanál na 5 hodin nenormální, když máme teda vypálené logo ?
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Igor010 14. 5. 2012 17:55

Mam plazmu Panasonic 50G30E a vypalovanie tam je a je ho vidiet. Aj ked je iba docastne ale je tam a celkom mi to vadi. Pri pol hodinovom sledovani mi v TV ostane otlacene logo, ktore sa nachadza na pravej strane a urcuje vekovu hranicu sledovania programu. Musim pustit cistiaci pruh a az po niekolkych minutach mi to zmyzne. Takze aj pri beznom pozerani sa s tym clovek bez problemov moze stretnut.
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 18:02

igor010: opat dalsi co si pletie vypalovanie s retenciou... to je potom tazka debata ked sa nam pletu zakladne pojmy.

mozno trosku postudovat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence

"normalne" pozeranie: asi 1000x to uz bolo pisane. nic ine iba sa vyhnut dokola pozeraniu problemovych statickych obrazov. Nie ze ich nepozerat!!! Ale nepozerat eurosport 6 hodin denne niekolko dni po sebe bez toho aby som to prelozil inym kanalom. Opakujem mam doma plazmu (staru) nieco vyse 5 rokov. Nieje tam ani stopa po vypaleni. Ako sme na nu pozerali? Normalne? Nikdy sme si nedavali pozor na to co pozerame. Pozerali sme "normalne" to co sme chceli. Keby som to mal zhrnut tak sa tam striedali bezne skylink programy hlavne ct1, nova, markiza, joj, eurosport, ct4 s beznym obcasnym pustanim mkv-ciek z MMP. Vysledok, nulove vypalenie. Pamatam si pred 5 rokmi ako som to riesil. Dnes sa nad tym smejem.
Mam cca 10 znamych co maju plazmy, rozne modely. Nik sa nestazuje ze by tam mal cokolvek vypalene. Tym samozrejme netvrdim ze to nemoze vzniknut. Ale ake pripady boli v tejto teme uvadzane? Kto mal problemy s vypaleniim?
Jeden chlapik co si asi omylom nastavil format obrazu tak ze komplet vsetko co pozeral mu koncilo vo formate 21:9. Ano tento chlapik skoncil s vypalenou plazmou. Dalsi pripad: caste 6 hodinove a pravdepodobne nicim neprerusovane pozeranie eurosportu. Ano toto tiez moze skoncit vypalenim. Ostatne pripady co tu boli spominane su retencia a nema vzynam sa o nej bavit... Po 15 min po nej nieje ani stopy. A potom tu boli este "nemajitelia" plaziem ktory mali o nas majitelov velky strach. ze by sa nam mohli vypalit :-)

ryan: to ze to kade tade po weboch je nic nedokazuje. na weboch sa riesia problemy. nik ti nenapise sam od seba ze nema nic vypalene. riesia sa iba problemy a teda vzhladom na toto treba tu frekvenciu aj vnimat. je toho malo. takmer sa s tym nestretavam. a ty nikdy nevies co je za tym. 90% ludi je poplasenych z retencie a povazuje to za vypalenie. Vybehne s tym na web a je z toho "vypalovacia afera". Sorry ale moje skusenosti a odborne weby hovoria nieco ine.
Naposledy upravil spot dne 14. 5. 2012 18:24, celkově upraveno 2
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 5. 2012 18:15

Lenže ty to vzťahuješ len na svoju skusenosť. To je dosť malo na to, aby si mohol utvarať akekoľvek zavery. To že nemaš nič vypalene, to ti gratulujeme. Ale to neznamena, že to nemôže mať iny.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 18:21

takze, asi sa opat zopakujem.
1. moje skusenosti - 6 rokov.
2. 10 mojich znamych co ma plazmy, s mnohymi sa navstevujeme takze tie plazmy mam na ociach
3. odborne weby. ten link na clanok pana Puka tu uz treti raz ako dokaz davat nebudem. a tiez nejdem hladat dalsi link ktory by to potvrdil.

Igor010: mam pre teba radu. to co robis, robis zbytocne. to logo by ti zmizlo tak ci tak, staci len pockat. Tym co robis si iba znizujes zivotnost plazmy. samozrejme to znizujes iba mikroskopicky ale v principe znizujes a zbytocne. to iste ako tie pasy ti spravi akykolvek iny beziaci program.
Naposledy upravil spot dne 14. 5. 2012 18:42, celkově upraveno 1
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 5. 2012 18:33

"Odborne" weby nevychadzaju z dlhoročnych skusenosti s použivanim, iba s par tyždňovych skusenosti televizorov, ktore testuju. Tvariš sa silou mocou, že opačny variant neexistuje, aj keď to dokazuje X pripadov. Net je toho plny, ale je logicke, že budeš hľadať len nazory, ktore potvrdzuju tvoje tvrdenie.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 18:46

Ryan: keby to bolo inak a vypalovanie plaziem by bol realny a vazny nedostatok, davno by to bolo zasadnym sposobom ovplyvnilo cely trh. keby si navstivil par znamych a videl u nich vypalene plazmy nikdy by si si plazmu nekupil. A mnoho ludi by sa spravalo takto. Ale toto sa nedeje. Vypalovanie plaziem na 90% riesia "nemajitelia" plaziem. majitelia spokojne pozeraju. Samozrejme existuju vynimky a majitelia co si staticky obraz udrzali netradicne dlho z roznych dovodov (PC, zly format, dokola pozeranie toho isteho kanalu) Ja sa vecer idem spokojne pozerat na moju novu uz druhu nevypalujucu sa plazmu. ahojte a straste s tym ludi dalej.

ti ostatni nech si precitaju napr. toto

http://avmania.e15.cz/kupujeme-televizo ... a-nebo-lcd
spot
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka