Nová TV, cca 20000Kč max.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod weefaa 5. 6. 2012 10:08

Ahoj všem,

přišlo stěhování, tak půjde i nová TV. Řekl jsme si když už, tak už a rozhodl se vyčlenit cca 20 000Kč. Přečetl jsem nějaké diskuze a všechno možné, ale ještě bych rád od Vás nějakou tu radu. Rovnou pořídím něco "většího", proto uvažuji o 50" neboť od 42" zas takový rozdíl v ceněn není. Volba padne na plazmu, přeci jen ten obraz je o ničem jiném a slyším na ní lepší ohlasy, než na LCD(LED).Teď ale otázka na vzdálenost. Budu koukat cca z 2-2,5m (možná 3m po úpravě), nebude 50" moc velká? Programy, respektive vysílání v HD, takže o kvalitu signálu nouze není.

Po přečtení a zvážení všeho mi opravdu nejlépe vychází Panasonic TX-P50GT30E. Je to sice na hraně mého rozpočtu, ale to nej, co mohu dostat? Nechám si poradit, možná bych šel do jiného, raději jiného, abych ušetřil. Nechci ale jít cenově níže na úkor kvality.

Díky za tipy a rady!
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spot 5. 6. 2012 10:27

50'' je uplne ok. toho sa neboj
plazma: ok
akurat by som si dal u tych panakov bacha na jav nazyvany ako blikanie plaziem. je to u nich vyslovene markantne viditelne. Ak to nevnimas tak panak. Ak to vnimas, ruky prec od panaka a zameraj sa na povedzme samsung e6500. obraz porovnatelny s panakom bez blikania, retencie...
spot
Poslední varování

Odeslat příspěvekod weefaa 5. 6. 2012 10:57

O blikání jsem četl, tak uvidíme. Dnes se chystám do obchodu podívat se naživo, ale rád bych měl jasno, po jakých modelech koukat. Přeci jen je jich mraky a nechám si poradit od zkušených :)

Popřípadě ještě nějaký jiný model, nebo někdo jiný poradí, přidá zkušenost?
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 6. 2012 12:28

Hlavne to blikanie v predajni je kvôli osvetleniu oveľa dramatickejšie ako v domacich podmienkach. Poobzeraj sa po novych Panakoch.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod weefaa 5. 6. 2012 12:52

Ryan Giggs: Poradil by jsi konkrétní model?
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pitrs81 5. 6. 2012 13:08

Já bych doporučil Panasonic TX-P50G30E (http://plazmove-televize.heureka.cz/panasonic-tx-p50g30e/). Byl jsem se na ni mrknout v obchodě a je to za tu cenu asi nejlepší volba mezi 50'' telkami. Obraz famózní a blikání jsem si v obchodě nevšiml.
Pitrs81
Junior

Odeslat příspěvekod weefaa 5. 6. 2012 14:16

G30 jsem také koukal, ale neliší se cenově nějak zázračně, cca 2500Kč. Co jsem se dočetl, tak GT30 by měla mít lepší filtr. Možná se pletu, nevyznám se tolik, jen co jsem se dočetl.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 6. 2012 16:50

Možno by som zvažil aj UT50.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod merkury 5. 6. 2012 17:16

A co říkáte na tuhle http://3d-televize.heureka.cz/lg-50pm680s/ je to sice novinka ale nevypadá špatně.
merkury
Junior

Odeslat příspěvekod weefaa 5. 6. 2012 17:26

UT50 vypadá také velmi zajímavě. Koukám rozdíl je hlavně v Hz a tím, že UT není NEOPDP panel. Teď otázka zda je to výhoda, nebo naopak kvalitnější obraz bude mít GTčko.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 5. 6. 2012 17:27

Prave preto že to je novinka, tak veľa skusenosti nie je. Nejakej rozumnej odpovede sa preto nedočkaš.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod jarula 5. 6. 2012 18:05

Minulý týden jsem koupil bez koruny za 20 K (i s dopravou a zapojením zadara) Panáka - http://www.electroworld.cz/product/tele ... e-televize - tedy loňský model plasmy, a dobře jsem udělal.
Opakovaně propírané blikání nevidím ani když se snažím, na HD ze Skylinku mám super obraz i ze dvou metrů, třeba takový Roland Garros v HD je excelentní.
Spotřebu neřeším. Když uvážím, kolik jsem ušetřil oproti obrazově srovnatelnému LED, za ty roky, kdy ji budu provozovat, ty prachy nikdy nepropálím.
A teď do mě!
Naposledy upravil jarula dne 5. 6. 2012 18:46, celkově upraveno 1
jarula
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod weefaa 5. 6. 2012 18:18

jarula: Taaaak to je přesně ona, pro kterou si pravděpodobně zítra dojdu. Trošku mě Giggs nahlodal možností UT50, ale pořád si říkám, že za ty peníze lepší než GT neseženu. Možná to zbytečně komplikuji, ale pro jistotu se prostě ptám. Nekupuji televizi každý rok, není to malá investice, tak chci mít jistotu dobré volby...
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 6. 6. 2012 21:03

Pánové GT30 je doma. Já jsem prostě neodolal a udělal si radost. Věřím, že za 20k jsem chybu neudělal. Možná budu řešit dále věci právě okolo tohoto modelu, ale to už asi v jiném vlákně.

Děkuji všem zúčastněným, kteří měli snahu pomoci a řekli svůj názor!
weefaa
Mírně pokročilý