TV s větší úhlopříčkou bez zbytečností

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hexxisek 6. 6. 2012 17:25

Local dimming není něco k čemu dochází :-D
je to funkce, funguje tak, že vypíná podsvítání určitých částí obrazovky, při tmavých scénach. Snad mě pochopíš. Je to k tomu aby se dosáhlo lepší černé a lepšímu kontrastu.
U plazmy toto není, protože ta to nepotřebuje, tam sou body, které (ne)svítí podle toho co mají zobrazit.

Možná že jsi ale myslel clouding nebo něco takového, tomu dochází u lcd.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 6. 6. 2012 17:33

Princip local dimming spociva v tom ,ze svietia led iba pod svetlymi miestami v obraze a tam kde je cierna led nesvietia cize cierna je cierna.
Naproti tomi Clouding su cosi ako "mracna" ktore vznikaju nedokonalostou edge podsvietenia a jeho reflexnych folii pod panelom
LED-Fernseher-Clouding.jpg

Tu su farebne obrazky na kontrolu vypalenych bodov a clouding
http://www.upnito.sk/subor/8e4f31194ccf ... c5176.html
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 17:49

Mr.Semtex píše:Když jsem byl mladý já, tak bylo v TV *****, takže nebylo proč ji sledovat.. Dvouleté dceři TV klidně pustím, že TV jede, ještě neznamená, že se na ni někdo dívá a ona si umí hrát s hračkama i sama, ven chodí taky dost, má dost jiných zájmů i zálib, tak proč ji zakazovat pohádky..
Ale jako jo, klidně věřím, že Vaše dvouleté děti lítaly celý den po venku i třeba bez dozoru.. :D

Ono ted v TV neco zajimaveho pro deti je (na JimJam apod) ? Pokud predpokladas ze je a to dle tve reakce si myslis ze je, tak to se uz nicemu nedivim. Ono 2 lete a i starsi dite bude pasivne sedet pred cimkoliv "co se hybe". Ale jinak te o nicem nepresvedcuji a vsak mas svuj rozum jak nejlepe svoji dceru vychovavat. Vsak je demokracie, ne? :)

-- 6. 6. 2012 18:54 --

hexxisek píše:U plazmy toto není, protože ta to nepotřebuje, tam sou body, které (ne)svítí podle toho co mají zobrazit.

Hlavni rozdil je v tom, ze LCD je a bude svou podstatou vzdy pasivni technologie tvorby a zobrazovani obrazu a PDP a OLED je a bude aktuvni technologie tvorby a zobrazovani obrazu.
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 6. 2012 17:54

demonicus píše:Všem děkuju za radu, hezky se to tady rozjelo i když trochu jiným směrem asi nakonec.

Ryan, díky za odkazy, už to studuji :)

Je pravda, že k plazmám mám nějaký zakořeněný odpor. V práci máme nějaké starší typy (zase jsem se zapomněl podívat jaké) a ty jsou opravdu otřesné, ale technologie pokročila a tak třeba uzrál čas na plazmu.

Měl jsem za to, že moje domácí starší LCD, které jsem měl, baští méně, ale po změření má 130W, což mi přijde jako stejně velká plazma dnes (tv mám v podpisu).

Takže jste mi to ještě více zkomplikovali (v dobrém) a asi se přestanu bránit plazmám obecně.

U Edge led občas dochází k local dimingu, či jak se to píše, je něco u čeho se mohu stejně obávat u plazem?

Máte někdo nějaký konkrétnější typ? Vím, že cena kterou jsem psal je málo :) Takže řekněme do 18 tisíc ? Rozměry zůstávají, 42", raději však 46".

Moc děkuji

BTW co je to DPD? :)
Čo je DPD netušim, no zrejme maš na mysli PDP. To je skratka pre plazmu (Plasma Display Panel).

Nejde tu o to, že ti chceme silou mocou niečo nanutiť, len sa tu riešia predsudky voči plazme, z ktorych je 99% už minulosť. Pravda je však taka, že pri cene cca okolo 15000 a uhlopriečke 42" + je rozumnejšou kupou po obrazovej stranke plazma. Ma sice o niečo malo vyššiu spotrebu, ale "daňou" za to je lepši obraz. Keby sme sa pohybovali vo vyššich cenovych relaciach, tam su už aj LCD s kvalitnym obrazom.

Ono uspokjiť obrazom ťa môže aj 46" lcd za 15000, ale prečo to kupovať, keď za totožnu cenu môžeš mať obraz podstatne lepši?! O to tu cely čas ide.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 6. 6. 2012 17:57

Takže mě zdejší milovníci plazmy a uživatel RoPo, který neumí počítat, donutili vzít do ruky kalkulačku.. A aby neřekli, tak to udělám v jejich mustru:

47" Philips PFL7606H - spotřeba SD+HD po kalibrací 53W.
50" Panasonic GT50 - spotřeba SD+HD po kalibrací 165W.

TV je zapnutá průměrně 15h denně (někdy více, někdy méně), 365 dní v roce. Tj. celkem TV jede ročně 5475 hodin.

Průměrná cena ve vysokém tarifu včetně poplatku za distribuci, cenu za jistič atd.. je +/- 5,50 Kč / kWh.

Na 47" Philips PFL7606H propálím ročne 290.175 Wh, tj. 1595,96,- Kč
Na 50" Panasonic GT50 propálím ročne 903.375 Wh, tj. 4968,56,- Kč

Rozdíl v neprospěch PDP je 3372,60 Kč ročně.
Pokud budu počítat s tím, že si TV nechám cca. pět let, což je jakžtakž reálné, je to celkem 16863 Kč, což není zas tak zanedbatelné, že? 8-)
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 17:59

oni riesia 51 CZK, slovom dve piva mesacne....

semtex a keby si mal to tv 100 rokov tak to cislo vyjde este vacsie inak :D

ad 15hod denne: nik ti nebrani takto pozerat tv. otazka znie kolko ludi to robi tak ako ty....

hexxisek píše:Všimli jste si že tu řešíte rozdíli 500-1000 kč na rok??? To není ani 100kč na měsíc, většina z vás si tu kupuje kabely za tisíce, bedny za sto tisíce, všechno high end, a řešíte tady podělanejch 100kč na měsíc, to mi přijde už fakt jako volovina a zbytečný hledání něčeho, čím se pak můžu ohánět v diskuzi. Upřímě lituju toho, kdo si mne ruce že ušetří měsíčne sto korun, ale doma musí koukat na něco jako je 5kovej Samsung z lonska. Ale tak každej to vidí jinak. Mě přijde vybírat tv podle spotřeby jako největší hloupost. Copak doma koukáte na měřák ??? %) vybírejte očima sakryš
Naposledy upravil spot dne 6. 6. 2012 18:02, celkově upraveno 2
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 6. 6. 2012 18:00

RoPo píše:
Mr.Semtex píše:Když jsem byl mladý já, tak bylo v TV *****, takže nebylo proč ji sledovat.. Dvouleté dceři TV klidně pustím, že TV jede, ještě neznamená, že se na ni někdo dívá a ona si umí hrát s hračkama i sama, ven chodí taky dost, má dost jiných zájmů i zálib, tak proč ji zakazovat pohádky..
Ale jako jo, klidně věřím, že Vaše dvouleté děti lítaly celý den po venku i třeba bez dozoru.. :D

Ono ted v TV neco zajimaveho pro deti je (na JimJam apod) ? Pokud predpokladas ze je a to dle tve reakce si myslis ze je, tak to se uz nicemu nedivim. Ono 2 lete a i starsi dite bude pasivne sedet pred cimkoliv "co se hybe". Ale jinak te o nicem nepresvedcuji a vsak mas svuj rozum jak nejlepe svoji dceru vychovavat. Vsak je demokracie, ne? :)

Tak já hlavně doufám, že ji naučím počítat, aby neskončila jako Ty.. 8-)
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod armaman 6. 6. 2012 18:04

Mr.Semtex píše:Pokud budu počítat s tím, že si TV nechám cca. pět let, což je jakžtakž reálné, je to celkem 16863 Kč, což není zas tak zanedbatelné, že? 8-)

To je jedna nova Plazma? :D
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 18:12

Mr.Semtex píše:Rozdíl v neprospěch PDP je 3372,60 Kč ročně.
Pokud budu počítat s tím, že si TV nechám cca. pět let, což je jakžtakž reálné, je to celkem 16863 Kč, což není zas tak zanedbatelné, že? 8-)

V poradku 1+1 jsi se uz naucil :) ted si spocti porizovaci naklady obou kategorii v podobnych uhloprickqch a vsechnu spotrebu.
Jestli uvazujes jen nekomplexne, tak pak se tvym jednostrannym vypoctum nedivim a tvoje obhajoby jsou nesmyslne a nekomplexni.
Chudak tvoje dcera, jestli takto ji budes ucit pocitat, ale bez logickeho uvazovani, tak si spocita jen to, ze si bude kupovat sice levne ale spatne jidlo. Matematika bez logickeho uvazovani neni matemtika.

Na tvoje nelogicke argumenty regovat jiz nebudu, protoze logiku absolutne nezvladas a neberes celkove naklady komplexne. Coz je to oc tu bezi a o cem se celou dobu pise.
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 6. 2012 18:14

Inak ešte k spotrebe a ako ľudia šetria na tv.
Poznam jedneho manika, ktory silou mocou chcel tv od 50" s čo najnižšou spotrebou. Vraj plati veľa za elektrinu. Pritom nudzou netrpi. Vybral si 5-kovy Philips v 52". No a keď som k nemu prišiel, ostal som v šoku. Tv krmil PC (6-jadro, 2x grafika v SLI...), prehraval z toho HD filmy, a mastil na tom pol dňa hry. Plus zapnuty receiver s reprom. To že ten PC v zaťaži zožerie bezpečne cez 400 W (+ nejaka ta stovečka receiver) ho nijako netrapilo. Hlavne že mal nizku spotrebu TV. :D
To len tak na odľahčenie, ako niektori šetria.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 18:17

Ryan Giggs píše:Inak ešte k spotrebe a ako ľudia šetria na tv.
Poznam jedneho manika, ktory silou mocou chcel tv od 50" s čo najnižšou spotrebou. Vraj plati veľa za elektrinu. Pritom nudzou netrpi. Vybral si 5-kovy Philips v 52". No a keď som k nemu prišiel, ostal som v šoku. Tv krmil PC (6-jadro, 2x grafika v SLI...), prehraval z toho HD filmy, a mastil na tom pol dňa hry. Plus zapnuty receiver s reprom. To že ten PC v zaťaži zožerie bezpečne cez 400 W (+ nejaka ta stovečka receiver) ho nijako netrapilo. Hlavne že mal nizku spotrebu TV. :D

To jsou ti bez logickeho uvazovani s kupeckymi pocty ;-) Tem nic nevysvetlis, nepochopi to.
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 18:19

presne tak

Ryan Giggs píše:Inak ešte k spotrebe a ako ľudia šetria na tv.
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod RoPo 6. 6. 2012 18:21

Mr.Semtex píše:Pokud budu počítat s tím, že si TV nechám cca. pět let, což je jakžtakž reálné, je to celkem 16863 Kč, což není zas tak zanedbatelné, že? 8-)

Rozdil ve vyssi porizovaci cene takove LED TV 15 000 Kč a mnohem více Kč je podle tebe zanedbatelny (nehlede na to ze tebou zminovany Philips je obrazove mizerny) a TV budes mit vice jak 5 let? Technologicky z ni bude veteran ;-) Pak jsi me opet presvedcil o tvem nelogickem uvazovani a dale opravdu nema smysl na tvoje nesmyslne nekomplexni argumety jiz reagovat.
Naposledy upravil RoPo dne 6. 6. 2012 18:27, celkově upraveno 3
RoPo
Junior

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 18:22

vsimnite si ako semtex za toho pana sa nebude bavit o normalnych mesacnych cislach ktore platime za elektriku (berieme mesacnu vyplatu apod.) a vieme sa v nich zorientovat. treba vyratat rovno rocnu spotrebu a najlepsie to vynasobit cislom 5 na 5 rokov aby to nadobudlo rozmery. Keby sa bavil normalne tak sa bavime o 2 pivach 51 CZK. V jeho extremnom pripade lebo im telka bezi od rana do vecera by sa jednalo povedzme o 150 CZK. A to sa jedna o netypicky priklad. 90% ludi co sem pride takto TV nepouziva
Naposledy upravil spot dne 6. 6. 2012 18:25, celkově upraveno 2
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 6. 2012 18:23

RoPo píše:To jsou ti bez logickeho uvazovani s kupeckymi pocty ;-) Tem nic nevysvetlis, nepochopi to.
Lenže takych je väčšina. Ale sami si to neuvedomia.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka