TV s větší úhlopříčkou bez zbytečností

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod armaman 5. 6. 2012 12:52

Poziciam kolegovi moj wattmeter a uvidim co povie na tu spotrebu. Zaujima ma to.... ;)
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod demonicus 5. 6. 2012 14:34

Semtex diky, konecne nekdo, kdo hodil nejaky typ.
Vypada sice hezky, ale je draha a mala :(

Teoreticky 15 000 by jeste slo, ale 20 000 je moc.

edit: ten Samsung jste nikdo neviděli v provozu, jak vypadá obraz ?
http://www.mall.cz/led-televize-funkce/ ... ue46eh5000
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod spot 5. 6. 2012 14:47

demonicus: ty si das nejake podmienky (cena uhlopriecka typ). My ti tu piseme ze za takych podmienok nic poriadne neexistuje, a ak ano tak jedine lacna plazma a ani to nebude bohvieco. Semtex ti tu napise nieco co je uplne mimo tvojich poziadaviek a ty ho pochvalis... no co k tomu dodat. Naozaj nechaj ten vyber na priatelku. urobis najlepsie. alebo zober ten stou capicou a trickom...
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod armaman 5. 6. 2012 14:58

http://www.alza.cz/42-sony-bravia-kdl-4 ... htm?lng=CZ

a co tato Bravia ak ti pri samsung nevadi ,ze je len 50Hz tak toto je presne to iste a za menej. A pochodil som po viacerych obchodoch a v cene do 500 eur bol jediny ktory ma oslovil.
Cez usb vie takmer kazdy video format HD video a dokonca i vob subory cize DVD na disku zvladne mi 1TB disk formatovany na NTFS.....
A ma spotrebu 50-60w.
Ja nemam najmensie vyhrady...
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod demonicus 5. 6. 2012 16:36

Na tu frekvenci jsem se dival a moc se mi to nezdalo, tak jsem jim psal dotaz, jestli ma opravdu jen 50Hz.
Na sporty nekoukam, ale filmy ano a tam by to mohl byt problem.

Pocitam, za dam tak 8k na drevo a zbytek na splatky, takze 12k az 16k teoreticky bude v klidu.
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 5. 6. 2012 16:46

Je to na tebe no po obrazovej stranke mu aspon ja nemam co vytknut.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 6. 2012 17:07

Mr.Semtex píše:A ledková si vezme ve stejném režimu 50W.. Pořád trochu rozdíl nemyslíš?
Za jasneho dňa musiš aj LCD vyhuliť, aby si niečo videl. A hlavne ak je to leskle. A vyrobcovia LCD samozrejme spotrebu netlačia všelijakymi ECO modmi. Takže keď hovoriš A, tak laskavo povedz aj B. A razom je z toho 60-70W. To je ale jedno, ta uspora je uplne zanedbateľna (par 100 korun za rok) ale za cenu vyrazne horšieho obrazu.
Ja milovnik plazmy nie som, to si nejako zle pobral. Len sa dokažem na veci pozrieť objektivne a realne, narozdiel od väčšiny osadenstva. A tak ich aj prezentujem.

demonicus píše:Semtex diky, konecne nekdo, kdo hodil nejaky typ.
Tip si dostal už na začiatku, konkretne EH od Samsungu.

demonicus píše:Na tu frekvenci jsem se dival a moc se mi to nezdalo, tak jsem jim psal dotaz, jestli ma opravdu jen 50Hz.
Za 1200,- so 100 Hz veľmi nepočitaj.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod demonicus 5. 6. 2012 17:38

Tak jsem musel výrazně přehodnotit svůj postoj vůči plazmám.

Nedalo mi to a trošku hledal a narazil jsem například na tohle http://www.mall.cz/plazmove-televize-uh ... parameters
-> spotřeba 130W

Doma mám 94cm LCD (viz první příspěvek) a když ho připojím do wattmetru, tak aktuální spotřeba je 130 až 135W (v klidu - pauznutý obraz).

Těch 12k je zhruba. Když bude do 16 000, není to pro mě takový problém.

Opravdu budu muset nahrát na flešku nějaké "testovací" videa a obejít elektra.
Naposledy upravil demonicus dne 5. 6. 2012 17:45, celkově upraveno 1
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 5. 6. 2012 17:45

demonicus píše:Semtex diky, konecne nekdo, kdo hodil nejaky typ.
Vypada sice hezky, ale je draha a mala :(

To se holt musíš rozhodnout, co vlastně chceš.. Na začátku píšeš něco o tom, že "nejdůležitější je kvalita obrazu", tak jsem Ti nalinkoval LCD, které je bez problémů obrazově na úrovni plazmy..

demonicus píše:Pocitam, za dam tak 8k na drevo a zbytek na splatky, takze 12k az 16k teoreticky bude v klidu.

Tohle jsem si neměl ani číst.. Rád bych ti k tomu něco napsal, ale cokoliv jsem k tomu splodil, nebylo zrovna slušné, takže krátce: NEKUPUJ SI NIC, bude to tak lepší.. :pozor

demonicus píše:Nedalo mi to a trošku hledal a narazil jsem například na tohle http://www.mall.cz/plazmove-televize-uh ... parameters
-> spotřeba 130W

Spotřeba 130W, při sledování Matrixu o půlnoci možná, průměrná těžko.. Fakt je, že s Tvým rozpočtem je při této uhlopříčce jedinou rozumnou možností nějaká výprodejová plazma..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod demonicus 5. 6. 2012 18:08

Nevidím důvod dávat do televize víc než 15 000,-. Teď jsem měl TV za 26k, po dvou letech je po ní. Spotřebka ...
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 6. 2012 18:18

Mr.Semtex píše:Fakt je, že s Tvým rozpočtem je při této uhlopříčce jedinou rozumnou možností nějaká výprodejová plazma..
A o čom asi bola cely čas reč? Načo bolo to cele obkecavanie, keď aj tak si my/nam dal nakoniec za pravdu?

50" Samsung skutočne 130W nezožerie. Bude to bezpečne cez 150W, bližšie k 200W. LG či Panasonic maju poväčšinou spotrebu nižšiu. 50" Panasonicom sa ale do 12000 nevojdeš ani nahodou, tak asi jedine LG. Ako ale už bolo X-krat napisane, u plazmy zavisi spotreba na tom, čo sa sleduje. U zimnej olympiady bude spotreba postatne vyššia ako u horroru.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod demonicus 5. 6. 2012 18:26

Ok, takže ještě jednou - rozpočet 12 - 16 tisíc.

Ta plazma, co jsem sem hodil mě jen udivila, brát ji nebudu. To už je snad i až moc velké :)

Kolik má tedy opravdu plazma spotřebu? Řekněme tak 46" plazma při plném nastavení jasu ? (samozřejmě bavíme se v teoretické rovině).
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 5. 6. 2012 18:29

demonicus píše:Tak jsem musel výrazně přehodnotit svůj postoj vůči plazmám.

:lol:
demonicus píše:Pocitam, za dam tak 8k na drevo a zbytek na splatky, takze 12k az 16k teoreticky bude v klidu.

:lol: :lol:
demonicus píše:Ok, takže ještě jednou - rozpočet 12 - 16 tisíc.

:lol: :lol: :lol:

Tvoja milovana by to uz kupila - a som presvedceny, ze lepsie, ako kupis ty :lol:
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod demonicus 5. 6. 2012 18:40

Odar, o čem jsi ty přesvědčený, mi je šuma fuk ;)

Poprosil jsem slušně o radu a jediný tvůj přínos byl pokus o urážku, nepiš sem už prosím.
děkuji
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 6. 2012 18:46

46" nie je na programe dňa. Tu robi len Panasonic, ale je mimo rozpočtu (cca od 16500 vyššie).

Zaleži od konkretneho modelu, zvoleneho režimu, nastavenia... Čim viac funkcii TV ma (3D, internet...) a čim je vykonnejši tym rastie aj spotreba. V tvojom rozpočte su tie jednoduchšie plazmy. v pripade 42" niekde medzi 100-170W.

Prejdi si recenzie, tam najdeš v tabuľkach aj realne nameranu spotrebu: http://www.hdtvtest.co.uk/news/category/reviews
http://hdtelevizija.com/recenzije/plazm ... -monitori/
http://flatpanelshd.com/reviews.php

Alebo ak sa v tom nevieš orientovať, "vytiahnem" ti z tych recenzii spotrebu modelov, ktore sa ťa tykaju.

Spotreba aj rovnakeho modelu sa v rôznych recenziach môže trošku lišiť, to je prave dôsledok toho, čo konkretne bežalo na obrze, keď to merali.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka