Plazma Samsung 153cm

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 14. 5. 2012 20:44

spot píše:semtex, sorry ale uz posobis komicky. pred dvoma hodinami si o jave retencia evidentne nic nevedel. teraz o nom vies, ale mas v tom totalny hokej. pleties piate cez deviate. naozaj to posobi smiesne.

Ne, na retenci jsem skutečně nepomyslel, ono je to totiž celkem šumafuk, když se Ti na plazmě vypálí logo, tak je Ti jedno, jestli je to retence nebo vypálení, pouze doufáš, že to nebude trvalé a zmizí to co nejdřív.. No a někdy nezmizí.. 8-P

Komické mi přijde spíše popisovat "normální používání TV" jako střídání TV kanálů a nedívání se na to samé.. Takže ty se mrkneš zítra na hokej v 15:50 a pokud by ses chtěl dívat i na USA-Švýcarsko v 19:00 hod. tak máš smůlu, jo? Fakt pech.. :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod bart21 14. 5. 2012 20:45

Chlapi, tak tu diskuzi asi kukončíme. Po celém dni diskutování o vypalování a omýlání pořád toho samého. Do té plzmy (Samsung PS60E550) asi stejnak půjdu, protože v této cenové kategorii (do 35000kč) žádná led s úhlopříčkou 60" neni, max 55 a to je o půlku dražší než je můj limit.

Projektor, o kterém jsem také přemýšlel (Epson EH-TW6000 ) jsem zamítl úplně, protože má spotřebu necelých 400W to bychom se s elektrikou nedoplatily. Plazma žere 190W/proměnlivě podle toho co na ní jede, v jakém jasu atd.

Když jsem četl ty vaše odpovědi, tak jsem znejistěl při výběru. Tento model (Samsung PS60E550)je z 5 série, který vyšel do prodeje ve čtvrtině tohoto roku 2012, tak si myslím, že tyto nové modely jsou ošetřeny proti tomuto.

Já mám v plánu pouštět na tv převážně filmy z mé zbírky v 720p a 1080p-3D filmy, přez celý obraz. Jinak v TV pozoruji nějaké ty seriály a občas filmy co dávají, ty jsou ale ořezány pruhy, pokud to není HD film.

Jasně že bych raději volil LED, úhlopíčka od 55"-60" ale v této cenové kategorii prostě neni. A více do TV investovat nehodlám a ani nemůžu.

Bud budu spokojen z touto tv a nebudou s ní problémy, nebo budu nezkutečně *****, že jsem vyhodil tolik peněz.
bart21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 5. 2012 20:54

bart21 píše:Když jsem četl ty vaše odpovědi, tak jsem znejistěl při výběru. Tento model (Samsung PS60E550)je z 5 série, který vyšel do prodeje ve čtvrtině tohoto roku 2012, tak si myslím, že tyto nové modely jsou ošetřeny proti tomuto.
To boli ošetrene už davno. Ta diskusia vyznela možno tak, že je to nejaky strašiak. Nie nie je. Išlo iba o to tvrdenie, že nie je žiadne riziko. To pravda nie je. Riziko je. Je to o tom, že pri "normalnom" sledovani je šanca že sa niečo stane miziva, ale zaroveň ak sa nahodou prihodi, netreba byť šokovany. Drviva väčšina plaziem ale doživa v pohode bez vypaleneho obrazu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spot 14. 5. 2012 20:56

semtex:
ad retencia: Toto nejdem ani komentovat, uz Ryan sa ti to snazil vysvetlit.
ad pozeranie: hokeje pozeram vo velkom a ziadna stopa po vypaleni... hmmm skoda...
len sa to nerobi ako uvas. jeden tv na hokej, druhy na jim jam a treti je manzelkin, kde sa manzelke nechce prepinat. U nas sa to vsetko deje na jednom. pozerame aj hokej, aj hlas ceskoslovenska aj detske rozpravky. a ked vznikne vynimocne pretlak tak sa oddelime a pouzije sa druha plazma. a div sa svete. po vypal ani stopy :-)

Mr.Semtex píše:
Ne, na retenci jsem skutečně nepomyslel, ono je to totiž celkem šumafuk, když se Ti na plazmě vypálí logo, tak je Ti jedno, jestli je to retence nebo vypálení, pouze doufáš, že to nebude trvalé a zmizí to co nejdřív.. No a někdy nezmizí.. 8-P

Komické mi přijde spíše popisovat "normální používání TV" jako střídání TV kanálů a nedívání se na to samé.. Takže ty se mrkneš zítra na hokej v 15:50 a pokud by ses chtěl dívat i na USA-Švýcarsko v 19:00 hod. tak máš smůlu, jo? Fakt pech.. :D

-- 14. 5. 2012 20:58 --

ryan pod toto co si napisal sa kludne podpisem

Ryan Giggs píše:To boli ošetrene už davno. Ta diskusia vyznela možno tak, že je to nejaky strašiak. Nie nie je. Išlo iba o to tvrdenie, že nie je žiadne riziko. To pravda nie je. Riziko je. Je to o tom, že pri "normalnom" sledovani je šanca že sa niečo stane miziva, ale zaroveň ak sa nahodou prihodi, netreba byť šokovany. Drviva väčšina plaziem ale doživa v pohode bez vypaleneho obrazu.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Jast1372 14. 5. 2012 22:37

Měl jsem 6 roků plasmu Samsung 5O C7H. Vypálené logo tam je od "novy" ale není to žádná hrůza, je to vidět jen při úplně světlém pozadí. Při filmu si toho ani nevšimne. Koupil jsemteď další plasmu a neřeším vypalování.
Jast1372
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 14. 5. 2012 22:39

spot píše:dagy : no comment, tie nepravdy vyvracat nejdem

aké nepravdy?
- píše tu majiteľ plazmy že mu ostáva kolečko s 18-kou na obrazovke. Tak ďakujem za super podanie čiernej a všetky ostatné vlastnosti tohto TV keď mám na obrazovke 15 minút kolečko ktoré už prestali vysielať

- pozri sa do výrobného programu tejto firmy, smer ktorý nasadili a na marketingové bludy, ktoré kázali v roku 2011.
stavím fľašu koňaku, že v roku 2013 budú písať o tom akú najlepšiu LCD technologiu používajú a aké výhody má oproti plazme. Bludov a poloprávd táto firma vydala množstvo (a teraz priznávam že túto konkrétnu firmu nemám skutočne rád za oblbovanie zákazníkov. Už som to písal parkrát od 400Hz frekvencie obrazovky ktorá vznikla násobkom 8x50Hz cez 1 sekundový štart ich DVD/HDD ktorý sa nevypínal len mal čierny displej a spotrebu 40W vo vypnutom stave, dvojtunerový BD SAT prijímač s príjmom len jedného programu atd atd)

len pre zaujímavosť - STV1 celé správy išli 4:3, teraz ide nejaký film s rámikom čiernych pásov dokola.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod shorty11911 17. 5. 2012 07:58

Možná už je pozdě, ale PS60E550 rozhodně nebrat. Nevím, co to Samsung popadlo, ale tento model (a PS60E530) má matici RGBG (Pentile), A je to docela dost vidět. Sice se ohání nižší spotřebou, ale kvalita obrazu je opravdu nižší.
shorty11911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bart21 17. 5. 2012 08:12

A to jsi poznal jak? ve specifikacích na stránkách samsungu o tom nic není
bart21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shorty11911 17. 5. 2012 08:32

Ze školení. V katalogu to také uvádí i když trochu s oklikou.
shorty11911
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bart21 17. 5. 2012 08:49

A ještě nějaké detaily ze školení?
bart21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod justi76 17. 5. 2012 09:20

prosim vas preco riesite plazmy samsung,,ked sa o nich vie,ze samsung vtom dobry niesu,a ani nikdy nebudu,,lcd led ,,maju sice vyborne ale plazmy nie,,spicka je v tom jedine panasonic,,a lg,,takze doporucujem stych dvoch firiem vyber,urcite samsung nie :hm
justi76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 17. 5. 2012 09:23

lcd led výborné? to jsi zjistil kde? =) já bych řekl že v obou odvětvých to stojí docela za prd, vzhledem k tomu co dávájí jiní výrobci ve stejných cenových kategoriích
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bart21 17. 5. 2012 09:52

bart21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod justi76 17. 5. 2012 10:54

ja na 3d kaslu,,a rozhodne kvoli tomu by som si tv nevyberal,,lenze dnes pchaju 3d vsade,,to je ten trend ktory je na nic.myslim,ze vysie rady led tv maju dobre samsung,,konkurencia lepsia vtom urcite neni,,ale plazmy ano,,konkurencia lepsia a kvalitnejsia..inac ma najviac poruchove tv so vsetkych,,to mam kamosa technika,,tak mam to overene,,lepsie su na tom lg a ostatny..ja by som si plazmu jedine panak..led charp alebo philips

-- 17. 5. 2012 11:00 --

vybral by som si ten prvy,,lg,,a pasivne okuliare niesu drahe,,dokupil by som si,,ale 3d ma moc nezaujima,,skor to dnesne 3d je tak skor na skodu,,ako na uzitok,,,moj osobny nazor,,nic viac ;-]
justi76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 17. 5. 2012 14:42

justi76 píše:vybral by som si ten prvy,,lg,,a pasivne okuliare niesu drahe,,dokupil by som si,,ale 3d ma moc nezaujima,,skor to dnesne 3d je tak skor na skodu,,ako na uzitok,,,moj osobny nazor,,nic viac ;-]

Pasivní 3D na plazmě? Kdy, kde, jak? :hm
Mr.Semtex
HD SATan

Předchozí stránkaDalší stránka