Výběr LCD, 55-60", 35tisíc

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 25. 5. 2012 06:59

spot píše:akademickejsie napisane: rozdiel v kvalite obrazu (v danej cenovej relacii a v danej uhlopriecke !!!) bol kedysi vyrazne v prospech plazmy. dnesne lcd urobili pokrok a su ozaj lepsie. ale obraz plazmy, cisto obraz ako taky (v danej cenovej relacii a v danej uhlopriecke !!!) je stale viditelne lepsi. hlavne pri dynamickych scenach, podani pletovky, vernosti farieb apod... samozrejme ked sa bavime o nejakych normalnych stredotriednych a top modeloch plaziem od panaka, samsungu a LG

Podání pleťovky? Věrnost barev? Ok, tak si dejme vedle sebe letošní Panasonic GT 50:

Obrázek

a americký ekvivalent LG LW5500 (loňský model):

Obrázek

Když chceš být tedy tak vědecký, tak mi tady na těch prezentovaných údajích vysvětli, kde a jak je přesně ta plazma "viditelně lepší" než to LCD..

Plazma má navrch v podání černé barvy, ale to je něco co jako rozdíl poznáš možná, když si to LCD pustíš v noci v absolutně temné místnosti, dáš si celou plochu černou a budeš hledat , kde a jestli Ti něco prosvítá z podsvícení.. :hm
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 25. 5. 2012 07:19

1. na to netreba ziadne grafy, napr. ja panakom(plazmam) vycitam blikanie a preto ich moc nemusim ale to ze maju pletovku lepsiu ako samsung a lg je jasne jak facka. pozriem sa a vidim. na to netreba ziadne grafy. ked mas vedla seba dva tv kde bezi ten isty kanal a je tam postava, tak hadam dokazes posudit kde je plet prirodzenejsia a kde je umela. oko neni .... oko vidi. a myslim si ze 90% plazmakov sa so mnou zhodne ze panak vedie v zobrazovani prirodzenych farieb... bez grafov, od oka.

2. tie grafy co tu uvadzas zobrazuju celkove farebne spektrum a aku cast z toho spektra ten dany tv zobrazuje... cize to nic nehovori o pletovke ako takej...

cela ta problematika bude ovela zlozitejsia a mam strach ze ty alebo ja sa dokazeme bavit na odbornej urovni o tom. napr. si myslim staticky obraz je na LCD zobrazovany lepsie... napr. ked si prehliadas na tv fotky. to je chvila ked by som bral napr. LCD.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hexxisek 25. 5. 2012 08:02

Co s týče barev, tak je známo že barvy na plazmách jsou přirozenější, ale ani lepší lcd stím nemají problémy.
S tou černou barvou s tebou ale Semtex nesouhlasím. Rozdíl jde kolikrát poznat, a nemusí být černá místnost, stačí si prostě tv pustit večer a nemusí tam být nutně černá plocha, stačí si pustit film a aby v něm byla nějaká tmavší scéna (která je skoro v každém filmu). No a hledat se to nemusí vůbec, u spousty lcd se dá spozorovat špatné podsvícení hned, ale opět jsou vyjímky, ale určitě ty vyjímky nebudou v 35 tisíc na 60 palcích. Každý musí uznat, že v tomto má plazma navrch.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 25. 5. 2012 08:30

hexxisek: presne ako pises
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bari007 25. 5. 2012 09:03

S tou LG 60PZ950 jste mi teď celkem zamotali hlavu... :) Cena je dobrá, velikost taky, výbava taky.

Když bych to srovnal s tím Samsungem PS60E550 http://www.datart.cz/katalog/LCD-Televi ... 0E550.html, která TV by vyšla asi líp?
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 25. 5. 2012 09:16

Diskuze, kde já přináším empirické údaje a protistrana argumentuje tím že "něco je všeobecně známé" a "co každý musí uznat", popřípadně "pozriem sa a vidim" mi přijde ujetá, takže ji končím.. :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 25. 5. 2012 09:29

empiricke udaje typu na plazmu potrebujes "hodne zatemnenou mistnost" a "solarni elektrarnu na zahrade" ? Toto si myslel? :-)
Nemyslim si ze tu je niekto taky profik aby sme sa dokazali bavit na odbornej urovni. Vsetci mame len trochu nastudovane rozne weby, napozerane tv v obchodoch a nejaku osobnu domacu skusenost. Nik z nas nerobi vyvoj v LG alebo Samsungu aby sa k tomu dokazal vyjadrovat odborne. A keby aj, vzdy na konci je zakaznik a jeho pocit a to je najdolezitejsie. aj BMW moze vyvynut akukolvek hi-tech ficurinu do svojho posledneho modelu, moze vykazovat bohovske parametre ale vzdy na konci bude hlavny pocit zakaznika, v tomto pripade sofera. Ci sa mu to auto dobre soferuje alebo nie.... A ten pocit toho sofera bude ku.va dolezity. Aj bez grafov z BMW.

na to aby som videl ze cierna je na plazmach od panaku luxusna a cierna na LCD mizerna (v danej cenovej relacii a v danej uhlopriecke) nemusim byt ani odbornik a ani studovat grafy. Na to my staci mat dve otvorene oci a postavit sa v obchode pred tie dva TV a naraz si tam nechat pustit nejaku tmavu scenu. Nic viac.
Naposledy upravil spot dne 25. 5. 2012 10:08, celkově upraveno 2
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 25. 5. 2012 09:52

Bari007 píše:S tou LG 60PZ950 jste mi teď celkem zamotali hlavu... :) Cena je dobrá, velikost taky, výbava taky.

Když bych to srovnal s tím Samsungem PS60E550 http://www.datart.cz/katalog/LCD-Televi ... 0E550.html, která TV by vyšla asi líp?

Funkčně a výbavou to bude podobné, přijde mi, že LG má některé funkční věci dotažené trošku lépe než Samsung, ale nemá zase třeba tu zmiňovanou licenci na DTS.. Obrazově si to budeš muset porovnat v obchodě na vlastní oči, ale pravděpodobně bude to LG lepší koupě. Teď koukám, že k ní snad rovnou už dávají i Magic Motion DO..

http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1305795700
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod ondora 25. 5. 2012 14:01

Ta LG 60PZ950 se dá koupit i za 33 990Kč, jenže 60PZ750 se dá koupit za 29 990. Nenašel jsem jiný rozdíl, než ovladač magic motion u PZ950 v ceně a snad i v ceně adapter na WIFI. Jinak technické parametry jsou stejné. Samotny ovladač Magic motion ale stoji 999Kč (a určitě za to stojí!, je lepší než ty blbosti u letošních nejvyšších řad Samsungů), tedy i dokoupeným ovladačem PZ750 výjde o 2000Kč levněji než stejná PZ950. (Ale dva tisíce už nehrajou roli)

Ať se bavíme o kterékoliv z nich, jsou to špičkové modely LG. Ačkoliv asi nejsou stejné jako špičkové modely od Panasonicu a možná ani Samsungu, zdají se mi lepší než střední třída Samsungu a Panasonicu.

Když se v obchodě dívám na low-end model LG PZ250, tak bych ho nechtěl. Ale PZ750-950 mi příjde fakt dobrý. Sám uvažuji o televizi taky 55-60palcu, maximálně do 40 000Kč, takže modely Panasonicu VT a Samsungu řada 7a 8 nepřipadá v úvahu (cca 70 000Kč)

Nemáte někdo doma to LG PZ750-950? Nějaké zkušenosti? Nebo i kdo ji doma nemáte, co si myslíte když ji vidíte v obchodě?

-- 25. 5. 2012 15:09 --

A ještě se trošinku liší LG PZ750 a PZ950 designem, ale to je otázka vkusu, nepříjde mi 950 hezčí, pouze trošku jiná.

-- 25. 5. 2012 15:10 --

A mimochodem, majit LG PZ750-950 plnohodnotný internetový prohlížeč, nebo jenom dané internetové aplikace?
ondora
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 5. 2012 17:34

Mr.Semtex píše:Když chceš být tedy tak vědecký, tak mi tady na těch prezentovaných údajích vysvětli, kde a jak je přesně ta plazma "viditelně lepší" než to LCD..
Toto vypoveda len o podani farieb, nie o kvalite obrazu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod spot 25. 5. 2012 19:26

a dalsia vec. panak (ako aj ini vyrobcovia) pouziva na vylepsenie obrazu, pleti... kopu sofwarovych ficurin. namatkovo:

- technológia Pure Image Creation dokáže s vysokou precíznosťou zisťovať diagonálne línie a hrany a aplikovaním optimalizovaných úprav dosiahnuť prirodzene vyzerajúci obraz bez šumu

- technológia Vivid Colour Creation analyzuje zobrazované scény a úpravou jasu, kontrastu, sýtosti a ostrosti výrazne zvyšuje kvalitu obrazu

- funkcia Facial Retouch dokáže rozoznať tváre v obraze a upraviť tóny pokožky tak, že výsledkom je prirodzená pleť

treba si od toho odmysliet tie marketingove kecy ale v principe ide o kopu softwaru ktory tam doladuje obraz. ako sa my o tom mozme odborne bavit??? toto nie je o jednom grafe. To je o milione veci o ktorych my nic netusime. My mozme tak akurat na zaver posudit - nasimi ocami - ci sa to v tomto pripade panaku podarilo a obraz je ok alebo nie.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 26. 5. 2012 12:05

Mr.Semtex - mal som polozene skalibrovane eizo za 600e vedla neskalibrovanej s20 a podanie pletovych farieb je proste lepsie na plazme, ze to nebol presne ten spravny odtien nevadilo
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 27. 5. 2012 12:02

Bari celé sa to tak ako u všetkých ostatných vlákien kde sú určití diskutéri zvrhlo na plazmu neplazmu.
Začni úplne od začiatku:
- 60" obrazovka je absolútne super a veľmi ti ju želám. Ale ak máš napr. DigiTV tak namiesto 60" TV radšej prestavaj nábytok aby to nevyzeralo ako "pěst na oko" a zostaň s menšou obrazovkou. S biednym signálom môžeš mať telku akúkoľvek drahú na veľkej obrazovke to fungovať nebude
Alebo vymenň signál do TV. Čo používaš?

- svetlá miestnosť
ak máš okno natočené tak kde buď ráno cez víkend alebo večer pri západe slnko svieti priamo do okna potrebuješ buď dobré žaluzie alebo LCD. Plazma bude mať asi problém

- odrazy
tak toto by som si odkontroloval v predajni veľmi dobre. Ak je okno vedľa TV, kde slnko svieti na stenu za tebou lesklá obrazovka je nepoužiteľná.
Doporučujem napr. Sony centrum v Prahe u OC Harfa - vynikajúci príklad. slnko svieti cez cestu do okien predajne, ak sa postaviš k TV ktorá je oproti predajnému pultu, uvidíš na obrazovke predajný pult a predavačku ktorá stojí za tebou. Obraz v telke sa tam len mihá.

- ak len trochu rozmýšľaš o 3D, ono príde neboj - forget aktívne 3D. že prečo to ani nemá význam opakovať.

- potom si skús blikanie plazmy, či ho vidíš. Osobne najhoršie sa mi javila nejaká LG plazma s úžasnou cenou a veľkou obrazovkou ale obraz vyzeral ako diskotéka so stroboskopom

- u kecov o zobrazení pokožky sa musím smiať zase ja. To snáď písal niekto kto má len rádio.
Nastav si obraz ako ti najlepšie vyhovuje a potom prepni medzi TA3, STV1, CT keď je tam nejaká politická diskuzia. Farby xichtov sú totálne iné na každom programe.
Keď budeš pozerať film, tak u Cinemaxu a HBO sú farby diametrálne iné (také "kino" farby) než u filmov na Filmboxe, STV, CT.

- pri 2-och hodinách denne ti vypálenie plazmy určite nehrozí. Ale v prípade že naozaj kolečko s vekovým limitom po sledovaní filmu zostáva ešte 10÷15 min zobrazené - to by som sa na to vykaľal.

- wifi - na to zabudni hneď. to nie je na pozeranie filmov. Dá sa použiť dobre pre webové prehliadanie. Inak len pevné LAN

- a teraz choď do kamenných obchodov a sleduj, sleduj, sleduj
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 5. 2012 12:39

Díky za reakci.

TV signál máme přes optiku a většinu kanálů, které sledujeme, máme v HD kvalitě.

Místnost není světlá. Okna jsou na stranu, ze které Slunce vůbec nesvítí.

S přehráváním přes WiFi mám dobré zkušenosti. Na jedné TV využíváme (WiFi standardu N) a filmy přes to běží naprosto bez problému. Ale u této nové TV se počítá se zapojením do LAN, jelikož v podstatě hned vedle TV je zásuvka s LAN.
Bari007
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 27. 5. 2012 13:23

Tak potom šup šup do obchodu pozrieť nejakú 60-palcovku.
Na tú LG plazmu fakt pozor, také intenzívne blikanie som si u iných nevšimol - ale mohol to byť nejaký vadný kus.

PS: k HD - znamená, že pozeráš výlučne CT1, CT4, Novu a Barrandov.
PS1: Ja mám s WiFi len tie najhoriše skúsenosti . nehovorme o prehrávaní ripov alebo starých DVD ale 1080p a plnom 3D - vo veľkom dome mám väčšinou 11Mbps a človek sa málokedy dostane cez 36Mbps.
Dagy2
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka