TV s větší úhlopříčkou bez zbytečností

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 6. 6. 2012 14:07

Odar píše:
Mr.Semtex píše:U nás doma například jede TV většinou od rána až do večera - od pondělí do neděle..
Mna by naozaj zaujimalo, co v tej TV mozete CELY den pozerat. No FLAME. Fakt ma to zaujima.

Dcera se probudí a vytáhne nás z postele v cca. 6 hod. ráno.. Já jdu pracovat do pracovny a manželka ji zapne JimJam a podobné kraviny a hraje si s ní, pak vaří a pod. - TV třeba soustavně někdo nesleduje (malá zpozorní, když je tam třeba její oblíbená pohádka, ale kromě toho si hraje), ale TV jede prostě jako pozadí.. Po obědě jdou ven (já vylezu z pracovny a TV vypnu), manželka se vrátí, malá nakonec uspaná, tak si manželka zapne v TV nějaký pořad, protože poprvé od rána má klid.. Za další dvě hodinky se malá probudí a přepne se zase na pohádky.. To máš tak cca. ve čtyři odpoledne. Zbytek odpoledne potom může probíhat různě, ale nejpozději v sedm dojdu, dám si to na zprávy a potom vypnu před TV, mrknu třeba ještě na Teorii velkého třesku a jdu spát - vypínám TV..

RoPo píše:46" ES8000 - soptřeba SD+HD před kalibrací tak, jak je vybalena z krabice 92W.
50" GT30 - soptřeba SD+HD před kalibrací tak, jak je vybalena z krabice 154W.

TV je zapnutá průměrně 5h denně (někdy více, někdy méně), 365 dní v roce. Tj. celkem TV jede ročně 1825 hodin.

Průměrná cena ve vysokém tarifu včetně poplatku za distribuci, cenu za jistič atd.. je +/- 5,50 Kč / kWh.

Na 46" ES8000 propálím ročne 167.900 Wh, tj. 923,45,- Kč
Na 50" GT30 propálím ročne 281.050 Wh, tj. 1.545,775,- Kč

Rozdíl v neprospěch PDP je 622,325 Kč. T vo... to je útrata v hosdpodě za cca, 2-3 večery, nekdy i za jeden večer....

Přepočtite si to na 5,10 let a třeba i s každoročním 10% zdražením za el.energii. Pak cenu připočtěte k pořizovací ceně TV.

Tak si to ještě přepočítej s 50" GT30 vs. Philips 47PFL7606H a provozem 15 hodin denně..
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 14:16

Mr.Semtex píše:
... Semtex jen na rozdíl od Vás prostě žije v realitě a to že má plazma TV v průměru minimálně jednou takovou spotřebu jako LCD TV prostě realita je, ať se to nějakým spotům líbí nebo ne..

no a uz sme doma. zasa piseme ze plazma ma dvakrat taku spotrebu ako lcd. lebo to vyzera lepsie ako keby sme napisali jasne a zretelne: som taky citlivy na spotrebu ze mi vadi aj suma rovnajuca 3-4 pivam za mesiac. radsej budem pozerat na zly obraz...

Mr.Semtex píše:
Dále by mě zajímalo, kde bereš ty čísla průměrného provozu TV v domácnosti? Máš to něčím podložené, nebo si to zase cucáš z prstu, jako většinu svých jasných faktů?

cucam z prstu. vravim o rodine kde deti chodia do skol a rodicia do prace. pracovna doba aj skolska dochadzka su v CR aj SR rovnake a tak je zhruba jasne kolko casu travime v praci. My na slovensku 8.5 hodin a nezriedka aj viac.... Viem viem zasa budu proti argumenty ze su aj ludia co robia 3 hodiny denne a pod. a zvysok dna pozeraju TV... ale o takych ja nepisem. a ,myslim si ze ked beriem ako zaklad taku rodinu ako som popisal tak triafam cca 65 a viac percent CZ/SK vzorky. Tak ako kludne odtialto napisem ze min 65% a viac ludi v CZ/SK byva v panelaku a nie v RD. Tym nepopieram ze su aj ludia co ziju v RD. len to treba citat tak ako pisem.

Ak dobre pozeram tak ropo to spocital na 622 CZK/rok
to je 51 CZK/mesiac ????
cize 2 piva???
to tu tolko riesite 2 piva mesacne?
Naposledy upravil spot dne 6. 6. 2012 14:20, celkově upraveno 2
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Odar 6. 6. 2012 14:18

Mr.Semtex --> Bolo by zaujimave (nie len u teba), ale vo vseobecnosti, pri podobnom "modele" zistit sledovanim situacie doma, kolko hodin ide TV ako "podmaz". Asi by to bola celkom slusna pecka, kolko penazi "premrvi" TV naprazdno.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 6. 6. 2012 14:32

Odar píše:Mr.Semtex --> Bolo by zaujimave (nie len u teba), ale vo vseobecnosti, pri podobnom "modele" zistit sledovanim situacie doma, kolko hodin ide TV ako "podmaz". Asi by to bola celkom slusna pecka, kolko penazi "premrvi" TV naprazdno.

No málo to nebude, proto jsem tak alergický na kategorická tvrzení o 3-4 pivech..

spot píše:no a uz sme doma. zasa piseme ze plazma ma dvakrat taku spotrebu ako lcd. lebo to vyzera lepsie ako keby sme napisali jasne a zretelne: som taky citlivy na spotrebu ze mi vadi aj suma rovnajuca 3-4 pivam za mesiac. radsej budem pozerat na zly obraz...

A ty si opravdu myslíš, že Philips PFL7606 má horší obraz než Tvoje plazma? Máš tam aspoň Ambilight? :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 14:35

Mr.Semtex píše:Tak si to ještě přepočítej s 50" GT30 vs. Philips 47PFL7606H a provozem 15 hodin denně..

LED 47" PFL7606H nativně měřený špatný (proti ostatním možným TV) kontrast po vybalení z krabice 1460:1 a po kalibraci 962:1, spotřeba 59W po vybalení z krabice.
Takže spotřebou i špatným kontrastem přirovnávám tento model TV k letošnímu L47DT50 od Paňáce.

PDP 50" GT30 - soptřeba SD+HD před kalibrací tak, jak je vybalena z krabice 154W. Nativně měřený kontrast 2633:1, po kalibraci 2733:1.

TV je zapnutá průměrně 14h denně, 365 dní v roce. Tj. celkem TV jede ročně 5110 hodin.

Průměrná cena ve vysokém tarifu včetně poplatku za distribuci, cenu za jistič atd.. je +/- 5,50 Kč / kWh.

Na 47" PFL7606H propálím ročne 301.490 Wh, tj. 1658,195,- Kč
Na 50" GT30 propálím ročne 684.740 Wh, tj. 3.766,07,- Kč

Nevím jestli jsi zvolil tohoto Philipse správně. Spotřebou to vypadá zajímavě a pro toho pro koho je 175,- Kč uspořených měsíčně na elektrice důležitých, tak to chápu a jeho volbu mu nehaním (znám pár lidí, kdo řeší i 50,- Kč měsíčne - skoro 1l benzínu/nafty, tak vím kdo je tato kategorie za lidi). Ale kvalita obrazu a tato TV nejde dohromady, na toto nezapomeň (pokud jsi však lepší obraz neviděl, tak tvému přesvědčení rozumím).

Ale vůbec nechápu, proč dítě cpát před TV na celý den a učit jej této závislosti. To mě opravdu hlava nebere :shock: (děti mám už odrostlé, ale toto jsme je s ženou nikdy neučili a raději jsem s nimi bývali venku na zahradě nebo doma se jim věnovali).
Však každého svého štěstí strůjce ;-]
Naposledy upravil RoPo dne 6. 6. 2012 14:42, celkově upraveno 2
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 14:35

semtext semtex... ty si nepolepsitelny
nepis o 3-4 pivach
ropo to tu preratal. pri 5 hod pozerani denne sa bavime o 2 pivach ...
prid na pivo, pozyvam ta... vazne :-)

neviem co chces povedat tym Philips PFL7606 ??? nevidim ho na nete neviem aka je to cena neviem co to je zac... co tym chcel basnik povedat? co s tym ma spolocne podsvietenie ambilight... pozor ten ambilight je na elektriku a isto bude nieco zrat...

ropo: dik za tu matematiku, mne sa to nechcelo ale tusil som ze takto nejak to vyjde ako si to vyratal. vdaka
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 14:43

spot píše:neviem co chces povedat tym Philips PFL7606 ??? nevidim ho na nete neviem aka je to cena neviem co to je zac... co tym chcel basnik povedat? co s tym ma spolocne podsvietenie ambilight... pozor ten ambilight je na elektriku a isto bude nieco zrat...

Např. zde http://3d-televize.heureka.cz/philips-47pfl7606h/

Před 3/4 rokem, kdy byl tento model aktuální odhaduji cenu tak 35-42kKč.
A v tu dobu G30 od Paňáce v 50" provedení byla v ceně kolem 20kKč (v tu dobu jsem jednomu známému tuto TV doporučil, tak si cenu pamatuji).

Ambilight je sousava LEDek. Ta může spotřebu zvedat o odhaduji 1-6W podle svitu.
Naposledy upravil RoPo dne 6. 6. 2012 15:06, celkově upraveno 4
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 14:48

a v com ma byt ten philips ako vynimocny aby menil na veci nieco co sme tu doteraz napisali?

ja by som dal do pozornosti skor tento link

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57 ... -shootout/

a to nie som ziadny panasonic fan
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 14:53

spot píše:ja by som dal do pozornosti skor tento link

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57 ... -shootout/

a to nie som ziadny panasonic fan

Co tím chceš říci? Že gammutem, barevnou věrností, kvalitou obrazu, 3D nemá PDP od Panasonicu konkurenci? To je známá věc. Nebo co tím chceš sdělit?

Pokud vezmu VT30 (o VT50 ještě nic podrobnějšího nevím), tedy vrchol Paňáce loňského roku tak kontrastem 3850:1 (po kalibraci 4450:1), spotřebou 157/173/204W (pře kalibrací/po kalibraci/3D) prostě nemají konkurenci.

Je potřeba však brát zřetel i pořizovací cenu všeho zboží, pokud to nemáš vysloveně "na hraní", pak cenu neřešíš.

Já však již vzhlížím k OLEDu, ale tam cena 200kKč za LG 55EM9600 mě zatím nechává klidným, i když už vím co bude doma následovat a vyčkávám uhlopříček od 60" výše v OLEDu 8-)
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 15:02

ropo: nie nie... nic ohladom spotreby. ten link je porovnanie kvality obrazu.
vyhravaju plazmy nad lcd. ja viem ze su to zname veci a nic nove. a to ze panak to vyhral v tesnom zavese je plazma samsung... nic viac
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 6. 6. 2012 15:17

RoPo píše:Nevím jestli jsi zvolil tohoto Philipse správně. Spotřebou to vypadá zajímavě a pro toho pro koho je 175,- Kč uspořených měsíčně na elektrice důležitých, tak to chápu a jeho volbu mu nehaním (znám pár lidí, kdo řeší i 50,- Kč měsíčne - skoro 1l benzínu/nafty, tak vím kdo je tato kategorie za lidi).

Mám se jako *****? :hm

RoPo píše:Ale kvalita obrazu a tato TV nejde dohromady, na toto nezapomeň (pokud jsi však lepší obraz neviděl, tak tvému přesvědčení rozumím).

Koukám, zase jeden expert přes černou a kvalitu všeobecně.. :D

RoPo píše:Ale vůbec nechápu, proč dítě cpát před TV na celý den a učit jej této závislosti. To mě opravdu hlava nebere :shock: (děti mám už odrostlé, ale toto jsme je s ženou nikdy neučili a raději jsem s nimi bývali venku na zahradě nebo doma se jim věnovali).
Však každého svého štěstí strůjce ;-]

Když jsem byl mladý já, tak bylo v TV *****, takže nebylo proč ji sledovat.. Dvouleté dceři TV klidně pustím, že TV jede, ještě neznamená, že se na ni někdo dívá a ona si umí hrát s hračkama i sama, ven chodí taky dost, má dost jiných zájmů i zálib, tak proč ji zakazovat pohádky..
Ale jako jo, klidně věřím, že Vaše dvouleté děti lítaly celý den po venku i třeba bez dozoru.. :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod matysek831 6. 6. 2012 16:04

zdravim,cital som to tu cele, celu tuto debatu o vybere a kupe jedneho jedineho tv pre cloveka kt v podstate nejde o kvalitu obrazu ale o co najnizsie prevadzkove naklady. ja osobne som kupu tv riesil asi pred pol rokom. precital som kopu clankov, presiel kvantum predajni, videl a vyskusal asi 100 tv od crt cez lcd a led az po plazmu skoro od vsetkych vyrobcov. ja osobne som siel po obraze a znacke s kt som mal donre skusenosti a skoncil som s panasonicom p42g30e. predtym som mal lcd taktiez od panasonicu, 32",sd rozlisenie a kedze sa tu riesi prevazne spotreba tak tento kusok zral cez 80w. to len tak na info :))
myslim si ze naj bude ak si zaobstaras lcd alebo edge led ak to mas zamera e na spotrebu tak sa do tych cca 15k zmestis a budes spokojny aj s obrazom. ja som zo svojou prvou lcd tv spokojny bol a teraz som spokojny s pdp a dufam ze raz budem spokojny s full led alebo oled tv :))
takze sa vykazli na rady ostatnych (nemyslim to v zlom) lebo tieto tv tejto cene su aj tak rovnake a vyber si podla znacky a dizajnu co sa ti bude viac pacit. tak kupe zdar :)
matysek831
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hexxisek 6. 6. 2012 17:01

Všimli jste si že tu řešíte rozdíli 500-1000 kč na rok??? To není ani 100kč na měsíc, většina z vás si tu kupuje kabely za tisíce, bedny za sto tisíce, všechno high end, a řešíte tady podělanejch 100kč na měsíc, to mi přijde už fakt jako volovina a zbytečný hledání něčeho, čím se pak můžu ohánět v diskuzi. Upřímě lituju toho, kdo si mne ruce že ušetří měsíčne sto korun, ale doma musí koukat na něco jako je 5kovej Samsung z lonska. Ale tak každej to vidí jinak. Mě přijde vybírat tv podle spotřeby jako největší hloupost. Copak doma koukáte na měřák ??? %) vybírejte očima sakryš
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod demonicus 6. 6. 2012 17:10

Všem děkuju za radu, hezky se to tady rozjelo i když trochu jiným směrem asi nakonec.

Ryan, díky za odkazy, už to studuji :)

Je pravda, že k plazmám mám nějaký zakořeněný odpor. V práci máme nějaké starší typy (zase jsem se zapomněl podívat jaké) a ty jsou opravdu otřesné, ale technologie pokročila a tak třeba uzrál čas na plazmu.

Měl jsem za to, že moje domácí starší LCD, které jsem měl, baští méně, ale po změření má 130W, což mi přijde jako stejně velká plazma dnes (tv mám v podpisu).

Takže jste mi to ještě více zkomplikovali (v dobrém) a asi se přestanu bránit plazmám obecně.

U Edge led občas dochází k local dimingu, či jak se to píše, je něco u čeho se mohu stejně obávat u plazem?

Máte někdo nějaký konkrétnější typ? Vím, že cena kterou jsem psal je málo :) Takže řekněme do 18 tisíc ? Rozměry zůstávají, 42", raději však 46".

Moc děkuji

BTW co je to DPD? :)
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 6. 6. 2012 17:11

Mr.Semtex píše:Když jsem byl mladý já, tak bylo v TV *****, takže nebylo proč ji sledovat.. Dvouleté dceři TV klidně pustím, že TV jede, ještě neznamená, že se na ni někdo dívá a ona si umí hrát s hračkama i sama, ven chodí taky dost, má dost jiných zájmů i zálib, tak proč ji zakazovat pohádky..
Ale jako jo, klidně věřím, že Vaše dvouleté děti lítaly celý den po venku i třeba bez dozoru.. :D

Toto si myslim je dost rozumny argument s ktorym v plnej miere suhlasim.
A k tej spotrebe. Neviem ci ma vyznam pocitat pre mna je prinos ovela citelnejsi ako celok.
V roku 2010 som spotreboval 3182 kWh :-]
V roku 2011 som spotreboval 4817 kWh :'(
No a od 3.5. 2012 do 6.6.2012 len 166 kWh ak to vydelim 35 dnami tak mi vyde denna spotreba
4,7 kWh co za 365 dni v roku cini 1731 kWh.... Ale.... V reale ak este pocitam zimne svietenie a kurenie tak uz tato spotreba logicky stupne no je do uz daleko od toho co som spotreboval za rok 2010 a 2011. :-D

Moja spotreba LCD Sony Bravia KDL42ex410
11 hodin denne v priemere co do roka cini 4015 hodin.
Namerana spotreba mojho lcd 60 w v reale.
To je 240,9 Wh co je za rok 28,024 euro bez dph a 33,629 euro s dph .
armaman
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka