TV s větší úhlopříčkou bez zbytečností

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod spot 6. 6. 2012 21:12

v podstate plati ze cim vacsia uhlopriecka tak pri rovankej cene (plazma vs LCD) ma plazma viditelne lepsi obraz

a toto semtexa trapi tak robi vedu z dvoch piv mesacne :D

len nechapem kedy ten semtex pozera tu TV 15hod/den ked je stale tu :D :D :D

demonicus píše:Chápu to správně, že plazma má lepší "poměr cena / výkon" než LED, že ? :)
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 7. 6. 2012 08:13

Odar píše:Mr.Semtex --> Naozaj ma nechap zle. Zamyslas sa nad 300 CZK mesacne, ale to, ze ti ide znacnu cast dna TV naprazdno - to ta uz netrapi (a usetril by si aj zivotne prostredie, ale to by ta stalo nejake to pohodlie, vsak?).

Takže ještě i na životní prostředí jsem zlý? :D

Odar píše:Dokonca si priamo na tej poziadavke postavil kupu TV namiesto toho, aby si sa zamyslel nad tym, ako obmedzit prevadzku TV povedzme na polovicu (obmedzovat sa je take tazke, vsak?).

To by mě opravdu zajímalo, co jsi tímhle chtěl říct? Jestli Ty nebudeš spotův brácha? Ten taky vymýšlí, co jsem nikdy neřekl ani nenapsal..

Odar píše:Nebolo by rozumnejsie kupit TV, ktora ma poriadny obraz a to, co si za 2 roky napchal do novej, odlozit na sporiaci ucet.

A znovu jsme u toho.. Takže PFL7606 nemá "poriadny obraz"? Proč? Předpokládám, že proto že to není plazma, že?
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod spot 7. 6. 2012 08:25

semtex: comu nerozumies co ti pise odar?

na jednej strane ta strasne trapi dat 250 CZK na eklektriku ale uz ti vobec nevadi ze vam TV bezi zbytocne x hodin denne. Ty tam nevidis rozpor?

nehovoriac o tom ze tu hanis plazmovu technologiu a ako priklad pouzitia uvadzas seba kde TV vraj pozerate 15 hodin denne. Ani sa mi tomu nechce verit ale ok je to vasa vec. Nechapes ze u inych ludi ako je napr. autor tejto temy ta tv pobezi normalnych 5 hodin denne a tie naklady su potom 51 CZK mesacne? a nie 250 CZK mesacne. To ozaj nechapes ze bavit sa o sume 2 piv za mesiac je blbost?

Co je na tom take nepochopitelne?
Naposledy upravil spot dne 7. 6. 2012 08:40, celkově upraveno 1
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod armaman 7. 6. 2012 08:28

Ze kde si zobral tych 90% nepozerajucich
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 7. 6. 2012 08:34

spot píše:nehovoriac o tom ze tu hanis plazmovu technologiu

:oboze :D :D :D
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod Pavell007 7. 6. 2012 09:15

demonicus píše:Zdravím všechny zdejší :)

Nejdůležitější je kvalita obrazu a velikost úhlopříčky (ruku v ruce se spotřebou).

Pokud to půjde, chtěl bych 120cm do 12 000,-, nevíte o něčem ? :)

Tohle je tazatelův základní rozpor, díky čemuž se zde rozběhla celkem zbytečná diskuze-
jednou jsem četl humorný leták v jednom servise elektroniky-Opravy provádíme rychle, levně a kvalitně-ale nikdy ne najednou.
Úkol zněl jasně-nejdůležitější je kvalita obrazu a velikost úhlopříčky (a ještě za 12000) -v tom případě si kup plazmu-bohužel v ruku v ruce se spotřebou to nepůjde-to bys tedy musel slevit z toho nejdůležitějšího, co uvádíš-z kvality obrazu, protože počítej s tím, že 50palcový led za 12000 bude ten nejhorší šrot, co se dá koupit. To je asi celé, záleží na tom, CO OPRAVDU je pro tebe nejdůležitější. Osobně si myslím, že pokud jako normální člověk pouštíš tv večer, tak těch 50 kč měsíčně navíc za elektriku za ten lepší obraz stojí.
Panasonic 50ST50E
Pavell007
Junior

Odeslat příspěvekod demonicus 7. 6. 2012 10:55

Raději asi fakt lepší obraz, než super nízkou spotřebu
G165
demonicus
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 7. 6. 2012 19:38

Co je to za blbost 15h denně 365 dní v roce mít zaplou TV a pak to dosazovat do vzorečků? To bych nevěřil ani důchodci, že sleduje TV 15h denně. Copak onen člověk s rodinou nejezdí na dovolenou nebo za známýma či nenavštěvujou rodinu? To nebudou děti chodit do školy a rodiče do práce? To je sranda tady :-)
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 7. 6. 2012 20:40

demonicus píše:Odar, o čem jsi ty přesvědčený, mi je šuma fuk ;)

Poprosil jsem slušně o radu a jediný tvůj přínos byl pokus o urážku, nepiš sem už prosím.
děkuji

Je vhodné respektovat názor zakladatele vlákna - Odare ... říká se tomu -> slušnost. Krom toho, že jsi ho nerespektoval, tak jsi zde ještě vytvářel zbytečný OT. Doufám, že si to jako častý mravokárce uvědomíš. Omluvy jsou zbytečné, někdy je lepší být více uvážlivý.
Odar píše: To iste plati aj o TV - ak nemas na jej prevadzku, tak si ju jednoducho nekup. Ake jednoduche.

Zde už si tedy neměl reagovat vůbec, bylo to zbytečné. Reakce není z nejvhodnějších. Stav nemusí být vždy jednoznačný, protože Ty ho jednoznačně vnímáš.

armaman píše:... Ale nie kazdy na to ma balik to kupit z ruky ...
Fakt ako to splati je jeho vec a nie nasa ,jeho chyba ak to vobec spomenul.

Venujte sa tomu co pozaduje a tym je vyber produktu a nie rieseniu jeho majetkovych pomerov....

Kvalitní názor.

spot
1. méně jednoznačnosti
2. bez vulgarit
3. upřímně ... kdyby Ti ostatní nepřinesli (pro) argumenty, neměl bys co říct.
4. styl Tvých příspěvků se mi nelíbí. Proč? Jsi příliš jednoznačný, bez chuti přiznat možnost svobodné volby. Ty máš pravdu - hotovo.

GSX 1400 píše:Myslím si ,že nemá smysl tomuto člověku vůbec radit.

Myslím, že my rádi poradíme každému slušnému tazateli.

demonicus píše:spot, chces rict, ze lcd nema hezky obraz?

Nema cenu resit, plazmu ne a smitec.,

demonicus píše:Raději asi fakt lepší obraz, než super nízkou spotřebu

Je dobré, po prvních reakcích rádců si následně udělat výlet do prodejen a sám sobě zodpovědět základní dotaz. Plazmu nebo LCD? Pak můžeš řešit a ptát se dál. Budeš znát směr. Hlavně se nenech násilím tlačit do volby, kterou potom budeš litovat. Tvé oči budou ty, které výrobek vyhodnotí při každém jeho spuštění.
Ano - některé plazmy v určité cenové kategorii, zvláště v těch nízkých, mohou mít lepší obraz jako LCD. Ne vždy a každému ale musí plazmy - z jakýchkoliv důvodů vyhovovat.

Děkuji všem, kteří oponovali tazateli slušným a neagresivním způsobem, navíc s použitím návodných ukazatelů. Taktéž děkuji těm, kteří tazateli poradili v jím stanovených mantinelech.

BTW: není dobré dotlačit „násilím“ člověka k zásadní změně rozhodnutí, se kterým se ale vnitřně nesrovná. V konečném směru cosi takového nepřináší nic dobrého.

-- 7. 6. 2012 20:47 --

krmelec píše:Co je to za blbost 15h denně 365 dní v roce mít zaplou TV a pak to dosazovat do vzorečků? To bych nevěřil ani důchodci, že sleduje TV 15h denně. Copak onen člověk s rodinou nejezdí na dovolenou nebo za známýma či nenavštěvujou rodinu? To nebudou děti chodit do školy a rodiče do práce? To je sranda tady :-)

Věřit můžeš, čemu chceš. Já vím, že jsou domácnosti, kde TV klidně běží někdy snad i více než 15 hodin denně.

Zde by se hodilo použít jednu vtipnou, avšak vulgární hlášku od Bolka Polívky z filmu Dědictví aneb *****šigutntag.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod armaman 7. 6. 2012 20:56

Ja si pamatam dobu ked tu na tomto fore aj kvoli cenam sa sli zblaznit z LCD nakolko tu boli zname neduhy PDP a ak boli PDP ozaj kvalitne a odporucane tak iba Panasonic a Pioneer Kuro ale tie ceny uz boli inde,
Teraz tu mnohi uz aj kvoli spotrebe tlacia PDP a na LCD kydaju zas kvoli cene.
No co uz doba sa meni....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 7. 6. 2012 21:00

Doba sa sice meni, ale nemeni sa to, že za 12 litrov a v 40"-42" kvalitne LCD proste nie je. To su fakty, či sa ti to pači alebo nie. A môžeš to kľudne obkecavať ďalšich 10 stran, zmeniť to nezmeniš. O tom je cely čas reč, ale ty v tom očividne hľadaš nejaky skryty vyznam.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod armaman 7. 6. 2012 21:04

MgX píše:BTW: není dobré dotlačit „násilím“ člověka k zásadní změně rozhodnutí, se kterým se ale vnitřně nesrovná. V konečném směru cosi takového nepřináší nic dobrého

Prave preto sa tejto komunity na ich nazor nepytam. A riadim sa len vlastnym usudkom.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod spot 7. 6. 2012 21:06

Mgx: nejednoznacne sa vyjadrovat o veciach ktore su matematicky vypocitatelne???? hmmm zaujimavy nazor

hej bol som lenivy ten vypocet urobit :-)
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod armaman 7. 6. 2012 21:09

Ryan Giggs píše:Doba sa sice meni, ale nemeni sa to, že za 12 litrov a v 40"-42" kvalitne LCD proste nie je. To su fakty, či sa ti to pači alebo nie. A môžeš to kľudne obkecavať ďalšich 10 stran, zmeniť to nezmeniš. O tom je cely čas reč, ale ty v tom očividne hľadaš nejaky skryty vyznam.

Ziaden skryty vyznam. Mal som 3 roky nazad problem obhajit svoju plazmu po obrazovej stranke a stale tvrdim pacila sa mi. Tak ako som aj teraz povedal ,ze napriek mojmu averzu voci LCD som spokojny aj s 500 euro-vym LCD.
No stale neprestanem tvrdit ,ze s CRT by som bol najspokojnejsi....
Holt som stara skola a na tom nic nezmenis ani ty a ani zastup prikyvovacov.
Daj mi jeden padny dovod preco by som mal suhlasit s tebou. A presne to iste pravo mas ty nesuhlasit so mnou....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 7. 6. 2012 21:14

spot nechytej mě za slovo - nedopadne to dobře. Věnuj se více svým příspěvkům - nejen v tomto vlákně.

Děkuji

All
Je dobře, že se mu zde nabídne i plazma, nebo dražší LCD. Když tápe, tak je potřeba udělat osvětu. OK. Ale někdy mi to opravdu přijde, že si plazmu koupit MUSÍ a HOTOVO.

-- 7. 6. 2012 21:15 --

Prosím, aby se dále přispívalo v rámci rozsahu dotazů tazatele, bez nadlimitního OT.

Děkuji :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka