Výběr LCD, 55-60", 35tisíc

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 5. 2012 07:20

Zdravím.

Sháním nějakou LCD televizi s LED podsvícením. Rozměr by měl být 55-60" a cena max. do 35 tisíc s DPH, ideálně kolem 30tisíc.

3D být nemusí, ale je to výhoda.
Měla by mít možnost připojení do sítě, ale je jedno, jestli to bude přes WiFi nebo LAN (klidně i jen s dokoupitelným adaptérem).
FullHD je samozřejmostí.

Uvažoval jsem i o plazmě, ale tam vidím hlavní nevýhodu ve vypalování obrazu. Pokud je ale pro moje požadavky lepší plazma, rád se nechám navést na správnou cestu :)

Moje tipy jsou:
http://www.datart.cz/katalog/-3D-televi ... W5500.html
http://www.mall.cz/led-televize-uhlopri ... c-60le635e
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 24. 5. 2012 07:58

Já bych to viděl asi tak, plazma za stejnou cenu jako lcd bude mít vždy lepší obraz. Vypalování je, ale není to drastické, nedávno se to tu hodně řešilo, tak zkus omrknou starší vlákna. To co jsi postnul, jsou televize takových spodních řad, při tak velkých úhlopříčkách se tam dočkáš nerovnoměrného podsvícení jak prase. Nevím z jaké koukáš vzdálenosti, ale možná, že kdyby jsi ubral na úhlopříčce dosáhneš na lepší modely - tím pádem lepší obraz. Opravdu si nepřej mít doma lévne, velké lcd.
Já osobně bych ti doporučil třeba Panasonic plazma VT30 ...ač je to jen 50" za cenu 36 000 Kč (mall.cz) je to takovej král televizorů v roce 2011.
Pokud ale plazme ne-e tak z lcd bych pak pokouknul po Sharp LE830 52"
No a kdyby jsi šel s uhlopříčkou výrazně dolu až na 46" tak se pak dají koupit dobré lcd např Philips 8606 nebo Sony HX800.
No zkus si to nějak přebrat a něco si ztoho vzít, takhle nějak bych asi vybíral já osobně.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 5. 2012 08:15

Menší TV právě nechci, jelikož máme nábytek udělanej právě na takovou velikost TV a menší by tam vypadala blbě (vyzkoušeno - měli jsme tam 120cm a fakt to bylo jako pěst na oko, tak šla do ložnice a do obýváku vybíráme novou).

Pokud je lepší vybrat plazmu, tak vezmeme plazmu. Já se v TV opravdu nevyznám, takže si rád nechám poradit. Můj nástřel byl jen takový pocitový.

Na TV se díváme ze vzdálenosti cca 4 metry. Na tak velký obraz jsme zvyklý, doteď jsme měli projekční TV s velkostí 142cm nebo tak nějak, ale odešla do křemíkového nebe, tak sháníme novou.

Ten plazmový Panasonic vypadá opravdu dobře, ale malý :( I ten LCD Sharp je bohužel ještě malý.

Když bych koukal po plazmách v cenové kategorii a s požadovanou velikostí, tak co třeba tento Samsung http://www.mall.cz/plazmove-televize-uh ... g-ps60e550 (obecně mám za to, že Samsung má velice dobré TV, ale možná se opět pletu...). Nebo ještě něco jiného?
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod spot 24. 5. 2012 09:37

ak sa chystas normalne pozerat TV (bezne striedat kanaly a nie jeden kanal dokola od rana do vecera) + normalne pozerat filmy z nejake multimedialneho playera tak vypalovanie neries.

http://www.alza.cz/60-samsung-ps60e6500-d308165.htm

samsung ma na rozdiel od panaku v plazmach vyrazne poriesene blikanie. Takmer nemas sancu to zazriet. Kazdopadne hod na tieto modely v obchode oko. Stoja za zvazenie. Mam to doma a velka spokojnost.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 24. 5. 2012 09:46

Nevidím důvod, proč by měla být ta LG LW5500 špatnou volbou, já bych osobně koukal po téhle http://3d-televize.heureka.cz/philips-55pfl7606k/ ale bude pravděpodobně nesehnatelná..

Plazmu bych Ti doporučil pouze pokud máš hodně temný obyvák a solární elektrárnu na zahradě.. :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 5. 2012 09:54

Samsung PS60E6500 už je bohužel nad cenový limit :(

Zatím mám jako favorita asi http://www.mall.cz/plazmove-televize-uh ... g-ps60e550 a případně alternativa v podobě LED je http://www.datart.cz/katalog/-3D-televi ... W5500.html. Ta plazma bude asi ale lepší volbou. Zkusím obě TV sehnat někde poblíž, abych se na ně mohl podívat.

Pokud by ještě měl někdo nějakou připomínku nebo tip, tak rád uvítám.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod spot 24. 5. 2012 10:16

e550 vs e6500
kludne aj e550. e6500 lepsi obraz, ale e550 nie je nepozeratelne. isto bude v pohode. ak pozeras sporty kukni si tam hlavne sport (dynamicke sceny) na porovnanie a nie tie ich spomalene demo predvadzacky z HDD.

ale e6500: 1558 eur na slovensku. neviem ci tie kurzy su ok, ale to je *30.126
a to je 46936,308 SKK a / = 1.3 36104 CZK ak som to dobre na rychlo poratal. a to kukam v datarte, ziadny lacny shop. to mas 1.000 czk rozdiel

tak isto sa nenechaj naplasit tymi spotrebami. ak ti pobezi tv normalne, kde tu po veceroch a So,Ne tak ak si preratas ten rozdiel v spotrebe na koruny povedzme rocne tak zistis ze sa nejedna o ziadne velke peniaze. a o 5-6 rokov bude situacia aj tak niekde inde a budeme kupovat OLEDy.

Kazdopadne LCD s co len trochu porovntelnym display-om ta vyjde o vela viac. A v ziadnom pripade nepokryje rozdiel spotreby. Takze neni co riesit. Spotrebu by som riesil ak sa chystas ze ti to bude bezat kazdy den od rana do vecera.

Tak isto plasenie typu "hodně temný obyvák" by som bral s usmevom.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod justi76 24. 5. 2012 10:47

to nieje vobec pravda,ze plazma vela zerie,,to bolo kedysi pred 5-6rokmi,dnes uz,,nie..50p.gt50 od panaka ma taky odber ako led tv rovnakej velkosti.,tolko penazi za tv by som nevyhodil urcite,,jeto zbytocnost a od led tv necakaj nic moc,,platis uz len za to,ze je slim,a pod..hovadiny..za 800-1000e..kupis plazmu spominanu za ovela lepsi obraz,daleko prevysujuci led tv,,kde sa moze vyrovnat v cene 3-4tis.eur..a to mi ver..
justi76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 5. 2012 10:49

U nás je rozdíl v ceně e550 vs e6500 víc než 5000 Kč, což už je dost (porovnávám cenu v rámci jednoho eshopu Datart, kde mají oba televizory).

Spotřebu nějak neřeším. TV neběží tak dlouho, aby to udělalo nějaký významný rozdíl v ceně za elektřinu. U LED TV mi šlo hlavně o to, že jsem si mylně myslel, že plazmy mají problém s vypalováním obrazu dost velký a že LED obecně bude mít ostřejší obraz. Pokud to tak není, pak není důvod kupovat LED.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 24. 5. 2012 12:01

Ano plazmy mohou mít problém s vypalováním, je to dáno technologií a nikdo s tím nic nenadělá. Je otázka, zda Tě to musí trápit, když píšeš, že se na to skoro nebudete dívat?

Ano plazmy si zhruba vezmou 2x až 3x tolik proudu, co LCD stejné velikosti, kdo tvrdí opak je lhář. Opět Tě to nemusí trápit, pokud jak píšeš TV sleduješ velice málo.

Rozdíl v kvalitě obrazu mezi LG LW5500 a Samsung PS60E550 nebude pro běžného diváka okem pozorovatelný. Co bys řešit měl, jsou ty drobnosti okolo - jako:

- Samsung bude o 5" větší a to nemusí být k zahození
- bude se ale hůř sledovat v nezatemněné místnosti - odrazy a zrcadlení
- chceš aktivní 3D (Samsung) nebo pasivní 3D (LG) - na rovinu, pokud chceš 3D smysluplně používat, doporučuji pasivní 3D, další otázkou je, kolik lidí se na to 3D bude dívat - koukni se na cenu brýlí u LG vs. Samsung
- chceš využívat i ty Smart blbiny co mají obě vybrané TV? U LG si můžeš dokoupit Magic Motion a je to úplně někde jinde
- Samsung má tuším narozdíl od LG podporu DTS
- atd.

Prostě obojí, jak TV, tak technologie mají své plus a mínus.. Zajdi si někam, kde budou mít vystaveno obojí a vyber si na vlastní oči..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 5. 2012 12:14

- TV poběží týdně cca 15-20 hodin na různých kanálech.
- Větší velikost je určitě plus, navíc bude lépe sedět do nábytku, což je nejspíš ještě větší plus, než fyzicky těch 5".
- 3D moc neřeším. Jak jsem psal už v úvodním příspěvku, TV 3D vůbec nemusí mít. Je to jen takový bonus, který nejspíš nebude téměř vůbec využíván (nebo jen naprosto minimálně na 1-2 filmy měsíčně).
- Zrcadlení nebo odrazy mohou být problém. To ještě musíme zvážit.
- Smart blbiny mě neberou. Síť jsem chtěl spíš z důvodu přehrávání filmů třeba z počítače připojeného do sítě. Ale ani to není nutnost.
- DTS může být dobrý bonus.

Ale určitě se chci jít kouknout někam do obchodu.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod spot 24. 5. 2012 12:16

keby ze som na fore dva dni, ale uz sme tu dlhsie a pozname sa sak semtex. ked citam tvoj prispevok, taha mi kutiky ust do usmevu... cim to asi bude.

naco mam pisat o vypalovani plazmy, ked sme sa tu na tom uz takmer vsetci zhodli ze ak je plazma normalne pouzivana (bez dlhodobeho stat. obrazu) tak to nie je problem. zasa len strasis.

spotreba. strasis.

rozdiel v kvalite obrazu - kecas.Napisal si: "Rozdíl v kvalitě obrazu mezi LG LW5500 a Samsung PS60E550 nebude pro běžného diváka okem pozorovatelný"

ten rozdiel ti poznam na 100 honov jednym okom.

5'' v prospech plazmy. suhlas.

"zrcadleni" - videl si uz nove plazmy? Mozem ti to napisat asi tak. Mam 5 rokov staru plazmu a aj novu 2012 model. Rozdiel v zrcadleni starej a novej je nebe a dudy. Obrovsky, priepastny. Obe mam doma tak to viem porovnat. A aj na tej starej to nebolo nijako mimoriadne rusive. Roky sme s tym zili a nikdy sme to neriesili. V principe kazda obrazovka je leskla plocha a tak odraza. Skratka zasa strasenie. Plazma 2012 ma zvacsa paradne antireflexy.

Strasenie nemajitela plazmy nic viac.

Bari pise ze to bude pozerat 15-20 hodin tyzdenne. Preco pises ze vobec. Sak to je normalne nie? Zvacsa chodime cez tyzden do prace ci? 5*2= 10 + 5 + 5 cez vikend. Myslim ze je mierne pod absolutne beznym pozeranim
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 24. 5. 2012 12:43

Myslím, že už jsme se tu všichni shodli, že i ta nejnovější plazma, třeba i z roku 2014 se vypálit dá. Zda to nastane při "normálním používání TV" je otázka definice té normálnosti..

Spotřeba plazma vs. LCD nebo LED je empiricky změřitelná a dokázaná hodnota, takže souhlasit nemusíš, ale to je taky asi jediné co naděláš..

Rozdíl v kvalitě obrazu mezi LG LW5500 a Samsung PS60E550 nebude pro běžného diváka okem pozorovatelný - na tom trvám..

Pro Tvoji informaci, znova opakuji, doma mám i plazmu Panasonic..

Doba provozu TV je pro každého subjektivní záležitost, z mého pohledu, kdy u mě doma jede TV v obyváku od cca. sedmi ráno do desíti, jedenácti večer (ne že bych to schvaloval) je uvedený provoz defakto nulový..

A opatrně, ať Ti z plazmy nepraskne cévka.. :D

8-)
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 24. 5. 2012 12:48

problem je ze ty to formulujes tak ako keby to malo ovplyvnit rozhodnutie pri kupe. Vypalovanie a aj spotreba. Vypalovanie je tak mizivy jav, ktory na 99% nenastane. Rozdiel v spotrebe je tak mizivy ze keby si to tu napisal v CZK alebo EUR / mesiac tak by si sa asi aj hambil ake male peniaze tu riesis. O to ide. Ano plazma ma vyssiu spotrebu. Ano plazma sa teoreticky pri veeeeelmi specifickom pouzivani moze vypalit.

Ale rozdiel v obraze.... sak to je viditelne aj slepemu. Daj sem 55'' plazmu a 55'' LCD za rovnaku sumu kde bude porovnatelny obraz. Daj tipy... Som velmi zvedavy.
Mozno tak nejaka noname plazma a nejaky low end lcd. V takej nejakej ultra kategorii.

Za normalnych okolnosti k tomu co si bari vybral t.j. samsungu 60'' ps60e550 za 1269 eur nenajdes LCD s porovnatelnym obrazom.

A strasit ludi ze sa im to moze vypalit obraz alebo ze budu mat velku spotrebu pri 15-20 hod tyzdenne je smiesne. Preto mi taha tie kutiky ust.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bari007 24. 5. 2012 13:13

Díky všem za názory. Jsou pro mé rozhodování přínosem.

V tuto chvíli to vypadá na SAMSUNG PS60E550. Porovnám je ale někde na živo a pak se rozhodnu.
Bari007
Junior

Další stránka