TV s větší úhlopříčkou bez zbytečností

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 18:32

Zdravím všechny zdejší :)

Před časem jsem řešil problém s TV tady na fóru. Starou TV nechám opravit a následně půjde do ložnice, takže hledám něco, co bude místo ní v obýváku.

Nepotřebuji, aby měla super zvuk (klidně může být bez repra :-)) ), zvuk přehrávám z receiveru - viz. podpis.
Nepotřebuji 3D, nemusí umět ani přehrávat z USB, na to mám centrum.

Do TV potřebuji 2x HDMI vstup a 1x SPDFi (nebo jak se to píše) - prostě banánky.

Nejdůležitější je kvalita obrazu a velikost úhlopříčky (ruku v ruce se spotřebou).

Pokud to půjde, chtěl bych 120cm do 12 000,-, nevíte o něčem ? :)
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 4. 6. 2012 18:47

viděl bych to na nějaky low, levný lonský plazmový televizor od Samsungu, na nic lepšího se asi moc nevyšplháš. Za ty peníze nečekej žadný zázrak...
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 19:10

Díky,

každopádně mám lehce "zakořeněnou" představu o tom, že plazmy topí a žerou. V práci máme 3x Panasonic plazmu a je neskutečné, že pomalu dokážou vytopit místnost.

Myslel jsem, že když chci jen "displej", nepotřebuji přehrávání z usb, nepotřebuji 3D, Smart TV ani nic podobného, tak že cena bude "příjemnější" :)

Nějaký přesnější typ by nebyl ?
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 4. 6. 2012 20:15

Plazma topí a má vyšší spotřebu: (ale proměnnou, odběr není stabilní ale podle obrazu) a dnes už to není tak drastické, par korun navíc možná. Stím topením to tak drastické nebude, jako topení to určite neni :-D neboj.

Chápu že nepotřebuješ 3D atd, ale prodejci většinou už tyto věci cpou všude, protože je to standart....přirovnal bych to např ke klimatizaci v autě, i ta je dnes v základu i u levných aut apod. takže asi tak.

Chceš velkou uhlopříčku, typuji 46+" do 12 000,- to je opravdu extrem...co jsem tak koukal, tak tvoje jediná spása bude plazma ve výprodeji =) bohužel ...o lcd bych ani neuvažoval, možná že někde najdeš nejaký starý zapomenutý low model...ale to bude velmi špatný obraz...
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 20:48

120cm je ideální úhlopříčka. Další nižší je pokud se nepletu 107cm, tedy 42".

Díval jsem se na http://www.alza.cz/42-lg-42lv4500-d233306.htm

Co ty na to?

(plazmu fakt ne, raději o 10cm menší úhlopříčku, než plazmu)
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 6. 2012 21:03

LCD LG mají - z mého pohledu - velkou výhodu. V menu většiny z nich uživatel nalezne obrovské možnosti nastavení obrazové části, které pomohou/ mohou pomoci uživateli vyždímat z TV co nejlepší obraz, šitý na míru jeho očím. Ne, nepíšu zde nic o měření sondou.

Prezentovaný model si dej jako základní kámen, pro porovnávání s další nabídkou. Ať se od něčeho můžeš tzv. odrazit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 21:22

Vypadá to, že o víkendu objedu elektra s přítelkyní ať to okoukneme. Z 90% jde o to, aby mi obraz sedl. Určitě vím, že chci matnou, aby se mi v tom všechno neodráželo.

Zjišťuju, že typů jsou mraky a vím jistě, že neprohlédnu všechny. Máte někdo nějaké návrhy? Rád bych si nechal poradit, třeba se mi také zalíbí.

díky

edit:
Třeba vzhledově tohle http://www.alza.cz/42-lg-42lm670s-d317541.htm je nádherná televize :)
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 4. 6. 2012 21:28

kolikrát to není o matný x lesklý, spousta tv má různé filtry apod. které to pak velmi ovlivňují =)
ta LG LM670 by nemusela být špatná televize...ale máš u toho 2x vyšší cenu.
Měl by si tedy lépe specifikovat co tedy opravdu chceš.
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 4. 6. 2012 21:30

Já dám jednu radu - neposlouchat přítelkyni, že tato je lepší, protože je tenká a má stříbrný rámeček :D
Hlavně se zaměřit na kvalitu obrazu, zvuku ... doplňkové funkce a pak se mrknout na design :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 21:46

Haxxisek, odkaz jsem hodil jen kvůli vzhledu :)
MgX - přítelkyně má do toho co mluvit i když rozpočet táhnu ze 3/4 sám, je to přítelkyně (snad i neoficiální manželka po tolika letech :) ) a ta do toho má co mluvit.

Ona nevybírá TV, já když se nemůžu rozhodnout, ukážu jí řekněme dva typy a vyber si ;)

Zjistil jsem, že je hrozně málo fotografií dálkových ovladačů dodávaných k TV, přitom to beru jako docela zásadní věc :(

edit:
Dívám se i na http://www.alza.cz/42-lg-42ls5600-d317585.htm#popis (nějak moc kroužím kolem LG) a zarazila mě uváděná spotřeba. "typická spotřeba 60W" - to je zase tak kvalitní údaj, jako 100W u repra za 200kč ?
Nikde jsem nenašel opravdovou spotřebu.
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 6. 2012 21:59

Na podobny dizajn u lowendu mozes zabudnut. A u lcd zabudnut mozes zabufnut aj na kvalitny obraz.
Tvoje predsudky voci plazme su scestne a absolutne neopodstatnene. To ze plazmy sialene topia, a ze ti zozeru aj hlavu platilo tak pred 3 a viac rokmi. Za nejakych 13000 mas obrazovo vybornu 42" plazmu (napr. Panasonic P42G30E). Namiesto toho radsej obrazovo podpriemerne LCD. Ale proti gustu...

Tych 60 W je priemerna spotreba pri prevadzke tv podla urcitej normy. Co presnejsie by si chcel? Realna bude +/- rovnaka v zavislosti od nastavenia. Plazma ma priemer 100-120 W, zhruba ako 55 cm CRT. Rocne ta to oproti LCD bude stat o par desiatok mozno stovka korun. To ale za cenu podstatne lepsieho obrazu.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod armaman 4. 6. 2012 22:05

Ale krasnu 60w spotrebu. :D
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 22:08

Ryan, díky za radu, ale plazmu opravdu ne.

Teď jsem narazil na informaci, že "edge led" se zlepšily a údajně už podávají mnohem lepší obraz.

Má smysl se dívat po direct led tv, nebo raději edge ?

díky
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 6. 2012 22:28

V tom pripade mozes vyber nechat na frajerke, nech si vyberie podla dizajnu. Podla obrazu toho vela nenavyberas. Akurat mozes vylucit Samsungy, kedze su leskle. I ked neviem ako je na tom ta nova EH seria. Ak ale ma nahodou matny, tak by som odporucal tu. Ked nic ine aspon to podsvietenie tam bude rovnomerne vdaka direct podsvieteniu. Vdaka tomu ale nebude supertenky.

Edge led sa sice zlepsili, ale plati to pre drahsie tv, nie pre lowend. Direct led len tak nenajdes, ma to len EH seria od Samsungu (pravdepodobne ale leskly panel).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod demonicus 4. 6. 2012 22:49

Ale tohle nevypada spatne http://www.mall.cz/led-televize-funkce/ ... ue46eh5000
jesice leskly,ale na to bych mrknul v obchode, zatim je to typovacka.

Pokud nechci plazmu, tak mam nechat vyber na pritelkyni? dobra rada :-) sikula jsi

Plazmu vidim nekolik hodin denne v praci - mame jich tam dost.
a) topi
b) zere
c) nechci to ani v praci natoztak doma
d) nesmela by topit a zrat jako plazma a byt alespon o polovinu levnejsi, nez je lcd
G165
demonicus
Junior

Další stránka