Propojení počítače a televize

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KoDoS 5. 6. 2012 12:12

Mám počítač, kde je grafická karta ATI Radeon 9550 s DVI portem a televizi Panasonic TH-P42UX30E. Do grafické karty jsem připojil redukci DVI => HDMI a připojil kabel HDMI verze 1,4 4,5m dlouhý do televize HDMI2. Na Televizi jsem nastavil HDMI2 a zapnul jsem počítač. Počítač přiřadil DVI portu televizi jako primární a sekundární monitor počítače, takže na počítači je vidět prázdná plocha bez tlačítka start atd. a ne televizi není vidět nic, jen černo. Povedlo se mi zobrazit na monitoru nastavení rozlišení a tam je vidět připojení Panasonic TV a doporučené rozlišení 1920x 1080 a na monitoru Samsung 1680x 1050. Ale když rozlišení zmenším na televizi, tak žádná změna, stále černá obrazovka. Zkoušel jsem zapojit i do HDMI1, ale taky to nepomohlo. Neví někdo včem je problém?
KoDoS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 5. 6. 2012 15:49

Dej nastavení v PC tak jak to máš mít(před pokusy s nastavením),a zkus kláv.zkratku Win+P.
Tam vyber Duplikovat obraz-jestli to bude fungovat.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod KoDoS 6. 6. 2012 06:15

Tak to nefunguje, obrazovka je stále černá.
KoDoS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krmi 6. 6. 2012 08:23

Ahoj, myslím, že problém je asi spíš v TV. Mám dojem, že HDMI 2 je u Panasonicu přednastavený jako výstup. Skus to šoupnout do HDMI 1, nebo prolez menu skus najít nastavení vlastností HDMI konektorů. Tuším, že jsem si tímhle taky prošel.
Až budu doma, tak se ti můžu mrknout jak mám nastavenou tv i pc. V PC ale určitě nezapínám nic speciálního, pouze když zapnu TV.Po té co ji comp detekuje dám rozšířit obraz na tv a hned vidím plochu (bez ikon a lišty, jen obrázek pozadí). Mám to propojený skrz HDMI 1 vstup na tv.

edit: Teď mě ještě napadlo jestli to zvládá ta gr.karta, přeci jenom je to hodně letitá záležitost (to je snad 8 let stará karta) to si nemusí s tím HDMI vůbec rozumět. Ta redukce z DVI na HDMI byla ke kartě přibalená, nebo je dokupovaná?
krmi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Igor010 6. 6. 2012 08:38

Podla mna je potrebne nastavit obrazovky v ovladacoch grafickej karty. Osobne mam nvidia kartu, ale davnejsie som nastavoval druhy monitor na ATI a ta s tym troska maly problem. Takze prave tlacitko na plochu a ist do nastaveni ATI a tam dat klonovat monitory alebo cosi podobne. Bude sa s tym treba asi troska pohrat. PS: je potrebne mat nainstalovane ovladace ku grafickej karte.

Obrazovka: 1/2 Viacero monitorov
Viacere monitory: Duplikovat tieto monitory
Igor010
Junior

Odeslat příspěvekod KoDoS 6. 6. 2012 10:37

Tak problém už je vyřešen, chyba byla v kabelu mezi pc a tv, kabel musím reklamovat. Počítač jsem dočasně dal blíž k TV a propojil kratším HDMI kabelem a obraz na TV funguje. Dokonce je obraz na televizi v rozlišení 1920x 1080, ale není vidět celá lišta s tlačítkem start a vršek plochy, je to nějaké trochu víc vysoké a široké, změna rozlišení nepomohla, jen se zvětšilo písmo a tak. V catalystu to u televize nechce nabídnout posunování obrazu, ale u monitoru to normálně jde.
KoDoS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 6. 6. 2012 10:41

V TV musíš nastavit zobrazování 1:1, jestli to TV umí. Jinak TV obraz ořeže.
ilja2001
Mírně pokročilý